Melisandre, η σαγηνευτική «Κόκκινη Μάγισσα» του Game of Thrones είναι το κλειδί των εξελίξεων -ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου του 6ου κύκλου του Game of Thrones, το γεγονός που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό  έχει φυσικά σχέση με την «Κόκκινη Μάγισσα» την περίφημη Melisandre.



~ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS!~

Η τελευταία σκηνή του πρώτου επεισοδίου του 6ου κύκλου μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Τo κλείσιμο του επεισοδίου γίνεται με τον Σερ Ντάβος και τους συντρόφους να είναι συγκεντρωμένοι γύρω από το άψυχο σώμα του Jon Snow και τον Alicer Thorne να προσφέρει στον Ντάβος την ευκαιρία να φύγει από το Castle Black ελεύθερος, παίρνοντας μαζί του και την «Κόκκινη Μάγισσα».


Ο Ντάβος συμφωνεί, για να κερδίσει χρόνο, ενώ εναποθέτει όλες τους τις ελπίδες στη Melisandre και τις δυνάμεις της, λέγοντας στους συντρόφους "Δεν έχετε δει τι μπορεί να κάνει".

Και κάπως έτσι, το τελευταίο πλάνο του επεισοδίου, επικεντρώνεται στην «Κόκκινη Μάγισσα» με τις απίστευτες μαγικές δυνάμεις, που κάθεται στην άκρη του κρεβατιού νιώθοντας πώς ο θεός που υπηρετεί την έχει προδώσει, μια και η πεποίθησή της ότι ο Στάνις ήταν ο πολεμιστής που θα κατάφερνε να επικρατήσει, ήταν λανθασμένη. Τώρα ακόμα χειρότερα είδε την τελευταία της ελπίδα, για να αποδειχθεί αληθινή η προφητεία, τον Jon Snow -μάλιστα ενώ η ίδια είχε την πεποίθηση ότι είχε δει στα οράματα της φωτιάς τον Jon Snow να πολεμάει στις επάλξεις του Winterfell -τον είδε νεκρό, πάνω σ' ένα τραπέζι.

Έτσι, η απογοητευμένη Melisandre στέκεται μπροστά από έναν καθρέφτη, κοιτάζοντας την αψεγάδιαστη εικόνα της, υπό το φως κεριών και αποφασίζει να κάνει τη μεγάλη αποκάλυψη. Βγάζει το περιδέραιο της, το οποίο δεν είχε αποχωριστεί σε κανένα επεισόδιο και αποκαλύπτει ποια είναι πραγματικά. Η νεανική κι αισθησιακή όψη της μετατρέπεται σε μια αιωνόβια γυναίκα, με άσπρα μαλλιά και αδύναμη, εικόνα που δεν ταιριάζει στην «Κόκκινη Μάγισσα».

Η τελευταία σκηνή ήταν εκτός από ανατριχιαστική και μια από τις πιο απροσδόκητες της σειράς, αλλά επειδή μιλάμε για το Game of Thrones δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση.

Πανικός στην Πρεμιέρα του 6ου κύκλου του Game of Thrones -ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)



Τα στοιχεία που μαρτυρούσαν την ηλικία της Melisandre και δεν είχαμε προσέξει.

•Η ηθοποιός Carice van Houten που την ενσαρκώνει είχε δηλώσει σε μια από τις πρώτες συνεντεύξεις της, πριν από την απαγόρευση του HBO στους ηθοποιούς να αποκαλύπτουν στοιχεία για τους χαρακτήρες τους, πως "Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι η Melisandre, πρέπει να είναι πάνω από 100".



•Σε συνέντευξη, που είχε δώσει το 2013, ο Oliver Ford Davies, που υποδυόταν τον μέιστερ Cressen είχε αποκαλύψει στους δημοσιογράφους ότι η Melisandre είναι μεγαλύτερη από 400 ετών, εξηγώντας πως "αυτός ήταν και ο λόγος που κατάφερε να επιβιώσει από το δηλητήριο στη 2η σεζόν". Για την ακρίβεια 412.

Η Melisandre κατάφερε να επιβιώσει μετά το δηλητήριο αφήνοντας υπόνοιες ότι μπορεί να είναι εκτός από μεγάλη σε ηλικία και αθάνατη.

•Παράλληλα, στην 4η σεζόν βλέπουμε τη Melisandre να κάνει μπάνιο μπροστά στην σύζυγο του Στάνις και να της λέει για το γυμνό σώμα της, ότι "Είναι μόνο σάρκα". Σε αυτή τη σκηνή δεν φοράει το περιδέραιο της, το οποίο φαίνεται να αποτελεί και την πηγή της δύναμής της, με τις θεωρίες να τη θέλουν να αποκαλύπτει τον πραγματικό της εαυτό στην Selyse. Μάλιστα, η ίδια της λέει πως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί κόλπα για να προσελκύσει τους πιστούς της ακολούθους, όπως ήταν η γυναίκα του Στάνις, η οποία να θυμίσουμε ότι δέχθηκε να θυσιάσει την κόρη της.

Το συγκεκριμένο πλάνο κλείνει στο τρομοκρατημένο πρόσωπο της Selyse, γεγονός που δείχνει ότι πιθανότατα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αποκάλυψε τον "τρομακτικό" εαυτό της.


•Οι αναγνώστες των βιβλίων πρέπει να υποπτεύονταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την ηλικία της Melisandre, μιας και στο βιβλίο "A Song of Ice and Fire-Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου" , στο οποίο διηγείται τα γεγονότα από τη δική της σκοπιά για μια και μοναδική φορά, αποκαλύπτει πως "Η Melisandre είχε ασκήσει την τέχνη της για αναρίθμητα χρόνια και είχε πληρώσει το τίμημα." Ενώ, αποκαλύπτει πως "Η ιέρεια κοιμάται μόνο μία ώρα την νύχτα (και προσπαθεί να αποκόψει τον ύπνο εντελώς) και δεν τρώει, λέγοντας, πως ο 'R'hllor της παρέχει όλη την τροφή που χρειάζεται", αφήνοντας υπαινιγμούς ότι πιθανότατα είναι αθάνατη.

•Η Melisandre στο βιβλίο εμφανίζεται σαν σκλάβα , που είχε πωληθεί σαν ιδιοκτησία του "Lot Seven", πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να είχε κάποιο σημάδι στο πρόσωπό της, το οποίο όμως δεν βλέπουμε σε καμία από τις δυο εκδοχές της. Το πιο πιθανό είναι να έχει καταφέρει να το εξαφανίσει χάρη στις δυνάμεις της.


Το περιδέραιο, η πηγή της δύναμής της

Είναι πλέον σαφές, πως το περιδέραιο της Melisandre είναι και η πηγή της δύναμής της. Η Melisandre βγάζει το περιδέραιο της και η μαγεία φεύγει μαζί με αυτό, πράγμα που αφήνει υπαινιγμούς πως οι τρομερές της δυνάμεις, που θα μπορούσαν να καθορίσουν τη μάχη για τον Θρόνο προέρχονται από αυτό.

Όταν, η Κόκκινη Μάγισσα το φορά, αυτό αποκτά μια κόκκινη λάμψη, πράγμα που δείχνει την άμεση σύνδεσή του μαζί της και ότι μόνο με εκείνη μπορεί να ενεργοποιηθεί η δύναμή του.

Στην τελευταία σκηνή, το κολιέ χάνει τη λάμψη του και γίνεται μαύρο.



Το μέλλον της σαγηνευτικής Κόκκινης Μάγισσας

Οι πρώτες θεωρίες θέλουν τη Melisandre να παίζει καθοριστικό ρόλο στη μοίρα του Jon Snow, την ανάσταση του οποίου αναμένουν οι θαυμαστές για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Η συγκεκριμένη θεωρία ενισχύεται περισσότερο μετά την παραδοχή του Σερ Ντάβος, ότι είναι ικανή να κάνει τα πάντα. Παράλληλα, γνωρίζουμε ότι έχει ήδη καταφέρει να ξεγελάσει τον θάνατο.

Γι' αυτούς τους λόγους μην βιαστείτε να ξεγράψετε την Red Witch επειδή είναι αιωνόβια γιαγιά, μπορεί μ' αυτόν τον τρόπο να ενισχύεται η δύναμή της.

Τώρα, μένει να δούμε αν θα καταφέρει να σώσει τον Jon Snow και αν η προφητεία της για εκείνον θα καταφέρει να γίνει πραγματικότητα.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'