Στην Ελλάδα δεν έχει ούτε ο Θεός, του Πιτσιρίκου


Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε όλη την χώρα, αφού η Εκκλησία της Ελλάδος βρίσκεται ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία και το Μνημόνιο.


Το κείμενο που ακολουθεί είναι του Πιτσιρίκου και χαρακτηρίζεται από το γνωστό ύφος σάτυρας που όλοι αγαπήσαμε.

Του Πιτσιρίκου 
Οι επενδύσεις της Εκκλησίας δεν πήγαν καλά, αφού έπεσε το Χρηματιστήριο και ο Θεός δεν το ανεβάζει με τίποτα.

Η Ιερά Σύνοδος διαμαρτυρήθηκε έντονα στο Άγιο Πνεύμα, γιατί ο Θεός δεν ενδιαφέρεται για την περιουσία του και τις επενδύσεις του στην Ελλάδα.

Μεγάλο πλήγμα έχουν δεχτεί και τα παγκάρια, αφού οι πιστοί κουράστηκαν να λαδώνουν τον Χριστό και την Παναγία, χωρίς αυτοί να τους κάνουν το ρουσφέτι.

Πολλά μοναστήρια θα αναγκαστούν να κάνουν στάση πληρωμών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό, νερό και τηλέφωνο, ενώ οι μοναχοί απειλούν να τα εγκαταλείψουν αν μείνουν χωρίς Internet.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Γιουσουφάκιος καταγγέλλει πως οι τράπεζες θέλουν να βγάλουν τα μοναστήρια σε πλειστηριασμό.

Οι παπάδες απειλούν να κάνουν στάση κηδειών, με κίνδυνο να πέσει πανούκλα στη χώρα και να μην εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Όπως αναφέρει ο οικονομικός αναλυτής πατέρας Ταλιροφόνιος, έχουν μειωθεί δραματικά τα έσοδα της Εκκλησίας από τους γάμους, τα βαφτίσια και τις κηδείες, αφού όλο και περισσότεροι Έλληνες προτιμούν τους πολιτικούς γάμους, τα σύμφωνα συμβίωσης, τις πολιτικές κηδείες και την ονοματοδοσία.

«Τι να βγάλεις από τους αγιασμούς, τα ευχέλαια και τα μνημόσυνα;» είπε φανερά πικραμένος ο πατέρας Ταλιροφόνιος.

Μερικοί ιερείς καταγγέλλουν πως κάποιοι συνάδελφοί τους έχουν ρίξει τις τιμές των τελετών -με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερη δουλειά- αλλά αυτοί είναι οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς και θα πρέπει να αφήσουμε την οικονομία να λειτουργήσει ελεύθερα.

Η Εκκλησία της Ελλάδας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βγει η Εκκλησία από το ευρώ, ώστε να μπορέσει να κάνει υποτίμηση και να υπάρξει ξανά ζήτηση στα κεριά και στα λιβάνια.

Επίσης, η Εκκλησία της Ελλάδας σκέφτεται να νοικιάσει μερικές εκκλησίες στα νησιά του Αιγαίου για την διοργάνωση ξέφρενων πάρτι με κοσμικούς και καλλίγραμμα μοντέλα, ώστε το κέφι να χτυπάει κόκκινο μέχρι τα ξημερώματα.

Παράλληλα, στη διάρκεια του καλοκαιριού, κάποια μοναστήρια θα νοικιάζονται μέσω της airbnb σε τουρίστες.

Περίπτωση να απολυθούν κάποιοι από τους δέκα χιλιάδες ιερείς που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει, γιατί αυτούς πρέπει να τους πληρώνουν με το ζόρι οι ραγιάδες που πρέπει να είναι μια ζωή προσκυνημένοι και να φοβούνται μην πάνε σε καμιά κόλαση και χάσουν τον παράδεισο στον οποίο ζουν.

Αόρατα Γεγονότα
Και για την αντιγραφή Μαρία Γεωργακοπούλου από το pitsirikos.net για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'