Αγρότες κυνηγούν και χτυπούν τα ΜΑΤ -To χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο των αγροτών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ το συλλαλητήριο των αγροτών στη πλατεία Συντάγματος, ενώ στην κυκλοφορία δόθηκε ξανά η Λεωφόρος Αμαλίας. Περίπου 250 άτομα παρέμειναν μπροστά από την πλατεία και αποχώρησαν αργότερα, ενώ οι υπόλοιποι διαδηλωτές είχαν ήδη αποχωρήσει. Ένας αριθμός αγροτών διανυκτέρευσαν στην πλατεία και έστησαν σκηνές για αυτό το σκοπό.


Νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν 20 τρακτέρ από τη Νίκαια, σε ένα λαοπληθέστατο ειρηνικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από τα 68 αγροτικά μπλόκα όλης της χώρας. Το ραντεβού ήταν στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00 και λίγο πριν τις 16:00 άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι αγρότες της Κρήτης και της Πελοποννήσου.

Σήμερα Σάββατο αναμένεται να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη κινητοποίηση, ενώ το ΠΑΜΕ διοργάνωσε συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια.

Ελεύθεροι αφέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, με εντολή εισαγγελέα οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν, για τα επεισόδια που έγιναν το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα. Ομάδα διαδηλωτών απομονώθηκε από την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ, όταν φώναξε «δεν είμαστε αγρότες, είμαστε Έλληνες». Ανοιχτή και η είσοδος και η έξοδος για Κορωπί στην Αττική Οδό, που νωρίτερα είχαν κλείσει λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών.



Εν τω μεταξύ, την πρόθεσή της για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εξέφρασε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων των αγροτών. Όπως είπε το μέλος της Συντονιστικής, Ρίζος Μαρούδας «με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω», προσθέτοντας ότι προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Σχολιάζοντας την πρόθεση του μπλόκου των Τεμπών να προσέλθει στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, ο Ρ.Μαρούδας είπε ότι ο καθένας θα κριθεί από τις επιλογές του.

Στο συλλαλητήριο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, συμμετέχουν περίπου 10.000 αγρότες. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συμβολική πορεία τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, από το μπλόκο της Νίκαιας.

Νωρίτερα...

Οι διαδηλωτές είχαν ραντεβού μπροστά από τη Βουλή, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, ζητώντας παράλληλα τη βελτίωση του φορολογικού νομοσχεδίου. Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο

Κίνηση επικράτησε στην Αθήνα, σε όσους δρόμους έχουν παραμείνει ανοιχτοί, αφού έκλεισαν αρκετοί, λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία είχε διακοπεί στους εξής δρόμους: Στη λεωφόρο Συγγρού, από το ύψος της Φραντζή, την Αμαλίας, τη Βασ. Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, την Πειραιώς και η Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Σκαραμαγκά. Σε λίγη ώρα αναμένεται να κλείσουν σχεδόν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Επεισόδια ΜΑΤ – Αγροτών

Αρχικά επικράτησε χαμός στους δρόμους γύρω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να προχωρούν σε χρήση χημικών για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους αγρότες από την Κρήτη, που έφτασαν τα ξημερώματα με τρία πλοία στον Πειραιά.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μετατραπεί η είσοδος του υπουργείου σε πεδίο μάχης, με τους αγρότες να πετούν ντομάτες και να χρησιμοποιούν τις μαγκούρες που είχαν φέρει μαζί τους, με τα ΜΑΤ να απαντούν με χημικά.

Νωρίτερα, οι αγρότες στο ίδιο σημείο κυνηγούσαν... δυνάμεις των ΜΑΤ.




Στο Χαϊδάρι ένα περιπολικό όχημα καταστράφηκε από τους αγρότες της Πελοποννήσου, ενώ κι εκεί οι συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και διαμαρτυρόμενων ήταν εκτεταμένες. Οι αγρότες εξαγριώθηκαν διότι η αστυνομία δεν τους επέτρεπαν τη διέλευση προς το κέντρο της Αθήνας.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'