H Deutsche Bank κατέρρευσε γιατί κάποιοι Έλληνες δεν έκοβαν αποδείξεις στις τυρόπιτες...

Όταν μια πεταλούδα φτερουγίζει στο Πεκίνο…-από το Χάρη Ζάβαλο
Κατέρρευσαν οι 2 μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες στην σημερινή (χθεσινή) συνεδρίαση του γερμανικού χρηματιστηρίου. Στο -9.50% έκλεισαν οι μετοχές της Deutsche Bank και τις Commerzbank.


Οι ελληνικές συστημικές τράπεζες χάσανε μέχρι και το 30% της χρηματιστηριακής τους αξίας μόνο σήμερα (χθες). Όμως με μια 12η ανακεφαλαιοποίηση, είναι σίγουρο ότι θα θωρακιστούν. Ανάπτυξη βλέπει και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μέσα στο 2016.

Όλα πια δείχνουν ότι είναι μια εξέλιξη που όλοι έπρεπε να την περιμένουμε. Αιτία της σημερινής χρηματιστηριακής κατρακύλας είναι αναμφίβολα η επίμονη άρνηση των ιδιοκτητών καταστημάτων λιανικής στην Γούβα στο Παγκράτι να ανοίγουν τα καταστήματα τους τις Κυριακές, ώστε να έχει το καταναλωτικό κοινό την ελευθερία να μπορεί να χαϊδεύει τις μουστάρδες Κυριακάτικο.

Άλλωστε τα δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα του πάλαι ποτέ «Κινέζικου Γίγαντα» έχουν εκτενώς αναλυθεί ότι οφείλονται στις 52 παράνομες συντάξεις τυφλότητας που είχαν δοθεί το 2012 σε κατοίκους της Ζακύνθου.

Κινδυνεύει με χρεοκοπία η Deutsche Bank; Καταρρέει με πάταγο: Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές της, «δεν ανησυχεί» ο Σόιμπλε

Η παγκόσμια πτώση της τιμής πετρελαίου και οι ζημιές που έχουν καταγράψει τόσο τεράστιες πετρελαϊκές εταιρείες, όσο και κρατικές οικονομίες που βασικό τους εξαγώγιμο προϊόν είναι «ο μαύρος χρυσός», μπορεί εύκολα να εξηγηθεί με την ανυποχώρητη στάση των Ελλήνων οδοντοτεχνιτών να ανοίξει επιτέλους το επάγγελμα τους.

Μήπως  είναι τυχαία και η πρόταση προστασίας του μεγαλύτερου κατασκευαστή χάλυβα στην Ευρώπη,  ArcelorMittal, με έδρα το Λουξεμβούργο (που αλλού;), απέναντι στις ανεξέλεγκτες εισαγωγές από την Κίνα και την Ρωσία; Το μη κόψιμο του ΕΚΑΣ στην Ελλάδα, πιέζει αφόρητα τον γίγαντα της σιδηροβιομηχανίας.

Πρέπει να υπάρξει «εξωστρέφεια στο επιχειρείν» αν θέλουμε να σώσουμε την παγκόσμια οικονομία.

Και σε αυτήν την κρίσιμη καμπή του καπιταλιστικού συστήματος, το αντίβαρο που θα μπορούσε να σταματήσει αυτήν την ανεξέλεγκτη κατηφόρα, είναι σαφώς η ιδιωτικοποίηση της παραλίας της Τουρλίδας στην λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.

Κόκκινη γραμμή θέτει το Διεθνές Νομισματικό ταμείο την αποκρατικοποίηση του δρόμου του Κολοσούρτη και την δημιουργία 56 σταθμών διοδίων στον δρόμο Τρίπολη – Άργους, προκειμένου να ξεκλειδώσει η επόμενη δόση και να μπορέσει να μειωθεί δραστικά η ανεργία στην Νότια Αφρική.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το τίναγμα των φτερών μιας πεταλούδας στο Πεκίνο, κόβει το επίδομα πολυτέκνων στο Καρπενήσι.

(Θα ξεβράζει κάθε μέρα η Μεσόγειος όλο και πιο πολλά πτώματα προσφύγων, θα καταρρεύσουν τεράστιες ευρωπαϊκές τράπεζες, θα ανοίξει το πολεμικό μέτωπο στην Μέση Ανατολή, θα γίνει ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και οι Έλληνες φιλελέδες θα σιγομουρμουρίζουν ανάμεσα σε αναφιλητά στα χαρακώματα του Σόμμ με τις οβίδες να σκάνε σαν ποπ κόρν δίπλα τους:

-Φίλε δεν θα είχε γίνει τίποτα από όλα αυτά αν είχε περάσει το email του Χαρδούβελη.)

Αόρατα Γεγονότα
Και για την αντιγραφή Μαρία Γεωργακοπούλου από το Νόστιμον Ήμαρ για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'