Συνεχίζεται η δίκη για το βασανισμό και τη δολοφονία του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, με ύποπτους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου, ασκήθηκε από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Άμφισσας. Αυτό προκύπτει με έγγραφο που διαβιβάστηκε από τις δικαστικές Αρχές της Άμφισσας προς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου δικάζονται 14 σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας για τη δολοφονία του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι. Σχετικό αίτημα είχαν υποβάλει προ ημερών συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.


Όπως έγινε γνωστό κατά τη σημερινή (8/1/2016) τρίτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, η δίωξη ασκήθηκε in rem, δηλαδή δεν είναι προσωποποιημένη, ενώ αφορούσε τα αδικήματα των βασανιστηρίων, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Οι τρεις ταφές του Ιλία Καρέλι
Φυλακές: Αλβανός ισοβίτης έσφαξε Σωφρονιστικό Υπάλληλο -Του έκοψε τον λαιμό σε κατάσταση αμόκ

Ως γνωστόν, στο κατάστημα κράτησης του Μαλανδρίνου είχε δολοφονηθεί άγρια, τον Μάρτιο του 2014, από τον 42χρονο βαρυποινίτη, ο αρχιφύλακας Γιώργος Τσιρώνης, ενώ μετά το αιματηρό περιστατικό αποφασίστηκε η μεταγωγή του Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Νιγρίτας. Κατά την παραπάνω ενημέρωση, πάντως, η κύρια ανάκριση που ακολούθησε στην Άμφισσα δεν κατέληξε σε συγκεκριμένους κατηγορούμενους, με συνέπεια η εκεί δικογραφία να επιστρέψει στον εισαγγελέα, που με τη σειρά του διέταξε να συνεχιστεί η ανάκριση και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να ληφθούν δείγματα DNΑ από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου. Μεταξύ αυτών είναι δεσμοφύλακας που ομολόγησε ότι χτύπησε τρεις φορές με γκλοπ τον Ιλ. Καρέλι σε ειδικό θάλαμο όπου μεταφέρθηκε, ομολογία την οποία επανέλαβε ενώπιον του ΜΟΔ, όπου εξετάστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας, επειδή -όπως είπε- ήταν απείθαρχος και εξύβριζε.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής των φυλακών Μαλανδρίνου, καταθέτοντας στο ίδιο δικαστήριο, εκτίμησε ότι σωστά αποφασίστηκε η μεταγωγή του Αλβανού βαρυποινίτη στη Νιγρίτα, διότι στο Μαλανδρίνο υπήρχε κίνδυνος συνάδελφοί του να χειροδικήσουν εναντίον του. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου.

Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'