Βενεζουέλα: Πληθωρισμός 720%, ένα μπέργκερ κοστίζει 170 δολάρια

Στο απόλυτο χάος φαίνεται να βυθίζουν τη Βενεζουέλα, οι ΗΠΑ με τη συνεχή πτώση της τιμής του πετρελαίου. Η παγκόσμια πτώση της τιμής του πετρελαίου (εσκεμμένη πολιτική των ΗΠΑ για να «χτυπήσουν» Ρωσία, Ιράν, Βενεζουέλα), φαίνεται να δρέπει καρπούς στην Βενεζουέλα. Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο πληθωρισμός της χώρας είναι σήμερα στο 720%, εκτοξεύοντας τις τιμές των προϊόντων σε δυσθεώρητα ύψη.



Πλέον η συναλλαγματική ισοτιμία είναι 10 μπολιβαρ για 1 δολάριο με τη χώρα να βυθίζεται όλο και πιο πολύ στη δίνη της νομισματικής κρίσης που προκλήθηκε από την πτώση της παγκόσμιας τιμής του πετρελαίου. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και οι μεσαίες τάξεις αγωνίζονται για να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες.

Περισσότερα
• Νέα οικονομική κρίση χτυπά τη Ρωσία
• Όταν η Ρωσία ξεμείνει από λεφτά, τότε θα ξεκινήσει ο εφιάλτης (BINTEO)
• Πούτιν εναντίον Ευρώ και Δολαρίου
• Ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση και πετρέλαιο «γκρέμισαν» τα χρηματιστήρια -Με πτώση και η Αθήνα

Η ισοτιμία αυτή σημαίνει ότι τα μπέργκερ που πωλούνται για 1.700 μπορλιβάρ κοστίζουν 170 δολάρια το ένα, ενώ οι κάτοικοι δαπανούν πολλές ώρες στην ουρά για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής ε όλη την χώρα.

Ήδη από τον περασμένο μήνα ο Πρόεδρος Μαδούρο είχε ζητήσει από τους πολίτες να χρησιμοποιούν με φειδώ το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα ενώ είχε δώσει ρεπό για τις Παρασκευές μέχρι το τέλος της περιόδου του φαινομένου του «El Nino», για να εξοικονομούν ενέργεια.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'