Κόστα Ρίκα: «παράδεισος» για 900 αδέσποτους σκύλους (ΦΩΤΟ)

Η «γη των αδέσποτων», ή Territorio de Zaguates, είναι ένα μέρος που μοιάζει απίστευτο, όταν ξέρουμε τις συνθήκες «φύλαξης» των αδέσποτων σκυλιών στα περισσότερα μέρη του κόσμου με κλουβιά, κλουβιά, κλουβιά...


Στην Κόστα Ρίκα, υπάρχει μια εθελοντική οργάνωση που βασίζεται σε δωρεές από ιδιώτες, που φροντίζει, ταΐζει, κάνει μπάνιο, και παίζει με 900 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία είναι ελεύθερα και τρέχουν σε μια τεράστια έκταση η οποία είναι ανοιχτή στους ανθρώπους να τα επισκεφθούν.



Το να επισκεφθεί κάποιος το καταφύγιο, δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να φύγει έχοντας υιοθετήσει και σκύλο…μπορεί απλά να πάει και να περάσει μερικές ώρες παίζοντας και φροντίζοντας τα σκυλιά, κάτι που κάνουν ούτως ή άλλως πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Το καταφύγιο δεν θανατώνει ζώα ούτε τα φυλακίζει, κι έτσι και οι άνθρωποι που μένουν κοντά το στηρίζουν.

Γνωρίστε τη Κόστα Ρίκα, την πιο Πράσινη και πιο Ευτυχισμένη Χώρα στον Κόσμο, Χωρίς Στρατό και με Ελληνικά Ονόματα Πόλεων
Ζωολογικός κήπος έκλεισε τους τουρίστες σε κλουβί (ΦΩΤΟ)



Λέγεται, ότι αυτό το καταφύγιο είναι από τα πιο όμορφα μέρη να ζει ένα σκυλί. Υπάρχει ένας χώρος κλειστός, με κρεβάτια, νερό και δοχεία για φαγητό, για να χαλαρώνουν και να κοιμούνται τα σκυλιά. Σταθμοί με νερό, είναι τοποθετημένοι και σε όλη την έκταση του καταφυγίου, έτσι ώστε να ζώα να είναι πάντα ενυδατωμένα.

Ενα άλλο καλό του καταφυγίου, είναι ότι η φροντίδα των ζώων, και η δυνατότητα στον υποψήφιο μελλοντικό «γονιό» να δει το σκυλί πως συμπεριφέρεται, με άλλα ζώα, πως παίζει, πως λειτουργεί, είναι πολύ καλύτερο από ο,τι σε άλλα καταφύγια ζώων όπου τα σκυλιά είναι σε κλουβιά κι ο άνθρωπος περνάει και τα κοιτάει ένα ένα σαν να είναι εμπορεύματα.




Σε κάθε περίπτωση, τα σκυλάκια τρέχουν, παίζουν, και μακάρι να υπήρχαν και άλλα τέτοια καταφύγια, και όχι μόνο στην Κόστα Ρίκα που κατά πάσα πιθανότητα ελάχιστοι θα μπορέσουν κάποτε να πάνε.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'