Η νέα γενιά των υπερηχητικών Concorde (ΦΩΤΟ)

Τα υπερηχητικά επέστρεψαν. Σε όλο τον κόσμο, εταιρείες αεροναυπηγικής και οργανισμοί όπως η NASA αναπτύσσουν την τεχνολογία που θα επιτρέψει στους επιβάτες να ταξιδέψουν ξανά πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου. Υπολογίζεται μάλιστα ότι το πρώτο από αυτά τα αεροσκάφη του μέλλοντος θα κατακτήσει τους ουρανούς το 2020.


Ήταν πριν 12 χρόνια, το 2003, όταν το Concorde πραγματοποίησε την τελευταία πτήση του. Βρισκόμενο σε υπηρεσία από το 1976, αντιμετώπισε μεγάλη κριτική για τον πάταγο κατά την υπέρβαση του ορίου του ήχου. Σταδιακά επετράπη στο Concorde να αναπτύσσει υπερηχητική ταχύτητα μόνο πάνω από την ανοιχτή θάλασσα, με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιείται παρά μόνο από την British Airways και την AirFrance σε υπερατλαντικές πτήσεις.

Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε η τεχνολογία για μια νέα γενιά υπερηχητικών εμπορικών αεροσκαφών. Τώρα όμως υπάρχει, και οι αεροπορικές εταιρείες ήδη… μυρίζονται κέρδη.

Οι κατασκευάστριες εταιρείες αλλά και οργανισμοί όπως η NASA επεξεργάζονται τρόπους να μειώσουν τον κρότο της υπέρβασης του ορίου του ήχου. Και όταν τα καταφέρουν τα νέα Concorde θα μπορούν να ταξιδέψουν πάνω από τις ηπείρους, κάνοντας τα ταξίδια ταχύτερα.

Δεν θα μοιάζουν όμως πια με το παλιό, «μεγάλο πουλί» του 20ου αιώνα με το πτυσσόμενο ρύγχος, αλλά κάπως… έτσι:

Το Spike S-512 



Το AERION AS2




Το CONCORDE-2




Το LOCKHEED MARTIN’S N+2





Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'