Ψέμα/Hoax: Ποιος είναι ο κύριος στη φωτογραφία;

Σίγουρα θα έχετε δει αυτή τη φωτογραφία. Κυκλοφορεί αρκετά στο ίντερνετ με τον ισχυρισμό πως στη φωτογραφία βλέπουμε τον Πατέρα του Αλέξη Τσίπρα. Είναι αλήθεια;


Στο διαδίκτυο δεν θέλει πολύ να διαδοθεί μια ανοησία. Έτσι ο ισχυρισμός πως στη φωτογραφία, πίσω από τον Στυλιανό Παττακό, και Νικόλαο Μακαρέζο βλέπουμε τον Παύλο Τσίπρα, πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, διαδόθηκε από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράχθηκε από διάφορα blogs.

Δυστυχώς το είχαμε δημοσιεύσει κι εμείς στις 17/9/13 με τίτλο ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

Ζητάμε συγνώμη από όλους εσάς και γι' αυτό και επανορθώνουμε με αυτή την ανάρτηση. Ούτως ή άλλως συνήθως το 50% από τα Hoaxes, τις φάρσες στο διαδίκτυο και τα ψέματα απευθύνονται σε ανθρώπους μειωμένης αντίληψης ή φασίστες, όπως έχουμε δημοσιεύσει κι εδώ.

Το 50% των ελληνικών hoaxes -ψεμάτων, φαρσών- απευθύνονται σε αφελείς ή φασίστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπάρχει και άρθρο με τον ισχυρισμό πως επιβεβαιώνει την πληροφορία ο Βασίλης Λεβέντης.


https://archive.is/ydirL

Όμως υπάρχει και κάποιο άλλο άρθρο που ισχυρίζεται πως στη φωτογραφία βλέπουμε τον Μιχαήλ Μπαλόπουλο, υφυπουργό Εμπορίου, που είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο με τα κρέατα.



https://archive.is/KmYzx

Αλλά στη επίμαχη φωτογραφία δεν είναι ο Μιχαήλ Μπαλόπουλος, που τον βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα.


Τον άγνωστο κύριο μπορούμε να τον βρούμε και σε άλλες φωτογραφίες. Όπως την παρακάτω από την ορκωμοσία της κυβέρνησης Μαρκεζίνη.



Και ΕΔΩ το βίντεο από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη και των μελών της κυβέρνησης του. 08/10/1973

Στο ίδιο λίνκ θα τον δείτε και στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη. 10/10/1973

ΕΔΩ θα τον δείτε στη ορκωμοσία νέων Υπουργών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και με την παρουσία του Αντιβασιλέα Γεωργίου Ζωιτάκη και του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπαδόπουλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κύριος στην φωτογραφία είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Κυβερνήσης των Συνταγματαρχών και κυβέρνησης Μαρκεζίνη.

Στο παρακάτω λίνκ στις 29/12/1972, ο κύριος ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, δίνει συνέντευξη τύπου με θέμα την αποκέντρωση.
Από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ 29/12/1972



http://archive.ert.gr/48977/

Έτσι αποδεδειγμένα ο κύριος της επίμαχης φωτογραφίας είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Κυβερνήσης των Συνταγματαρχών και οποιοδήποτε άλλος ισχυρισμός, καταρρίπτεται.

Αόρατα Γεγονότα από το ellinikahoaxes.gr και αρχείο ellinikahoaxes.gr

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

3 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το συγχωροχάρτι στην προκειμένη για το αβάσιμο και παραπληροφοριακό αρθρο που αναρτήσατε παλαιότερα,το έχετε.Αλλά αυτό να σας γίνει μάθημα,σε έσας και στον καθένα που δημιουργεί μία ιστοσελίδα πληροφόρησης και δημοσιέυει οτιδήποτε,χωρις καν κάποια στοιχειώδη έρευνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, εμείς αν έχεις προσέξει όταν δημοσιεύουμε έρευνες μας πάντα αναφέρουμε την βιβλιογραφία, εκτός κι αν πρόκειται για ειδήσεις. Δυστυχώς η συγκεκριμένη ανάρτηση περί Τσίπρα, Παττακού κλπ αναρτήθηκε από παλαιότερους διαχειριστές και συντάκτες της σελίδας. Από το 2014 η σελίδα δουλεύει πολύ πιο ποιοτικά και επαγγελματικά. Μαρία Γεωργακοπούλου

      Διαγραφή
  2. μπράβο για το θάρρος να πείτε πως κάνατε λάθος και το ότι ζητάτε συγγνώμη αυτό δείχνει ήθος και ποιότητα... Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'