«Αναστήθηκε» στρατηγός που είχε εκτελεστεί στη Βόρεια Κορέα

Στη Βόρεια Κορέα, οι άνθρωποι μπορούν να «αναστηθούν». Ένας ανώτερος στρατιωτικός ηγέτης της χώρας, που δημοσιεύματα έλεγαν πως είχε εκτελεστεί νωρίτερα αυτό το χρόνο για «κομματισμό, κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά» φαίνεται πως είναι ζωντανός και εξακολουθεί να είναι μέρος του κυβερνώντος κόμματος του μυστικοπαθούς έθνους.


Ο Ρι Γιονγκ Τζιλ εμφανίστηκε στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος των Εργατών που έγινε το Σαββατοκύριακο. Σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε από το Rodong Simmun, την επίσημη εφημερίδα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο Ρι χαρακτηρίζεται ως αναπληρωματικό μέλος του πολιτικού γραφείου της Επιτροπής.

Περισσότερα
• Κιμ Γιονγκ Ουν: «Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα μόνο αν μας επιτεθούν»

Τον Φεβρουάριο, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος της Νότιας Κορέας με γνώσεις για τη γείτονα χώρα, είχε δηλώσει στο CNN πως ο Ρι είχε εκτελεστεί. Τώρα, ο ίδιος αξιωματούχος αναφέρει πως οι ανακριβείς πληροφορίες οδήγησαν στο συμπέρασμα πως ο Ρι είχε σκοτωθεί.

«Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα της φωτογραφία του Ρι και την πρόσφατη κατάστασή του, για να καταλάβουμε ότι δεν έχει εκτελεστεί», δήλωσε η πηγή στο CNN την Τρίτη.

Την στιγμή της υποτιθέμενης εκτέλεσής του, ο Ρι ήταν αρχηγός του γενικού επιτελείου Στρατού της Βόρειας Κορέας. Διορίστηκε στη θέση το 2013, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap. Είναι ασαφές αν παραμένει σε αυτή τη θέση.

Αυτή η είδηση υπογραμμίζει την δυσκολία στη λήψη πληροφοριών από το μυστικοπαθές έθνος, το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ η πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης ελέγχεται αυστηρά.

Οι εκτελέσεις είναι σύνηθες σε αυτή τη χώρα ως ένα πολιτικό εργαλείο που χρησιμοποιείται από τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν για να εδραιώσει την εξουσία του.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, ο Hyon Yong-Chol, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, είχε εκτελεστεί δημόσια με την κατηγορία της προδοσίας.

Επίσης, ο θείος του Κιμ, Jang Song-thaek είχε χαρακτηριστεί «προδότης για όλες τις ηλικίες» και εκτελέστηκε το 2013.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις