Ζώα με τηλεπάθεια! Προβλέπουν το μέλλον, Ζώα μέντιουμ;

Ακούμε συχνά να λέγεται ότι τα ζώα καταλαβαίνουν πότε πλησιάζουμε στο σπίτι ή ότι μπορούν να προβλέψουν τους σεισμούς. Πρόκειται για ζώα με τηλεπάθεια ή κάποιες άλλες υπερφυσικές δυνάμεις; Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια ζώα που προέβλεψαν τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς και εκείνον που κέρδισε τις εκλογές!


    10. Γατόψαρα – Ιαπωνία

Επί σειρά ετών οι Ιάπωνες καθηγητές χρησιμοποιούν γατόψαρα για να προβλέψουν τη σεισμική δραστηριότητα. Οι επιστήμονες αυτοί πιστεύουν ότι η παρατήρηση της δραστηριότητας των ψαριών αυτών και ειδικότερα κάποιων ασυνήθιστων συμπεριφορών μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη των σεισμών.

    9. Ο κροκόδειλος Dirty Harry – Αυστραλία

Ο Dirty Harry, ένας κροκόδειλος του αλμυρού νερού που ζει στο πάρκο Cove στο Ντάργουιν της Αυστραλίας κατάφερε να προβλέψει με επιτυχία τον νικητή των εκλογών το 2010 επιλέγοντας την πρωθυπουργό Prime Minister Julia Gillard, η οποία επανεξελέγη τελικά. Ο Harry, πριν από το κατόρθωμα αυτό είχε διαλέξει την Ισπανία ως νικητή του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA το 2010, και ήταν πάλι σωστό. Η μέθοδός του έχει ως εξής: επιλέγει μεταξύ δύο κοτόπουλων που κρέμονται με συγκεκριμένη φωτογραφία πάνω τους κι όποιο από τα δύο κοτόπουλα αποφασίσει να φάει αυτό και θα κερδίσει.

    8. Ο Funtik το γουρούνι – Ουκρανία

Μια ομάδα στην Ουκρανία επέλεξε ένα γουρούνι με το όνομα Funtik για να προβλέψει τα αποτελέσματα των αγώνων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012. Το γουρούνι γνωστό και ως Khryak, μάντεψε σωστά τα αποτελέσματα σε τέσσερις από τους έξι αγώνες στη φάση των ομίλων στο τουρνουά.

    7. Ο Sonny Wool το πρόβατο – Νέα Ζηλανδία

Πήρε το όνομά του από τον διάσημο παίκτη του ράγκμπι, τον Sonny Bill Williams, και ο Sonny Wool το πρόβατο κλήθηκε να επιλέξει τους νικητές των αγώνων ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας και προέβλεψε σωστά τη νίκη των All Blacks επί των Tonga στον πρώτο γύρο. Συνέχισε επίσης και προέβλεψε σωστά όλους τους αγώνες μέχρι τον τελικό τον οποίο και κέρδισε η Νέα Ζηλανδία.

    6. Ο Nasar το άλογο – Γερμανία

Κάποιες φορές μας βγαίνουν αυτά που κάνουμε και κάποιες άλλες όχι. Αυτό συνέβη και με τον Nasar το άλογο. Ο Nasar, ένα αραβικό καθαρόαιμο προσπάθησε να προβλέψει το αποτέλεσμα του αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 της FIFA μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Δυστυχώς ο Nasar επέλεξε τις ΗΠΑ ως νικητή, γεγονός που δεν συνέβη καθώς νίκησαν οι Γερμανοί.

    5. Ο Paul το χταπόδι – Αγγλία

Ο Paul το χταπόδι είχε γίνει διάσημο διεθνώς στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA του 2010 καθώς προέβλεψε το αποτέλεσμα του τελικού μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας με νικητές τους Ισπανούς.

    4. Ο αρκτόμυς Phil από το Punxsutawney – ΗΠΑ

Πρόκειται για το μόνο ζώο που έχει γίνει γνωστό σαν είδος για τις μαντικές του ιδιότητες. Το όνομα Phil είναι το όνομα μιας σειράς ζώων αυτού του είδους και προέρχονται από το Punxsutawney της Πενσιλβάνια τα οποία προβλέπουν τον καιρό την ημέρα που είναι αφιερωμένη στα συγκεκριμένα ζώα κάθε χρόνο. Η συγκεκριμένη παράδοση ξεκίνησε στις αρχές του 1880 και για το 2016 ο Phil προέβλεψε ότι η άνοιξη θα έρθει νωρίς. 

    3. Ο Jabari ο σκαντζόχοιρος – ΗΠΑ

Μπορεί ο αρκτόμυς να τραβά όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του αλλά ο διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου στο Όρεγκον, ο Michael Illig ισχυρίζεται ότι οι σκαντζόχοιροι είναι εκείνοι που έχουν την ικανότητα να προβλέπουν τον καιρό με μεγαλύτερη ακρίβεια. Ιστορικά, ο σκαντζόχοιρος χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για να προβλέπει τον ερχομό της άνοιξης. Ο Ζωολογικός Κήπος στο Όρεγκον χρησιμοποιεί τα συμπαθέστατα αυτά ζωάκια για να προβλέπει τον ερχομό της άνοιξης με ποσοστό επιτυχίας 45%.

    2. Η Nelly ο ελέφαντας – Γερμανία

Πρόκειται για την πελώρια έκδοση του Paul του χταποδιού. Η Nelly ο ελέφαντας έγινε μέντιουμ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA το 2014 και κατάφερε να κάνει κάποιες εντυπωσιακές προβλέψεις, όπως το ότι η Γερμανία θα κερδίσει τη Γκάνα, τη Πορτογαλία και τις ΗΠΑ.

    1. Ο Oscar η γάτα – ΗΠΑ

Ο Oscar η γάτα ζει στα κέντρο αποκατάστασης Steere και έχει την απίστευτη ικανότητα να καταλαβαίνει πότε πρόκειται να πεθάνει ο επόμενος ένοικος καθώς πηγαίνει και κουλουριάζεται δίπλα στον ασθενή στο κρεβάτι του. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες της κλινικής πιστεύουν ότι με τον τρόπο του παρηγορεί λιγάκι τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'