Τεράστια Ανακάλυψη: Ευκολότερος τρόπος εισαγωγής chip στον εγκέφαλο -Έρχονται οι Cyborg

Ο στρατός των ΗΠΑ αναζητεί τρόπους για να εισάγει μικροσκοπικές συσκευές σε ανθρώπινους εγκεφάλους για να βοηθήσει τους ανθρώπους να επικοινωνούν με το μυαλό τους με τις μηχανές, όπως ήδη συμβαίνει με την προσθετική άκρων. Και τώρα οι επιστήμονες της DARPA λένε ότι βρήκαν έναν τρόπο για να κάνουν ακριβώς αυτό [1], χωρίς εγχειρήσεις των κρανίων των ασθενών.


Στη DARPA, η χρηματοδοτούμενη μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης έχουν αναπτύξει μια συσκευή που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους να ελέγχουν τις μηχανές. Τα μηχανήματα αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τεχνολογία που ήδη βοηθά ασθενείς με σωματικές αναπηρίες ή νευρολογικές διαταραχές να ελέγχουν τα μηχανικά τους μέρη. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature Biotechnology [2].

Επανάσταση των Ρομπότ: 1000 Ειδικοί, μαζί τους και ο Στίβεν Χόκινγκ Προειδοποιούν για τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)
Χώκινγκ: Δεν θα μας καταστρέψουν τα «ρομπότ» αλλά ο καπιταλισμός και τα αφεντικά τους


Στη μελέτη, η ομάδα εισήγαγε ένα αντικείμενο μεγέθους συνδετήρα στο κέντρο κίνησης του εγκεφάλου προβάτων. (Αυτό είναι το μέρος του εγκεφάλου που ελέγχει την εθελούσια κίνηση). Η συσκευή είναι μια εκδοχή των παραδοσιακών stents, αυτών των μικροσκοπικών σωλήνων που οι χειρούργοι βάζουν στις αρτηρίες για τη βελτίωση της ροής του αίματος.


Εξέγερση των Μηχανών: Τα ρομπότ και όχι οι μετανάστες απειλούν την δουλειά σας
Μπιλ Γκέιτς: Ρομπότ ή Άνθρωποι Σκλάβοι οι μελλοντικοί εργαζόμενοι (με μειώσεις των κατωτάτων μισθών)

Αυτή η τροποποιημένη έκδοση, την οποία η ομάδα αποκαλεί «stentrode», περιλαμβάνει ένα stent που καλύπτεται από ηλεκτρόδια και επίσης ακούγεται, σαν να ανήκει σε cyborg. Το strentrode βρίσκει τον δρόμο του στα αιμοφόρα αγγεία μέσω ενός καθετήρα που είναι κολλημένο στο λαιμό του ασθενούς και όχι στο κρανίο. Οι υπάρχουσες διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής (bims) απαιτούν ρωγμές στο κρανίο των ασθενών ανοιχτή με μια διαδικασία που ονομάζεται κρανιοτομή. Η κρανιοτομή περιλαμβάνει την αφαίρεση μέρους του κρανίου για την πρόσβαση στον εγκέφαλο.

Η νέα εξέλιξη στην τεχνολογία καθιστά ευκολότερη τη διαδικασία για να κολλήσει ένα τσιπ υπολογιστή ή stentrode στον εγκέφαλο του ασθενούς. Αντίθετα με την εγχείρηση ανοικτού εγκεφάλου, η μέθοδος παρεμβολής (BIM) μέσω των αιμοφόρων αγγείων στο λαιμό μειώνει τον κίνδυνο φλεγμονής ιστού και άλλους κινδύνους που εμπλέκονται σε τέτοια τρομακτική επεμβατική χειρουργική.

Η ομάδα σχεδιάζει την δοκιμή του stentrode στον άνθρωπο κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Αόρατα Γεγονότα
Σύνταξη-Επιμέλεια Αριστοτέλης Φωκάς για τα Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.darpa.mil/news-events/2015-02-08
  2. http://www.nature.com/nbt/journal/vaop/ncurrent/full/nbt.3428.html

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'