Απαγορεύεται η λέξη «Ιησούς» στην επίσημη αλληλογραφία της NASA -Μήνυση από χριστιανούς

Στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς, το νομικό τμήμα της NASA, ανακοίνωσε στους χριστιανούς υπαλλήλους και στις ομάδες εργασίας, ότι θα πρέπει να μην χρησιμοποιούν τη λέξη «Ιησούς» (Jesus) στα επίσημα newsletter του οργανισμού.


Η σύσταση έγινε, μετά από την ανακοίνωση των γκρουπ JSC Praise και Worship Club, που έβαλαν σαν θέμα της επόμενης συγκέντρωσής τους, το «Ο Ιησούς στη ζωή μας» Jesus is our life [1], βασιζόμενη στη διακήρυξη της ανεξιθρησκείας, και στηριζόμενη στο γεγονός, ότι ένας κυβερνητικός οργανισμός δεν μπορεί να προωθεί την οποιαδήποτε θρησκεία, ούτε τον Χριστιανισμό. Το νομικό τμήμα ενημέρωσε τις θρησκευτικές οργανώσεις των εργαζομένων ότι οι επόμενες συγκεντρώσεις και τα μαζικά email με την λέξη Ιησούς θα απαγορευθούν.

Αυτή την περίοδο, οι χριστιανικές οργανώσεις, συγκεντρώθηκαν γύρω από το  Liberty Institute, μια ομάδα νομικών που διεκδικεί την θρησκευτική ελευθερία, και απαντούν στη NASA λέγοντας πως αυτή η απόφαση οδηγεί σε «στιγματισμό με βάση τη θρησκεία».

Το Liberty Institute θεωρεί ότι είναι δικαίωμα των υπαλλήλων, να χρησιμοποιούν τη λέξη «Ιησούς» όπου νομίζουν, αν αυτό τους αντιπροσωπεύει.

Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό είναι άλλο ένα δείγμα του «πολέμου ενάντια στον Χριστιανισμό», ενώ άλλοι απαντούν λέγοντας ότι ο Χριστιανισμός είναι πολύ πιο προωθημένος στις ΗΠΑ από ότι οποιαδήποτε άλλη θρησκεία (ή μη θρησκεία) και ότι αυτό είναι ένα βήμα προς μια ίση μεταχείριση απέναντι σε όλα τα διαφορετικά πιστεύω των πολιτών.

Αόρατα Γεγονότα

Σύνταξη-Επιμέλεια Αριστοτέλης Φωκάς για τα Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.foxnews.com/opinion/2016/02/08/nasa-bans-word-jesus.html
  2. http://www.trueactivist.com/author/brianna/


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'