«Χαστούκι» στον Ερντογάν από την Αμοργό (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κάτοικοι της Αμοργού δεν φοβούνται να δημοσιοποιήσουν την εθνοκάθαρση που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον του κουρδικού λαού. Με μία ανακοίνωσή τους και ένα βίντεο στέλνουν την αλληλεγγύη τους στους Κούρδους μιλώντας ανοικτά για γενοκτονία που έχει την στήριξη της Ε.Ε. Είναι από τις αρκετές περιπτώσεις ελληνικών κοινωνιών που δεν βάζουν τα τοπικά συμφέροντά τους όταν μια αδικία συντελείται με πολιτικούς χορηγούς. Κανένα συμφέρον δεν μπορεί να βάλει φράκτη στην αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής.


Μήνυμα ειρήνης – αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν

«Η σιωπή σκοτώνει όσο κι οι σφαίρες! Κάτοικοι της Αμοργού αποφασίσαμε, να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό κι ένα μήνυμα ειρήνης σ΄ όλο τον κόσμο, καταγγέλλοντας την υποκρισία της Δύσης.

Στην γειτονιά μας συντελείται μια γενοκτονία. Γνωρίζουμε, ότι για να σταματήσει ο ξεριζωμός, για να μην είναι η θάλασσα νεκροταφείο αθώων ψυχών, πρέπει να σταματήσουν οι σφαγές! Η Τουρκία σφάζει κι η Ε.Ε. χωρίς ίχνος ντροπής προσπαθεί, να μας πείσει ότι η συνεργασία με το τουρκικό κράτος -ένα κράτος δολοφόνος και θαυμαστής του Χίτλερ θα λύσει το πρόβλημα. Δεν μπορεί, να λύσει το πρόβλημα αυτός που το δημιουργεί! Στην Τουρκία έχει στηθεί ένας χορός δισεκατομμυρίων.
Κάποιοι πλουτίζουν με τον πόνο των ξεριζωμένων, των πεινασμένων και την δυστυχία. Έκαναν την απελπισία επιχείρηση. Το φασιστικό κράτος της Τουρκίας που δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία Ποντίων κι Αρμενίων, με την ίδια ακριβώς βαρβαρότητα επαναφέρει το δόγμα του Κεμάλ: «ένας λαός, μια γλώσσα, μια θρησκεία» χωρίς καμία ανοχή στην διαφορετικότητα και θέλει να εκριζώσει τους Κούρδους από τα σπίτια τους.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν είναι λύση για το προσφυγικό αλλά αιτία του. Η αντίσταση του κουρδικού λαού στον φασισμό του Ερντογάν και του ISIS αποτελεί παράδειγμα αξιοπρέπειας για όλους τους λαούς .

Από την Αμοργό ένα μικρό ελληνικό νησί, που έγινε γνωστό σ’ όλο τον κόσμο με την ταινία του Luc Besson: «Απέραντο γαλάζιο», στείλαμε την ήμερα της μαύρης επετείου της προδοσίας του Οτσαλάν, την απέραντη αλληλεγγύη μας στον κουρδικό λαό. Οι Κούρδοι λένε: «Berxwedan jiyane» που πάει να πει «η Αντίσταση είναι Ζωή!».

Αναρχικοί εναντίον ISIS: Η επανάσταση για την οποία δεν μιλά κανείς

Αυτό τραγουδούν εδώ:



Αντιστεκόμαστε στην σιωπή και την αδιαφορία υποστηρίζοντας την ΖΩΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των Κούρδων και κάθε κατατρεγμένου λαού! Tο βίντεο προβλήθηκε 16/2/2016 στο δορυφορικό κανάλι Newroz TV στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων κι έχει αποσταλεί, από κει σ’ όλα τα συνεργαζόμενα κανάλια με αυτό. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι και στις 17/2/2016 θα γίνει εκτενής αναφορά σ’ αυτό. Η φωνή της Αμοργού έφτασε στο Κουρδιστάν, διότι κάποιοι αποφασίσαμε να μην σιωπήσουν και να καταγγείλουμε την υποκρισία και την βαρβαρότητα!



Επιτροπή Κατοίκων Αμοργού

Υ.Γ . : Το βίντεο δεν αποσκοπεί σε κανένα χρηματικό όφελος. Τα πλάνα κι οι φώτο του βίντεο έχουν τραβηχτεί όλα από την ομάδα αλληλεγγύης κι είναι όλα από την Αμοργό. Η μουσική που ακούγεται στο τέλος είναι αυτοσχεδιασμός του Αμοργιανού βιολιστή!»

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'