Εντολή για εκλογές μέσα στον Ιανουάριο;

Μια έντονη φημολογία για προκήρυξη εθνικών εκλογών εντός του Ιανουαρίου του 2016 διακινείται τις τελευταίες μέρες.


Σύμφωνα με αυτή ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί την απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ θα επικεντρώσει την προεκλογική του ρητορική στην εκδίωξη του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να τα σπάσει εντελώς με τους δανειστές και να οδηγήσει την χώρα στη  δραχμή εάν καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε δεινή θέση καθώς το ένα χαστούκι διαδέχεται το άλλο.

Το διπλωματικό επεισόδιο με την Τσεχία είναι χαρακτηριστικό με τους Τσέχους να μας θεωρούν εντελώς αναξιόπιστους-ένα κράτος σούργελο.

Και δεν έχουν άδικο. Η Ελλάδα έχει παραδοθεί στις συμμορίες των ντόπιων βαρόνων ενώ η Δικαιοσύνη είναι πιο διάτρητη από ελβετικό τυρί.

Στο σκοτεινό παρακρατικό και ομιχλώδες κλίμα έχονται να προστεθούν και οι νέες απαιτήσεις των δανειστών οι οποίοι ενημέρωσαν την κυβέρνηση- σύμφωνα με την Καθημερινή-ότι έχουν εντοπίσει δημοσιονομικό κενό για το 2016 της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ ή περίπου 850-900 εκατ. ευρώ.
«Τρύπα», η οποία θα πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ.

Επί της ουσίας, οι δανειστές θεωρούν ότι αν δεν προστεθούν νέα μέτρα στον προϋπολογισμό (που θα μπορούσαν να περιληφθούν στο επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα), τότε η Ελλάδα θα παρουσιάσει μηδενικό πρωτογενές αποτέλεσμα το 2016 και θα επιβαρύνει τις προοπτικές για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Μιλάμε για μια μέγγενη η οποία δεν πρόκειται να σταματήσει να σφίγγει στο λαιμό της κυβέρνησης όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις και επιμένει να προχωρά σε παράλληλο κλεφτοπόλεμο με τους δανειστές περνώντας από τα παράθυρα αυξήσεις στους μισθούς της ελίτ των δημοσίων υπαλλήλων-κηφήνων του κομματικού πελατειακού κράτους.

Για την πρόθεση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών εντός του Ιανουαρίου του 2016 έχει ενημερωθεί ήδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είναι σύμφωνος!

Βέβαια να πω κι εγώ από την πλευρά μου ως Μαρία Γεωργακοπούλου ότι το σενάριο φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό αλλά όσο προχωράει ο Ιανουάριος τόσο πιο απίθανες οι εκλογές εντός του μήνα.
Το πιθανότερο είναι ότι το πολύ σε 6 μήνες με 1 χρόνο θα πάμε σε εκλογές καθώς το νέο μνημόνιο δεν βγαίνει και το πολιτικό κόστος για το ασφαλιστικό και τις κατασχέσεις κατοικιών είναι τεράστιο.
Κατά τη γνώμη μου πάντα.

Αόρατα Γεγονότα
Και για την αντιγραφή Μαρία Γεωργακοπούλου από το newsnea
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπάρχει πλέον κανένας σοβαρός Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Τσίπρας είναι ικανός να πάει την χώρα στην δραχμή; Ο ίδιος ο Τσίπρας δεν αυτο-αναιρέθηκε όταν στις 14 Αυγούστου του 2015 ψήφισε το 3ο μνημόνιο (έχοντας εξουσιοδότηση από τον Ελληνικό λαό για ΟΧΙ στα μνημόνια, το οποίο και δεν τήρησε)και ενώ μέχρι τότε έλεγε ότι θα καταργήσει όλα τα μνημόνια με ένα νόμο; Πως μπορεί ένας σοβαρός Έλληνας να ξανά εμπιστευτεί έναν τέτοιο άνθρωπο για πρωθυπουργό, όταν κοροίδεψε ωμά τον Ελληνικό λαό; Όσο και αν κάποιους τους δυσαρεστεί τα μόνα κόμμα που θα μπορούσαν να πάνε την Ελλάδα στην δραχμή είναι η χρυσή αυγή, το κκε και η λαική ενότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'