“Βρήκε” 3,5 εκατ ευρώ “ξεχασμένα” στο σακάκι του, ο Ψυχάρης! -“Τσιμπήσανε” τους πρώτους της λίστας Μπόργιανς

Στη Χαριλάου Τρικούπη “ανακάλυψαν” 15 εκατομμύρια ευρώ ” κλειδωμένα ” σε χρηματοκιβώτιο και ο Ψυχάρης “βρήκε” 3,5 εκατ. “ξεχασμένα” στο σακάκι του … Και επειδή “κάποιοι” λένε ότι δεν γίνεται τίποτα με τα “λαβράκια” από τις λίστες Λαγκάρντ, UBS και Μπόργιανς, ας μας πει κάποιος:

Του Ζάβαλου X
Ο Σταύρος (Μπόργιανς) Ψυχάρης, πως “βρήκε” ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα ( αφού πρώτα είχε περάσει από τον Οικονομικό Εισαγγελέα ) και πλήρωσε 3,5 μύρια καθυστερημένες “οφειλές”, που εκκρεμούσε πάνω από 5 χρόνια… του ΔΟΛ προς το Κράτος; Κι όλα αυτά ενώ στον ΔΟΛ κλείνουν ήδη 3 μήνες καθυστερήσεων στη μισθοδοσία και στο Μέγαρο κοντά 6… Βέβαια οι πληροφορίες λένε ότι την επόμενη εβδομάδα θα περάσει και άλλο ισχυρό ” όνομα “ του “μαγαζιού”, το κατώφλι του Οικονομικού Εισαγγελέα ” διά υπόθεσίν του ” … Και πιο συγκεκριμένα για κάποιο ποσό που έσπασε σε μικρότερα και “ταξίδεψε” σε προορισμούς του εξωτερικού το 2012 !

Να υπενθυμίσω απλώς ότι στη Γαλλία και την Γερμανία, που όπως και να το κάνεις είναι λίγο πιο μπροστά σε αυτά τα πράγματα, μετά την αποστολή της λίστας από τα Υπουργεία Οικονομικών των κυβερνήσεών τους, στους αρμόδιους Οικονομικούς Εισαγγελείς, λίγοι μόνο, ( μερικές χιλιάδες ), μπήκαν μεσα. Οι υπόλοιποι πέρασαν από το γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα ” δια υπόθεσιν τους ” … που γράφουν και τα ειδοποιητήρια. Και να σκεφτείτε οτι αυτές οι δυο χώρες δεν είναι καν σε μνημόνια! Αυτό που προέχει όμως είναι η ” καταβολή των φόρων ” στο Κράτος και τους άλλους φορολογούμενους πολίτες, και όχι η στείρα ” εκδίκηση “, μέσω διώξεων, επικοινωνιακών θριάμβων κλπ.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Δημήτρης Κοντομηνάς, με την 1658/2015 απόφασή του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ, αναγκάστηκε να πληρώσει αλλά 2 εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο για πρόστιμα που επιβλήθηκαν στο παρελθόν για λογαριασμό του Alpha και εκκρεμούσαν …


Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και οι άλλες αρμόδιες φοροελεγκτικές υπηρεσίες που έχουν επιληφθεί των ελέγχων στα φυσικά και νομικά πρόσωπα της «Λίστας Λαγκάρντ», βεβαιώθηκαν, μέχρι σήμερα, φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους άνω των 26 εκατ. ευρώ σε 23 περιπτώσεις.

Από το ποσό αυτό, όμως, εισπράχθηκαν περίπου 14,7 εκατ. ευρώ, καθώς οι περισσότεροι από τους ελεγχθέντες φορολογουμένους έκαναν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του ν. 4321/2015 που προέβλεπαν διαγραφή του συνόλου των προστίμων, των τόκων, των πρόσθετων φόρων και των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης των βασικών φορολογικών τους οφειλών ή διαγραφή μεγάλου μέρους των πρόσθετων αυτών επιβαρύνσεων σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών κι έτσι γλίτωσαν από την πληρωμή ποσών συνολικού ύψους άνω των 11 εκατ. ευρώ.

Αόρατα Γεγονότα
Και για την αντιγραφή Μαρία Γεωργακοπούλου από το thefaq.gr

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'