Βέλγιο: Δολοφονήθηκε υπεύθυνος ασφαλείας πυρηνικού εργοστασίου -Φόβοι για χτύπημα σε πυρηνικό εργαστάσιο

O υπεύθυνος ασφαλείας πυρηνικού εργοστασίου δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην πόλη του Charleroi, δύο ημέρες μετά το μακελειό στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει η τοπική εφημερίδα Derniere Heure, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές. Η μετάδοση της είδησης ωστόσο, έγινε το πρωί του Σαββάτου για να μην προκληθεί πανικός, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.


Το θύμα εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας σε πυρηνικό εργοστάσιο. To Charleroi, πόλη στην οποία εστιάζονται τώρα οι νέες έρευνες, βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τις Βρυξέλλες, στις οποίες συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για εντοπισμό τρομοκρατών.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας πυροβολήθηκε την ώρα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του. Όπως διαπίστωσαν οι αρχές, είχε κλαπεί το security pass που είχε στην κατοχή του και η ταυτότητα του. Σημειώνεται πως οι πυρηνικοί αντιδραστήρες φυλάσσονται τις τελευταίες ημέρες με αυξημένη φρούρηση, καθώς θεωρούνται στόχοι τζιχαντιστών.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν η δολοφονία-μυστήριο συσχετίζεται με τις επιθέσεις των τζιχαντιστών και με μελλοντικές τους κινήσεις στην καρδιά της Ευρώπης. Ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Jan Jambon, ανακοίνωσε επισήμως πως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, αλλά με 24ωρη φύλαξη από τον στρατό.

Βέλγιο: Εκκενώθηκε ο πυρηνικός σταθμός του Τιχάνζ
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία και Γαλλία
Τρόμος στις Βρυξέλλες: Εκρήξεις σε αεροδρόμιο και Μετρό -Δεκάδες οι νεκροί (σοκαριστικές ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

O υπεύθυνος ασφαλείας πυρηνικού εργοστασίου δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 
στην πόλη του Charleroi, δύο ημέρες μετά το μακελειό στις Βρυξέλλες

Σημειώνεται πως όπως μεταδίδει η Derniere Heure, στην κατοχή ενός εκ των υπόπτων που συνελήφθησαν για τις επιθέσεις στο Παρίσι, βρέθηκε βίντεο στο οποίο καταγράφεται κορυφαίος Βέλγος επιστήμονας που εργάζεται σε πυρηνικό σταθμό ενέργειας. Υπήρχαν φόβοι πως θα γινόταν πιθανή απαγωγή του. "Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός βίντεο στο οποίο αναφέρθηκαν εφημερίδες και σχετίζεται με ένα πρόσωπο που συνδέεται με την πυρηνική βιομηχανία", ανακοίνωσε άλλωστε εκπρόσωπος της εισαγγελίας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της χώρας.

Η ανακάλυψη αυτών των στιγμιότυπων "έγινε στο πλαίσιο των ερευνών που διεξήχθησαν μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι" προσέθεσε η εισαγγελία. Η ταυτότητα του επιστήμονα δεν κοινοποιήθηκε.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα La Dernière Heure, ο άνδρας που "κατασκόπευαν" οι ύποπτοι είναι ο "διευθυντής του πυρηνικού προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης του Βελγίου".


Η Daily Mail δημοσίευσε πως τα αδέλφια Χαλίντ και Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι, παρακολουθούσαν και εκείνοι τον καθηγητή πυρηνικής φυσικής, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα. Η εφημερίδα εκτιμά ότι οι τρομοκράτες επέλεξαν να αλλάξουν σχέδιο και να επιτεθούν στο σαφώς λιγότερο φρουρούμενο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Σε κάθε περίπτωση, μετά το μακελειό στον σταθμό μετρό και στο αεροδρόμιο, εκκενώθηκαν και τα δύο πυρηνικά εργοστάσια ενέργειας.

Η δολοφονία της Πέμπτης, έρχεται να σημάνει νέο συναγερμό στις αρχές του Βελγίου, οι οποίες συνεργάζονται στενά με υπηρεσίες πληροφοριών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, στην προσπάθεια εξάρθρωσης των κυκλωμάτων τζιχαντιστών εντός της Ε.Ε.

Άλλωστε, μετά από ασφαλείς πληροφορίες που είχε η κυβέρνηση του Βελγίου, στις 17 Φεβρουαρίου, 140 στρατιώτες αναπτύχθηκαν γύρω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας. Όπως αναφέρουν τα media της χώρας, τα πυρηνικά ήταν και ενδεχομένως είναι, ο νούμερο ένα στόχος των τρομοκρατών.

Europol: Υπάρχει δίκτυο 5.000 υπόπτων

Την ίδια στιγμή, σοκάρουν οι προειδοποιήσεις του Rob Wainwright, επικεφαλής της Europol. Σύμφωνα με την Europol, οι επιθέσεις των Βρυξελλών δείχνουν ότι υπάρχει δίκτυο τουλάχιστον 5.000 υπόπτων τρομοκρατών οι οποίοι είναι πιο επικίνδυνοι από ό, τι προηγουμένως θεωρούνταν και έχουν εκπαιδευτεί για επιθέσεις στην Ευρώπη.

Αξιωματούχος ασφαλείας που είχε μιλήσει νωρίτερα στο Associated Press ανέφερε πως το ISIS έχει έναν αριθμό ημιαυτόνομων πυρήνων στην Ευρώπη και φέρεται να έχει εκπαιδεύσει 400 μαχητές για να στοχοποιήσουν την Ευρώπη σε μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'