Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, από το 40% θα πέσει στο 4%, σαν νέο ΠΑΣΟΚ, λέει ο Βαρουφάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει εκτιμά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Economist, προβλέποντας ότι από τα υψηλά ποσοστά του 40% θα πέσει στο 4%. «Είναι ένα κόμμα που πήγε από το 4% στο 40%. Τώρα θα πέσει και πάλι στο 4%», λέει χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με τον Βαρουφάκη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταρρέει διότι επιχείρησε να παραβιάσει τους κανόνες της παγκοσμιοποίησης, αλλά επειδή προσυπέγραψε μία δημοσιονομική πολιτική που δεν μπορεί να λειτουργήσει.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και συνεχίζει: «Θα καταρρεύσει. Είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω τι θα αντικαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το κόμμα δεν έχει μέλλον».

Ο Βαρουφάκης στη συνέντευξή του επαναλαμβάνει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν ήθελαν καν να συζητήσουν τις «λογικές» προτάσεις της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας, διότι «δεν ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στους Ισπανούς, τους Ιρλανδούς και τους Πορτογάλους ότι θα μπορούσαν να εκλέξουν μία κυβέρνηση που θα εφάρμοζε τις δικές της ιδέες».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι ότι δεν πιστεύει πως ο Μάριο Ντράγκι θα επέτρεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αν η ελληνική κυβέρνηση επέμενε στις θέσεις της, καθώς και ο ίδιος ο διοικητής της ΕΚΤ θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση.

Το γεγονός πως δεν του επετράπη να αξιοποιήσει αυτόν το μοχλό πίεσης και να συνεχίσει τη στάση του έναντι των πιστωτών οφείλεται σε τρία-τέσσερα άτομα στον στενό πυρήνα του υπουργικού συμβουλίου, οι οποίοι αποφάσισαν να δεχθούν τους αδύνατους να υλοποιηθούν δημοσιονομικούς στόχους της τρόικα διατείνεται ο Βαρουφάκης ο οποίος προσθέτει: «Δεν το είχα προβλέψει. Αν το είχα προβλέψει, δε θα είχα μπει στην κυβέρνηση».

Σχετικά με τη σχέση του με το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία, αναφέρει ότι μιλά με την ηγεσία για δύο πράγματα: την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην αύξηση επενδύσεων στη χώρα και όχι να περιοριστούν οι Εργατικοί στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση περί εφαρμογής μέτρων λιτότητας και στο θέμα του Brexit.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις