Αυτό το πλάσμα ενέπνευσε τον μύθο του μονόκερου;

Ένα παράξενο πλάσμα  ζούσε ανάμεσα στους ανθρώπους πριν 26.000 χρόνια, το οποίο ερευνητές πιστεύουν πως κρύβεται πίσω από το μύθο των μονόκερων. Το Elasmotherium, γνωστό και ως γιγάντιος ρινόκερος, είναι ένα εξαφανισμένο, πλέον είδος, το οποίο μοιάζει με τους σημερινούς ρινόκερους έχοντας ένα τεράστιο κέρατο.


Οπότε, οι ερευνητές του πανεπιστημίου Τόμσκ, θεωρούν ότι οι άνθρωποι είχαν δει αυτό το μονόκερο πλάσμα και δημιούργησαν όλη την ιστορία των μονόκερων, όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Μονόκερος καταγράφηκε σε κάμερα; (BINTEO)
Αφιέρωμα: Μυθολογικά πλάσματα

Ο παλαιοντολόγος Αντρέι Σπάνσκι αναφέρει ότι το συγκεκριμένο είδος έμενε στη Νότια Σιβηρία, όπου και βρέθηκαν απομεινάρια του σκελετού του. Ενώ υπάρχουν θεωρίες ότι ο γίγαντας-ρινόκερος είχε μεταναστεύσει στη Σιβηρία, πριν από 2.6 εκατομμύρια χρόνια, τα νέα στοιχεία του πλάσματος αποκαλύπτουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό του είδους έχει εξαφανιστεί εδώ και 350.000 χρόνια, όχι όμως όλο το είδος.

Οι διαστάσεις του πλάσματος ήταν πραγματικά τεράστιες, και τα τελευταία ζώρα  θεωρείται ότι πέθαναν όντας μεγάλης ηλικίας, από τις κλιματικές αλλαγές της Σιβηρίας. Όπως και να έχει, τα βασικά χαρακτηριστικά του μονόκερου,  φαίνεται να ταιριάζουν με αυτά του ρινόκερου.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'