Νέα πρόκληση της Άγκυρας: «Η Ελλάδα δεν σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης»

Σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε η Τουρκία, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να κατηγορεί την Αθήνα ότι δεν σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η οποία είναι αναρτημένη και στην αγγλόφωνη έκδοση της ιστοσελίδας, η Αθήνα αρνείται να αναγνωρίσει τους τοπικά εκλεγμένους μουφτήδες και να ιδρύσει μειονοτικά σχολεία σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα και για «επεμβάσεις» στις θρησκευτικές πεποιθήσεις της μειονότητας.

«Το σημερινό στάτους της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που θέλουν να επωφεληθούν από τα μειονοτικά δικαιώματα στην Ελλάδα και να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες, είναι πολύ μακριά από την αισιόδοξη σκοπιά που αντανακλάται σε δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων», ισχυρίζεται το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, διαμηνύοντας παράλληλα ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να λυθούν το συντομότερο δυνατό.

Περισσότερα
• Νέες τουρκικές παραβιάσεις στο FIR Αθηνών από οπλισμένα μαχητικά
• Άγκυρα: Αγωγή εναντίον Έλληνα πιλότου για κατάρριψη τουρκικού F16 το 1996

«Αυτό θα έχει θετική επίδραση στις διμερείς σχέσεις» αναφέρει η τουρκική πλευρά.

Η νέα αυτή επίθεση έρχεται λίγες ημέρες μετά από συνέδριο για την κατάσταση στη Θράκη, που οργανώθηκε στην Σαμψούντα της Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ειπώθηκαν, όπως τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απαράδεκτες απόψεις.

Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΕΠΕΞ κ. Ευστράτιος Ευθυμίου είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα ακολουθεί πολιτική ισοπολιτείας και ισονομίας για όλους τους Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, εξασφαλίζοντάς τους ευημερία, αξιοπρέπεια και σεβασμό όλων των δικαιωμάτων τους.

«Απόδειξη τούτου είναι ότι η μουσουλμανική μειονότητα που διαβιεί στην Θράκη, απολαμβάνει πλήρως όλα τα δικαιώματά της και αναπτύσσεται απρόσκοπτα. Η Ελληνική κυβέρνηση με σεβασμό στις επιμέρους ιδιαιτερότητες των μουσουλμάνων πολιτών της προβαίνει σε στοχευμένες δράσεις, ώστε να είναι όλοι σε θέση να επωφελούνται των ευκαιριών που προσφέρει η Ελληνική Δημοκρατία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο κ. Ευθυμίου, και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Εμπρηστικές πρωτοβουλίες και δηλώσεις που αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν κλίμα αναστάτωσης και αβεβαιότητας προφανώς δεν βοηθούν κανέναν, ούτε βεβαίως το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται».

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. ναι ειναι κακοβλαμενοι οι πομακοι τοσα χρονια στην θρακη μια χαρα περνουν ειρινικα και αγαστα .αν δεν τους σεβεται η ΕΛΛΑΣ ας κανουν αιτημα ασυλου στην γειτονα μητρικη τους χωρα που εκει θα λαμβανουν μεγαλυτερο σεβασμο χαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'