Σοκ! Σχέδιο μόνιμων capital control σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», η κυβέρνηση επεξεργάζεται την επιβολή μόνιμων capital control για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, με στόχο την διεύρυνση της χρήσης πλαστικού χρήματος και την πάταξη της φοροδιαφυγής.


Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα μπορούν να εισπράττουν μόνο τα μισά λεφτά τους σε μετρητά και τα υπόλοιπα θα μπορούν να τα ξοδεύουν μόνο με κάρτα.

Το ίδιο σχέδιο προβλέπει την επιβολή  μόνιμων capital control, με το όριο αναλήψεων σε μετρητά για συνταξιούχους και υπαλλήλους του Δημοσίου να μειώνεται σε 150 ευρώ την εβδομάδα, από 420 ευρώ σήμερα. Τα υπόλοιπα χρήματα από τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη θα μπορούν να καταναλώνονται μόνο μέσω χρεωστικής ή της πιστωτικής κάρτας.

Την ίδια ώρα, το σχέδιο αυτό θα συνοδεύεται από κίνητρα για τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως για παράδειγμα πίστωση για αγορές σε ποσοστό 20%-30% που θα παρέχουν μεγάλα σούπερ-μάρκετ και άλλες εταιρείες, οι οποίες θα έχουν έρθει νωρίτερα σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ.

Το σχέδιο προβλέπει, επίσης, εξαιρέσεις οι οποίες αφορούν τα άτομα άνω των 75 ετών, αλλά και κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών όπου -όπως είναι φυσικό- η χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών είναι περιορισμένη.

Το θέμα είναι κατά πόσον θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς αν εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό κάποιοι πολίτες της χώρας δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα τους με όποιον τρόπο και όποτε αυτοί θέλουν.

Και μιλάμε τελικά για στέρηση μιας μορφής ελευθερίας.

Τελικά μήπως γίνεται ολοφάνερο ότι την Ελλάδα την κυβερνούν οι Τραπεζίτες;

Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελικά μήπως γίνεται ολοφάνερο ότι την Ελλάδα την κυβερνούν οι Τραπεζίτες; Εάν αυτό είναι σχόλιο του http://aorata-gegonota.blogspot.gr καί όχι του τσίπρα μεντράνο ποιό μαλάκας πεθένεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'