Δείτε τις τροφές που μπορούν να μας προστατέψουν από τις αλλεργίες

Καμιά τροφή δεν είναι φάρμακο και σίγουρα ο μοναδικός άνθρωπος που θα σας πει τι να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα των αλλεργιών είναι ο γιατρός σας. Ταυτόχρονα, όμως, δεν βλάπτει να ξέρετε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν καλό εν γένει στον οργανισμό και ότι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που σας κρατούν υγιείς, ενώ μπορεί να σας προστατέψουν και από αλλεργίες.


Παρακάτω θα βρείτε τροφές, μεταξύ των φρούτων και λαχανικών, που θα σταθούν σύμμαχοί σας στη δύσκολη περίοδο των αλλεργιών και ίσως σας βοηθήσουν.

Κεφίρ   

Το κεφίρ είναι ένα φυσικό γαλακτοκομικό, θυμίζει κάτι ανάμεσα σε γιαούρτι που πίνεται και περιέχει  προβιοτικά. Τα προβιοτικά είναι τα λεγόμενα «καλά βακτήρια» τα οποία ζουν στο έντερο και βοηθούν στη  διατήρηση της ισορροπίας του. Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, τα προβιοτικά μπορεί να αποτρέψουν ή έστω να ανακουφίσουν τις εποχικές αλλεργίες και θα τα βρείτε σε όλες τις τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση. Καλές πηγές είναι το ξινολάχανο, όπως και τα «ζωντανά» γιαούρτια.

Κρεμμύδια, πιπεριές, μούρα και μαϊντανός

Όλα τα παραπάνω έχουν κερσετίνη, η οποία αποτελεί φυσικό χημικό και σύμφωνα με κάποιους ολιστικούς γιατρούς, το χημικό αυτό μειώνει τις  αντιδράσεις ισταμίνης. Η ισταμίνη είναι μια ουσία που σίγουρα γνωρίζουν όλοι οι αλλεργικοί, αφού είναι ανάμεσα στους υπεύθυνους για τα δυσάρεστα συμπτώματα που σχετίζονται με αλλεργίες –εξού και τα αντιϊσταμινικά φάρμακα, που μπλοκάρουν την έκκριση της και ανακουφίζουν.

Περισσότερα



Ακτινίδιο  

Το  ακτινίδιο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε  βιταμίνη C, το οποίο μπορεί επίσης να μειώσει τις αντιδράσεις ισταμίνης. Βιταμίνη C μπορείτε να λάβετε από διάφορες άλλες τροφές, συμπεριλαμβανομένων των  πορτοκαλιών και γενικά των εσπεριδοειδών.

Ανανάς 

Το τροπικό αυτό φρούτο έχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρωμελαΐνη και σύμφωνα με κάποιους γιατρούς μπορεί να μειώσει τον ερεθισμό σε αλλεργικές παθήσεις, όπως το άσθμα.

Τόνος, σολομός και κολιός  

Τα λιπαρά αυτά ψάρια  είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία παίζουν ρόλο στη μείωση της φλεγμονής, γι’ αυτό βάλτε στόχο να καταναλώνετε 2 μερίδες ψάρι την εβδομάδα. Σύμφωνα, μάλιστα, με μια ιαπωνική μελέτη, οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερο ψάρι, παρουσίαζαν χαμηλότερα επίπεδα αλλεργικής ρινίτιδας.

Μέλι

Οι απόψεις διίστανται όσον αφορά το  μέλι  και τις αλλεργίες, αλλά πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι αν λάβετε μικρές δόσεις ντόπιου μελιού νωρίς εποχικά, μπορεί να αναπτύξετε  ανοχή στη γύρη   της περιοχής σας. Μια μελέτη έχει, μάλιστα, δείξει ότι κάποιοι άνθρωποι που κατανάλωναν μέλι γύρης σημύδας, παρουσίαζαν λιγότερα συμπτώματα σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν κανονικό μέλι. Μπορείτε να ελέγξετε αν «δουλεύει» και σ’ εσάς, έτσι ώστε να το βάλετε στη λίστα σας.

Σούπες και ζεστά   

Έχετε υπόψη σας ότι τα ζεστά υγρά, ζεσταίνουν το στομάχι και τους αεραγωγούς σας. Αυτό βοηθάει στην αραίωση της βλέννας στους πνεύμονες, κάνοντας πιο εύκολο το βήχα.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'