Ένας τ.αρχιμανδρίτης -υπόδειγμα ανθρωπισμού, θάρρους και συνέπειας- παντρεύεται με άντρα

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Στον απόηχο των άθλιων και φαρισαϊκών αντιδράσεων νοσηρού μίσους Αρχιερέων του Σκότους, με τη σιωπηλή συναίνεση όλων σχεδόν των υπόλοιπων, κατά του συμφώνου συμβίωσης, μιας Εκκλησίας που κρύβει την εκτεταμένη ομοφυλοφιλία ακόμη και την παιδεραστία κληρικών της, ήλθε την κατάλληλη ώρα η απάντηση από έναν γνωστό στους Ορθόδοξους των ΗΠΑ πρώην αρχιμανδρίτη, τον π. Ιωάννη Χαιρόπουλο, που στα νιάτα του είχε χρηματίσει διάκονος του μακαρίτη αρχιεπισκόπου Ιακώβου και διευθυντής του γραφείου του αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα και αργότερα εφημέριος του Aγ. Νικολάου εκεί που το 2001 ονομάστηκε Ground zero.
Το τι κινεί την επιδεικτική ομοφοβία των υβριστών ρασοφόρων («κουσούρι», «παρδαλοί», «βενζίνη από την εξάτμιση», «κίναιδοι», «αποβράσματα», «άνθρωποι της ανωμαλίας», «άρρωστοι», κλπ), το καταλαβαίνει κάθε λογικός άνθρωπος, τους το είπε και ο ψυχίατρος ιερέας Βασίλειος Θερμός, η δική τους κρυφή ομοφυλοφιλία. Μερικοί από δαύτους άλλωστε εξευτελίστηκαν για πάντα, αφού τα «κουσούρια», τα δικά τους ή των αυλικών τους, βγήκαν στη φόρα κι ας κάνουν οι φίλοι τους πως δεν το ξέρουν, «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο..». Είναι αυτοί που στοχοποιούν κάθε αδύναμο άνθρωπο, κάθε καταδιωγμένη μειονότητα, γιατί μόνο εκεί μπορούν να παραστήσουν τον «άντρα».

Ο πατέρας Ιωάννης είχε συγκινήσει τους πιστούς με τη σπάνια γενναιόδωρη πράξη του να προσφέρει το ένα του νεφρό για να σώσει τον Michael D. έναν 16χρονο Ελληνοαμερικανό, κάτι που βάζω στοίχημα δεν θα έκανε ούτε ένας από τους μητροπολίτες κρατικούς υπαλλήλους της Νότιας Δανιμαρκίας, ούτε ακούστηκε άλλωστε ποτέ κάτι τέτοιο, ούτε έγινε, γιατί οι μιτροφόροι δεν φημίζονται για τη σεμνότητά τους και αν συνέβαινε θα το διατυμπάνιζαν urbi et orbi.  Άλλωστε αυτή η σπουδαία είδηση της δωρεάς, δεν δημοσιεύτηκε ποτέ στην Ελλάδα από κανένα θρησκευτικό έντυπο ή στο ελληνικό διαδίκτυο, διότι εξέθετε ανεπανόρθωτα τους εδώ ανοικτίρμονες κρατικούς υπαλλήλους που αυτοαποκαλούνται υπερφίαλα «πατέρες» («μην αποκαλέσετε κανέναν πατέρα σας πάνω στη γη, γιατί ένας είναι ο Πατέρας σας, ο Ουράνιος», Ματθ. 23-9) και δεν αγαπάνε κανέναν, πέρα από τον εαυτό τους ή από τα παιδιά τους αν έχουν. Παιδιά που τα αραδιάζουν συνήθως πάνω από δυο, πολύτεκνοι όπως καυχιούνται,  αφού έχουν εξασφαλίσει πως θα τα θρέψουν οι κρατικοί τους μισθοί και τα επιδόματα (που κλέβουν από τους φορολογούμενους χωρίς να το δικαιούνται) και τα αφορολόγητα αμαρτωλά έσοδα, τα «τυχερά» του εμπορίου των «μυστηρίων», ο δίσκος, οι δωρεές, το φιλόπτωχο και το παγκάρι, όσο δηλαδή γλυτώσουν από την αρπακτική χερούκλα του δεσπότη κι ας υποφέρουν τα μεταναστόπουλα, τα προσφυγόπουλα και τα ορφανά, για τα οποία επιφυλάσσουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, την κερδοφόρα «φιλανθρωπία» τους, που τόσο έχουν υμνήσει και φοροαπαλλάξει οι κ.κ.Παππάς και Τσίπρας.

Ο π. Ιωάννης που δικαιούται τον πατρικό τίτλο με το παραπάνω, παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2009 οικειοθελώς από την ιεροσύνη. Είχαμε αναφερθεί επαινετικά στην περίπτωσή του (24.8.2011), με αφορμή άρθρο για την αρπαγή ενός μοσχεύματος ήπατος από το δικαιούχο του, για να δοθεί προνομιακά στον πανικόβλητο αρχιεπίσκοπο Χουντόδουλο («κουσούρι» κλπ), ο οποίος είχε ταχθεί, σε ανύποπτο χρόνο, κατά της μεταμόσχευσης ζωτικών οργάνων και στον οποίο εκ προοιμίου ήταν γνωστό πως ήταν εντελώς άχρηστο.  Ευτυχώς μετά την έμπρακτη προεγχειρητική επιβεβαίωση του μάταιου της αρπαγής, ο δικαιούχος ασθενής το πήρε τελικά, έστω και από τρίτο χέρι, και έτσι ο Χουντόδουλος, που έτρεμε στην ιδέα ότι θα συναντήσει τον ελληνορθόδοξο θεό, δεν έγινε εκτός από ληστής και δολοφόνος (Βλ.: «Εκκλησία κατά μεταμοσχεύσεων ζωτικών οργάνων»).

Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, η παραίτηση του ιερέα οφείλονταν στην διαρκή προσπάθειά του να είναι συνεπής απέναντι στην Ορθόδοξη Εκκλησία, που προς το παρόν θεωρεί επίσημα την ομοφυλοφιλία, η οποία ακμάζει υπόγεια στους κόλπους της, ως αμαρτία, χωρίς να το στηρίζει αυτό σε κανένα απολύτως ευαγγελικό εδάφιο. Είναι η ίδια Εκκλησία που με την υποκριτική ομοφοβία της, έχει οδηγήσει μέσα από τη σεξουαλική στέρηση ή υποκρισία, σε τερατογενέσεις κληρικών υστερικών, ψυχικά ανισόρροπων, εγωκεντρικών, εξουσιομανών, μοχθηρών, φιλοχρήματων και φιλάργυρων, επιδειξιομανών, ναρκισσευόμενων, υποκριτών, αρπακτικών και αξιολύπητων, που πολλοί από αυτούς καταντάνε φασίστες και εθνικιστές που ευλογούν τα γραφεία των μαχαιροβγαλτών της «σποράς των ηττημένων του ‘45».

Ο πατέρας Ιωάννης, μετά τον αυτοαποσχηματισμό του, εργάστηκε ως εκπρόσωπος και επικεφαλής του τμήματος οικονομικής ανάπτυξης του Οργανισμού «Children’s Tumor Foundation», που ασχολείται με την ασθένεια που λέγεται ‘neurofibromatosis’ (νευροϊνωμάτωση). Mπορείτε να διαβάσετε σχετικά εδώ την απόφασή του στα 50 του, να εκχωρήσει στη διαθήκη του τα περιουσιακά του στοιχεία στην επιστημονική έρευνα για την εξεύρεση θεραπείας:

« …Νιώθω βαθιά αισθήματα στην καρδιά μου για όλους εκείνους που υποφέρουν από νευροϊνωμάτωση (ΝF). Επειδή έχω δει πολλούς ανθρώπους στην κοινότητα αυτή που έχουν ξεπεράσει αφάνταστες προκλήσεις στη ζωή τους, επειδή δυστυχώς, έχω δει πολλούς που χάθηκαν από ΝF, επειδή έχω εργαστεί στο “Ίδρυμα παιδικών όγκων» (NT), επειδή ξέρω ότι όλα τα ποσά, μικρά ή μεγάλα, που δωρίζονται για NF έρευνα δαπανώνται με σοφία και κατευθύνονται προς το καλύτερο σκοπό, τον τερματισμό του NF, καθώς συλλογίζομαι τι θα αφήσω πίσω μου, βρίσκω τη βαθύτερη ικανοποίηση και ειρήνη γνωρίζοντας ότι θα συνεχίσω να είμαι ένα μέρος της αποστολής στην οποία πιστεύω, την εξεύρεση μιας θεραπείας για την νευροϊνωμάτωση».

Ο κ.John Heropoulos παντρεύτηκε στις 14.1. με πολιτικό γάμο το σύντροφό του  και δημοσίευσε στο facebook. τις φωτογραφίες από την τελετή, δεχόμενος τις ευχές πιστών και παλιών ενοριτών του. Όποιος θέλει μπορεί πολύ εύκολα να πάει εκεί και να διαπιστώσει την συγκίνηση που προκάλεσε η αυτοέκθεσή του στους αγαπημένους του ενορίτες των τριών ναών που είχε υπηρετήσει, ακόμη και σε ιερείς και πρεσβυτέρες, στο ευρύτερο κοινό των φίλων του. Νομίζω πως έχουμε ένα υπόδειγμα αληθινής και ευεργετικής πίστης, ανθρωπισμού, εντιμότητας, ειλικρίνειας και γενναιότητας, το οποίο εξευτελίζει απόλυτα τους κρατικοδίαιτους Ταλιμπάν ρατσιστές, προστατευόμενους σήμερα της «πρώτης φοράς» Αριστεράς, η οποία αρνείται επίμονα ως υπουργείο Δικαιοσύνης να ρωτήσει τον κ.Εισαγγελέα γιατί δεν εφαρμόζει τα νόμιμα εναντίον τους, ακόμη και όταν καλούν τους οπαδούς τους να φτύνουν τους ομοφυλόφιλους (πλην κληρικών, προκατόχων τους, πνευματικών τους πατέρων και αδελφών, υφισταμένων τους, κλπ κλπ). Εκτός κι αν ο αντιρατσιστικός νόμος ψηφίστηκε για να απειλεί την ιστορική έρευνα, την κα Ρεπούση και τον φιλέλληνα Γερμανό ιστορικό Ρίχτερ, εκθέτοντας την ηθικά χρεοκοπημένη, στον πολιτικό της πυρήνα, χώρα μας στους πολιτισμένους ανθρώπους, ως μισαλλόδοξη και εχθρική προς την ιστορική επιστήμη.

Από το ιστολόγιο Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'