1.240.000 ευρώ η Επιχορήγηση στις Μονές του Αγίου Όρους για το 2016

Το ποσό του 1.240.000 ευρώ θα διατεθεί το 2016 από το ελληνικό Δημόσιο στις Ιερές μονές του Αγίου Όρους.

Πρόκειται για το ποσό στο οποίο ορίστηκε για το 2016 η κρατική επιχορήγηση προς τις μονές της χερσονήσου του Άθω, η οποία καταβάλλεται ετησίως από το 1981, οπότε και ελήφθη η σχετική απόφαση από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, το Υπουργικό Συμβούλιο, έχοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις, «καθορίζει το ύψος της ετήσιας οικονομικής χορηγίας του δημοσίου προς τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους για το οικονομικό έτος 2016 στο ποσό των ενός εκατομμυρίου διακοσίων σαράντα χιλιάδων (1.240.000,00) ευρώ.»

Το ποσό είναι ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με το 2015, όπου η ετήσια οικονομική χορηγία του Δημοσίου προς το Άγιο Όρος ανήλθε στο ποσό των ενός εκατομμυρίου διακοσίων εβδομήντα οκτώ χιλιάδων (1.278.000) ευρώ.

Σύμφωνα με τον νόμο 1166 του 1981 η ετήσια οικονομική επιχορήγηση προς τις μονές του Αγίου Όρους αποφασίστηκε «προς ενίσχυσίν των εν τη εκπληρώσει και διαφυλάξει της μακραίωνος, θρησκευτικής, πνευματικής και πολιτιστικής αυτών αποστολής».

Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία η Εκκλησία της Ελλάδας
Εκκλησία: Μηδενική Φορολόγηση και Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ -Ενώ το δημόσιο πληρώνει τους ιερείς

Το ύψος της επιχορήγησης καθορίζεται «κατ’ έτος δια Πράξεως του Υπουργικού Συμβουλίου κατόπιν εισηγήσεως του Υπουργού Εξωτερικών», η οποία εισήγηση προκύπτει «μετά πρότασιν της Ι. Κοινότητος του Αγίου Όρους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ν. 1166/81 το ύψος της επιχορήγησης δύναται να αναπροσαρμόζεται «κατά τας μεταβαλλόμενας γενικωτέρας οικονομικάς συνθήκας και δεδομένα».



«Εσύ βέβαια μπορείς να περιμένεις πότε θα σε πετάξει έξω από το σπίτι σου η εφορία ή η τράπεζα.
Άλλωστε το κράτος χρειάζεται λεφτά, βάλε και τους μισθούς για σχεδόν 10.000 ιερείς. Βάλε και τις φοροαπαλλαγές σε όλες τις Α.Ε που έχουν ιδρύσει ανά μοναστήρι, ίδρυμα, εκκλησία, βάλε και το ΕΣΠΑ που το χουν ξεκοκκαλίσει, βάλε και τις ΜΚΟ που έχουν και παίρνουν περίπου 3.5 ευρώ την μερίδα φαγητού που σου διανέμουν. Και τέλος βάλε βαφτίσια, κηδείες, γάμους κλπ, βάλε και την περιουσία σε γη και μετά ρίξε και κάτι στο παγκάρι να σωθείς από τους πρόσφυγες μην σε εξισλαμίσουν. Απ' αυτούς ποιος θα σε σώσει;»
Μιχάλης Καλεσιόπουλος ο Άλλος Άνθρωπος

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'