«Δεν έχει δικαίωμα να μιλάει» -Η Τelegraph επιτίθεται στη Τζολί για την προσφυγική κρίση

«Eίμαι σίγουρη ότι θα μοιραστείτε τον ενθουσιασμό μου για τη συγκινητική είδηση ότι η Aντζελίνα Τζολί-Πιτ θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του κάστρου της αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων και των 35 δωματίων στη νότια Γαλλία για να φιλοξενήσει πρόσφυγες», σχολιάζει στο άρθρο της η εμπρηστική Άλισον Πίρσον στη βρετανική Telegraph, ειρωνευόμενη όσα είπε στο BBC η ηθοποιός και ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την ανάγκη άμεσης επίλυσης της ανθρωπιστικής κρίσης.


«Οι Jolie-Pitts έχουν ολοκληρώσει τις ανακαινίσεις τους των 5 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να μπορέσουν οι ευγνώμονες, ξεριζωμένοι επισκέπτες της τον αμπελώνα, τα 20 σιντριβάνια και τη λίμνη στον περιβάλλοντα χώρο, χωρίς να αναφερθώ στα σχεδιασμένα από τον Μπραντ έπιπλα. Εάν δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο μπορούν να ζήσουν με στιλ στο ακίνητο τους στο Los Feliz, όπου θα απολαύσουν την ιδιωτικότητα», συνεχίζει.

«Αν πάλι δεν χωράνε, υπάρχει πάντα η έπαυλη των 7.000 τετραγωνικών μέτρων στη Νέα Ορλεάνη, άλλωστε στον τριώροφο ξενώνα μπορούν να χωρέσουν πολλές οικογένειες από τη Συρία.

Για τους πρόσφυγες που θέλουν μια θέα στον ωκεανό, οι Jolie-Pitt έχουν και την έπαυλη των 18 εκατομμυρίων δολαρίων στην Καλιφόρνια. Μία επένδυση που έκανε ο Μπραντ λίγο μετά το διαζύγιο του από τη Τζένιφερ Άνιστον αλλά οι απότομες πλαγιές της δεν ενδείκνυνται για τα παιδιά της οικογένειας, οπότε είναι ένα οίκημα ουσιαστικά άδειο. Δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζει που η άγια Άντζι θέλει απελπισμένα να παραχωρήσει μια στέγη στους πρόσφυγες. Ω, συγγνώμη, την παρερμήνευσα. Η Αντζελίνα θέλει απελπισμένα από ΕΜΑΣ να τους δώσουμε καταφύγιο», συνεχίζει.

Δείτε επίσης
• Μετατροπή των ελληνικών νησιών σε hotspots το plan B στην ευρωτουρκική συμφωνία σύμφωνα με την Bild την γερμανική Espresso



Στη συνέχεια η 56χρονη Ουαλή λέει ότι η Αντζελίνα Τζολί είναι μια πολύ καλή ηθοποιός, «ειδικά όταν υποδύεται τον εαυτό της», υπενθυμίζει όσα έκαναν οι Bradgelina όταν βρίσκονταν στην Αφρική, περιμένοντας τη γέννηση της πρώτης κόρης τους, Σιλό –«τότε, είχαν κλείσει όλα τα δωμάτια του πολυτελούς ξενοδοχείου όπου διέμεναν, προκειμένου να εξασφαλίσουν απόλυτη ιδιωτικότητα», χαρακτηρίζει το ζευγάρι «πλουτοκράτες που υποδεικνύουν με δικτατορικό τρόπο τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα από τα ιδιωτικά τζετ και τις λιμουζίνες τους», θεωρεί την Τζολί μια «Βασίλισσα της τέχνης του ύψους και του βάθους».

Στον επίλογο του άρθρου της, η Πίρσον καταλήγει ότι θα δεχθεί τους ηθοπλαστικούς λόγους της Τζολί «μόνο και εφόσον δυσκολευτεί να βάλει τα έξι παιδιά της σε ένα δημόσιο σχολείο λόγω πληρότητας».


Όσα είπε η Αντζελίνα Τζολί στο BBC και εκνεύρισαν την αρθρογράφο

Μιλώντας στο BBC, η ηθοποιός και ακτιβίστρια τόνισε ότι «περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι σήμερα, εκ των οποίων το ένα τρίτο πρόσφυγες, δηλαδή περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία 70 χρόνια».

«Αυτό υποδηλώνει κάτι βαθιά ανησυχητικό όσον αφορά την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο», πρόσθεσε για να αναρωτηθεί στη συνέχεια αν μπορεί να «αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους, που δεν έχουν πια καμία επιλογή και δεν μπορούν να ελπίζουν σε μια επιστροφή στoν τόπο τους, προσπαθούν ως ύστατη λύση να φτάσουν στην Ευρώπη, ακόμη και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους;».

Καταγγέλλοντας την πολιτική που γιγαντώνεται με τη ρητορική του φόβου η Αντζελίνα Tζολί-Πιτ είπε: «Aν το σπίτι του γείτονά σας καίγεται, δεν θα είστε ασφαλείς κλείνοντας την πόρτα πίσω σας». Mόνη εναλλακτική της επίλυσης για την ίδια;

Το χάος.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'