Γνωρίστε το Airlander 10: Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου ετοιμάζεται για το παρθενικό του ταξίδι

Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που πρωτοακούστηκαν οι φήμες για το  Airlander 10  και στο τέλος Μαρτίου, μετά από μια σειρά παύσεων-ξεκινημάτων και 35,6 εκατομυρίων δολαρίων, η βρετανική εταιρία αεροσκαφών  Hybrid Air Vehicles   αποκάλυψε ένα αεροσκάφος τόσο μεγάλο, που το Βιβλίο Guinness ετοιμάζεται για νέα είσοδο.


 Το αεροσκάφος έχει μήκος  92 μέτρα  , δηλαδή 19 μέτρα μακρύτερο από το Airbus A380 και φορτίο βάρους  10 τόνων  , απασχολώντας αυτή τη στιγμή το  μεγαλύτερο υπόστεγο αεροσκαφών   του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου αιωρείται μερικά μέτρα από το έδαφος, τεντώνοντας τα καλώδια που το κρατούν δεμένο, σαν να ανυπομονεί να πετάξει –κάτι που θα γίνει σύντομα, αφού θα ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις, πριν προσφερθεί στους πελάτες. Οι V8 μηχανές του θα του επιτρέπουν μια μέγιστη ταχύτητα  145 χιλιομέτρων την ώρα, ταχύτητα που το αφήνει πολύ πίσω από το A380 που φτάνει τα 900 χιλιόμετρα ανά ώρα.

 Ονομάζεται υβρίδιο, καθώς συνδυάζει  αεροσκάφος, ελικόπτερο και τεχνολογία αερόπλοιου, το κύριο στοιχείο, όμως, αυτό που το κρατά να αιωρείται, είναι το ελαφρύτερο από τον αέρα ήλιο.

Η νέα γενιά των υπερηχητικών Concorde (ΦΩΤΟ)



 Το αεροσκάφος αυτό είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αθόρυβο και μπορεί να πρσγειωθεί σε οποιοδήποτε έδαφος, ακόμη και σε νερό και εκτός του ότι θα πηγαίνει ταξίδια που διαρκούν μέχρι και 5 ημέρες, μπορεί να αιωρείται για εβδομάδες.

 Το Airlander 10, εκτός από στρατιωτική χρήση, αναμένεται να προσελκύσει κυβερνήσεις και επιχειρήσεις που θέλουν να μεταφέρουν μεγάλα φορτία σε μακρινές αποστάσεις, εταιρίες τηλεπικοινωνίας και τουρίστες που ψάχνουν το καινοτόμο, αφού θα πετά σε χαμηλό υψόμετρο και περιλαμβάνει παράθυρα που εκτείνονται από το πάτωμα ως την οροφή.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'