Μήνυσαν τη Γερμανική κυβέρνηση οι Rammstein, για διαφυγόντα κέρδη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως έγραψε η Deutsche Welle, οι Rammstein μήνυσαν την Γερμανική κυβέρνηση για την απόφασή της να συμπεριλάβει το δίσκο του 2009 "Liebe Ist Für Alle Da" σε λίστα με απαγορευμένες κυκλοφορίες. Διεκδικούν χρήματα που έχασαν από την απαγόρευση του δίσκου τους "Liebe Ist Für Alle Da".


Το τμήμα της κυβέρνησης με την ονομασία Federal Department For Media Harmful To Young Persons, έχει αποστολή να εντοπίζει κάθε είδους κυκλοφορία που μπορεί να προκαλέσει οτιδήποτε αρνητικό σε νέους ανθρώπους. Η δικαιοδοσία της εκτείνεται σε λογοτεχνία, κινηματογράφο, μουσική, βιντεοπαιχνίδια και ιστοσελίδες. Ο δίσκος "Liebe Ist Für Alle Da" (μετάφραση "Υπάρχει Αρκετή Αγάπη Για Όλους") μπήκε στον κατάλογο και η μπάντα δεν μπορούσε να τον πουλήσει, παρουσιάσει ή νοικιάσει δημόσια σε ανήλικους κάτω των 18 ετών.Η επιτροπή είχε αποφανθεί πως το τραγούδι "Ich Tu Dir Weh" ("Θα Σου Κάνω Κακό"), μαζί με μια φωτογραφία στο booklet που παρουσίαζε έναν άνδρα να ετοιμάζεται να χτυπήσει μια γυμνή γυναίκα, προωθούσε το μη ασφαλές σεξ και τον σαδομαζοχισμό (όσοι έχετε το δίσκο, θα το θυμάστε). Μαζί και ο στίχος "Bites, kicks, heavy blows, nails, pincers, blunt saws — tell me what you want".

Η πρόεδρος της επιτροπής είχε δηλώσει το 2009 ότι το σύνολο των απογορευμένων δίσκων είχαν να κάνουν με μηνύματα ρατσισμού και ακραίου εθνικισμού αλλά υπάρχουν και πολλοί που μπήκαν στον κατάλογο λόγω στίχων σκληρής βίας σε συνδυασμό με πορνογραφικές αναφορές. Ο κιμπορντίστας των Rammstein, Christian "Flake" Lorenz  δήλωσε πως πιθανότατα κάποιο μέλος της επιτροπής έχει κόρη που παίζει πάρα πολύ δυνατά το δίσκο και τον ενοχλεί. «Τίποτα στο "Liebe Ist Für Alle Da" δεν διαφέρει ουσιαστικά από προηγούμενες δουλειές μας. Άρα, γιατί τώρα;»

Τελικά, ο δίσκος βγήκε από τη λίστα μετά από απόφαση δικαστηρίου, καθώς η επιτροπή αγνόησε την καλλιτεχνική ελευθερία. Ωστόσο οι Rammstein θεωρούν πως η απαγόρευση κόστισε απώλεια 85.000 πωλήσεων με οικονομική ζημιά 65.000 ευρώ. Η υπόθεση θα εκδικαστεί το καλοκαίρι.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις