Πωλούνται τα πάντα κι έρχεται για «ψώνια» ο Βλαδίμηρος -Βλέπει με καλό μάτι ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Εταιρία Φυσικού Αερίου

Πωλούνται τα πάντα εκτός των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα. Ο "Τσάρος" Πούτιν δεν θα αφήσει αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη καθώς ξεπουλιούνται τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου και του ελληνικού λαού. Καλοβλέπει τον Οργανισμό Λιμένων Θεσσαλονίκης, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Εταιρία παροχής Φυσικού Αερίου και ενδιαφέρεται για κοινοπραξίες με ΔΕΗ και ΕΛΠΕ. Πάντως δεν έρχεται για να βοηθήσει μην χαίρεστε. Αυτή είναι η "φίλη" και "σύμμαχος", "ομόδοξος" Ρωσία. Έρχεται να σας αγοράσει. Γκέγκε;
Φυσικά τον ενδιαφέρει να προωθήσει κι αυτόν τον άμοιρο τον Southstream ΙΙ που θα φέρνει φυσικό αέριο από τη Μαύρη Θάλασσα στην Ιταλία μέσω Ελλάδας, αλλά αμφιβάλλω αν θα υπάρξει εξέλιξη.


Ένα χρόνο περίπου μετά την διπλή επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη Αλέξης Τσίπρας και Βλάντιμιρ Πούτιν αναμένεται να βάλουν και πάλι στο τραπέζι όλα τα θέματα της Ελληνορωσικής ατζέντας και να διευρύνουν τη  συνεργασία των δυο πλευρών.

Όλη την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου με την συμμετοχή του Πάνου Σκουρλέτη, προκειμένου να καθοριστεί το περιεχόμενο των σημερινών διαβουλεύσεων και οι στοχεύσεις της ελληνικής πλευράς.

Περισσότερα
• Οι Μηχανόβιοι «Λύκοι» του Πούτιν στο Άγιο Όρος –Μίλησαν για τους θρησκευτικούς δεσμούς Ελλάδας και Ρωσίας (ΒΙΝΤΕΟ)
• Πρόθυμη να «θυσιάσει» τον Ασαντ η Ρωσία για να λήξει ο πόλεμος
• Η επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα, η ελληνική στάση και οι αγωγοί

Η επίσκεψη του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Αθήνα είναι η πρώτη σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2016.

Η συνάντηση των δυο ηγετών πραγματοποιείται σε ένα πολύ διαφορετικό πεδίο σε σχέση με πέρυσι. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην δίνη των διαπραγματεύσεων, η καχυποψία για ανταλλάγματα στις σχέσεις με την Ρωσία δεν υπάρχει με τον πρωθυπουργό να έχει στις βαλίτσες του ολοκληρωμένη την αξιολόγηση.

Η Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή (ΜΔΕ) των δυο χωρών που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο είχε καταγράψει πρόοδο στα θέματα που απασχολούν και τις δυο πλευρές.

Ήδη έχει συζητηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης, τον Σεπτέμβριο, παράλληλα με την 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, της 10ης Συνόδου της ΜΔΕ για την Οικονομική, Βιομηχανική, Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία.

Θεωρείται δεδομένο το γεωπολιτικό ενδιαφέρον της Ρωσίας για την Ανατολική Μεσόγειο και την βούλησή της να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις. Με προσεκτικές κινήσεις το τελευταίο διάστημα η Ρωσία προσπαθεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που έχουν προκληθεί με την Ευρώπη από την εποχή της Ουκρανικής κρίσης. Αυτό, άλλωστε επεσήμανε και ο Βλάντιμιρ Πούτιν στο άρθρο του στην «Καθημερινή» τονίζοντας πως «την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας εμποδίζει η κάμψη στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό επηρεάζει αρνητικά τη δυναμική των εμπορικών συναλλαγών, οι οποίες σε σχέση με πέρυσι μειώθηκαν κατά  ένα τρίτο – στα 2,75 δις. δολάρια.»

Από τον μακρύ κατάλογο των 19 υπό κρατικοποίηση περιουσιακών στοιχείων η Ρωσική πλευρά, φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να βλέπει με καλό μάτι το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και το 65% της εταιρίας παροχής Φυσικού Αερίου. Δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί ενδιαφέρον τόσο για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και την Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού.

Η προώθηση του αγωγού South Stream ΙΙ που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Κεντρική Ευρώπη μέσω της Μαύρης Θάλασσας, Ελλάδας και Ιταλίας είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα των δυο πλευρών. Η ελληνική πλευρά θα ήθελε να ολοκληρώσει στη σημερινή συνάντηση το πρώτο βήμα που είχε γίνει πέρυσι τον Απρίλιο στη Ρωσία. Για αυτό το λόγο, άλλωστε στην συνοδεία του Ρώσου πρόεδρου θα είναι και οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom.

Προτάσεις για κοινοπραξίες με την ΔΕΗ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τις μεταφορές, τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συναντήσεις που θα έχουν οι αντιπροσωπείες αμέσως μετά το τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο.

Η πολυπληθής αντιπροσωπεία της ελληνικής πλευράς θα αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, Επικρατείας Νίκος Παππάς, Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Παρών θα είναι υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας, ο Ανδρέας Φρυγανάς, Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης, και ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Δημήτρης Βελάνης.

Σε πολιτικό επίπεδο η νέα κατάσταση στην Ρωσία με την αντικατάσταση του Αχμέτ Νταβούτογλου, το προσφυγικό, η γενικότερη αστάθεια της περιοχής, καθώς και το Ουκρανικό αναμένεται να κυριαρχήσουν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση των δυο ηγετών.

Αντίγονος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις