Πως θα σωθεί ο Bran Stark; -ΠΡΟΣΟΧΗ!! SPOILERS για όσους δεν έχουν δει την έκτη σεζόν!!! (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Bran Stark μαθαίνει τον εαυτό του και το πληρώνουν αρκετά αγαπημένα πρόσωπα. Μέχρι τώρα είχαμε δει ουκ ολίγους θανάτους αγαπημένων προσώπων και πρωταγωνιστών στο δόγμα πάντα του Valar Morghulis.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 5ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ 6ου ΚΥΚΛΟΥ, ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΤΕ


Το 5ο επεισόδιο και το 6ο επεισόδιο του 6ου κύκλου της σειράς της HBO μας έριξαν γροθιές στο στομάχι. Κάπως έτσι χάνουμε και τον συμπαθέστατο Hodor που θυσιάζεται για να σωθεί ο μικρός Bran που εξελίσσεται σε κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

Περισσότερα
• Δείτε το τρέιλερ του 6του επεισοδίου του Game of Thrones -Προσοχή Spoilers!! (ΦΩΤΟ, BINTEO)
• Επιτέλους γίνονται αυτά που θέλουμε στο Game of Thrones -ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS!!!




Και εδώ είναι η μεγάλη ανατροπή. Τα ταξίδια του Bran στον χωροχρόνο αλλά και η ικανότητα του να μπαίνει μέσα σε ζώα σαν Warg, την ξέραμε. Το ότι μπορεί όμως να επεμβαίνει σε έναν άνθρωπο ερχόμενος από το μέλλον, δεν το γνωρίζαμε, και για την ακρίβεια, ουδείς το ήξερε καθώς αυτή η νέα συνθήκη, υπερβαίνει τα βιβλία του George R.R. Martin.  Τι είναι τελικά ο Bran; Προορίζεται να γίνει το επόμενο Κοράκι με τα 3 μάτια, μήπως όμως είναι ο ίδιος η εκπλήρωση της περιβόητης «προφητείας»; Ουδείς μπορεί να γνωρίζει ακόμα.

Σε γενικές γραμμές, το επεισόδιο "The Door" ήταν ένα ακόμα μακελειό. Μέσα σε λίγα λεπτά είδαμε τον θάνατο του Hodor, των παιδιών του δάσους, του ανταρόλυκου του Bran αλλά και του μυστηριώδους Three-Eyed Raven. Μάθαμε τη μοίρα του Hodor, το τι σημαίνει το όνομα του (Hold the Door) αλλά και ποιος τον «έκανε«» Hodor. Ο αγαθός γίγαντας έδωσε τη ζωή του στους απέθαντους για να διαφύγει ο Bran και η Meera, η οποία είναι η μόνη που τον συντροφεύει πλέον έξω από το Τείχος.

Όπως βλέπουμε, ο Bran ακόμη ταξιδεύει στα οράματα του και στον χωροχρόνο και η Meera μάλλον τον αφήνει καθώς τα ζόμπι πλησιάζουν. Παράλληλα ακούγεται μια φωνή να λέει "I am so sorry". Δεν γνωρίζουμε αν ανήκει στη Meera ή στη Lyanna Stark που απολογείται στον Ned Stark επειδή είχε φύγει με τον Rhaegar Targaryen. Αν ισχύει το σενάριο η φωνή να είναι της Lyanna, τότε πάμε προς αποκάλυψη της μεγαλύτερης θεωρίας για το GoT και ενδεχομένως θα μάθουμε ποιοι είναι οι γονείς του Jon Snow (περισσότερα για αυτό μάλλον στο επόμενο επεισόδιο την άλλη βδομάδα).

Ποιος θα σώσει όμως τον Bran -που είναι χαμένος στο χωροχρόνο- από τους White Walkers; Ενδεχομένως ένας γνωστός-άγνωστος χαρακτήρας, ή ένας παλιός ήρωας που επιστρέφει.

Θα μπορούσε να είναι ο Coldhands, ένας μοναχικός τύπος που ζει έξω από το Τείχος και είχε σώσει τον Sam όταν βρέθηκε ανάμεσα στα ζόμπι. Ο Coldhands είναι ντυμένος με τα ρούχα της Νυχτερινής Φρουράς, τα χέρια του είναι μαύρα και παγωμένα "σαν πάγος", όπως αναφέρεται στα βιβλία. Τον συνοδεύει ένα κοπάδι με κοράκια και δεν αναπνέει. Περιγράφεται σαν "νεκρός αλλά ακόμα ζωντανός με χνώτα που βρωμούν ψοφίμι, ενώ τα μάτια του είναι μαύρα σε αντίθεση με τα μπλε μάτια που έχουν οι White Walkers.

Στο βιβλίο τον "Χορό των Δράκων", ο Coldhands οδηγεί τον Bran Stark, τον Hodor, την Μeera και τον Jojen Reed στον τελευταίο Πρασινομάντη πέρα από το Τείχος. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σκοτώνει άντρες της Νυχτερινής Φρουράς. Ανακαλύπτουν ότι ο Coldhands είναι πράγματι νεκρός, αλλά συνεχίζει να αρνείται να δείξει το πρόσωπό του. Ο Bran δεν γνωρίζει ότι οι άντρες που σκότωσε ο Coldhands ήταν οι προδότες που επέζησαν και ευθύνονται παράλληλα για την ανταρσία στο Οχυρό του Κρέιστερ.

Ο ίδιος οδήγησε τον Bran και τους συντρόφους του στην στην Σπηλιά του Κορακιού με τα Τρία Μάτια αλλά δεν μπορεί να μπει μέσα. Πολέμησε με τους White Walkers και τα ζόμπι καθώς σκαρφάλωναν προς τη είσοδο της σπηλιάς.

Ένας δεύτερος ήρωας που θα μπορούσε να σώσει τον Bran, είναι ο Benzen Stark.

Ο Benzen Stark, αδερφός του Ned Stark, είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες που συναντούμε στην αρχή του Game of Thrones και στη συνέχεια εξαφανίζεται. Ήταν ορκισμένος αδελφός της Νυχτερινής Φρουράς και ο Πρώτος Ανιχνευτής, δηλαδή ο αρχηγός των ανιχνευτών την Νυχτερινής Φρουράς.

Σύμφωνα με την ιστορία, ο Benzen συμμετείχε στο Τουρνουά του Harrenhall μαζί με τα αδέλφια του. Στο τουρνουά η αδελφή του σώζει έναν από τους υποτελείς τους, τον Howland Reed, από μια επίθεση μερικών ακολούθων. Ο Benzen προσφέρει στον Reed ένα άλογο και πανοπλία για να μπορεί να αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του. Κατά την διάρκεια της γιορτής πείραζε την Lyanna επειδή έκλαιγε με το τραγούδι που έπαιζε στην άρπα ο Rhaegar Targaryen. Κατά την διάρκεια της Επανάστασης του Robert , ο Benzen ήταν ο άρχοντας του Winterfell. Εντάχθηκε στην Νυχτερινή Φρουρά λίγο μετά, για άγνωστους λόγους.

Στο Παιχνίδι του Στέμματος, ο Benzen έγραψε ένα γράμμα στον Ned στο Winterfell ενημερώνοντας τον αδερφό του για τη δύναμη της Νυχτερινής Φρουράς και την απειλή του Mans Reider. Όταν ο Βασιλιάς Robert επισκέπτεται το Winterfell οι Stark κάνουν ένα μεγάλο γλέντι προς τιμήν του. Ο Benzen παρίσταται κι αυτός. Συζητάει με τον Jon και το αγόρι του ζητάει να του επιτραπεί να καταταγεί στη Νυχτερινή Φρουρά. Ο Benzen λέει στο Jon να περιμένει λίγα χρόνια μέχρι να είναι σίγουρος. αλλά ο Jon επιμένει.


Όταν επιστρέφουν στο Τείχος ο Benzen είναι απασχολημένος με τα καθήκοντά του ως Πρώτος Ανιχνευτής και δεν έχει πολύ χρόνο για τον Jon. Θυμίζει στον ανιψιό του ότι οι άντρες της Νυχτερινής Φρουράς αφήνουν τις οικογένειές και τις δεσμεύσεις τους πίσω όταν γίνονται μέλη της αδελφότητας.

Αργότερα, ο Lord Commander Jeor Mormont στέλνει τον Benzen με μια δύναμη από ανιχνευτές να βρουν τον Sir Waymar Royce, που δεν έχει επιστρέψει μετά από μια αποστολή. Ο Benzen επίσης δεν επιστρέφει. Η πρώτη αναφορά της εξαφάνισης του και εικασίες για την τύχη του γίνονται στο 19ο κεφάλαιο του βιβλίου Παιχνίδι του Στέμματος, στο τρίτο κεφάλαιο του Jon. Οι άντρες της Φρουράς εικάζουν διάφορα για την τύχη του. Η ανεύρεσή του είναι ένα από τα κίνητρα για τη Μεγάλη Αποστολή του Jeor Mormont.

Οι θρύλοι τον θέλουν να έχει γίνει "κάτι άλλο". Ίσως να έχει γίνει ο ίδιος ο Coldhands; Ή πρόκειται για δύο διαφορετικά μυστηριώδη πρόσωπα που μπορούν να εξουδετερώσουν τους White Walkers; Μάλλον θα το μάθουμε και αυτό στο έκτο επεισόδιο.

Τι είχε πει ο Bran Stark για τον Benzen όταν έμαθε ότι αγνοείται;

«Τα παιδιά θα τον βοηθήσουν! Τα παιδιά του δάσους!»... Μόνο που τώρα πια τα παιδιά του δάσους που γνωρίσαμε, είναι παρελθόν. Εκτός αν υπάρχουν κι άλλα.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'