Oι καυτερές τροφές μπορούν να μας χαρίσουν μακροζωία;

Η κατανάλωση πικάντικων τροφίμων ενταγμένη σε καθημερινή βάση στο διαιτολόγιο μας μπορεί να μας χαρίσει μακροζωία και πιο συγκεκριμένα θα μπορούσε να μας βοηθήσει να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιας μορφής καρκίνου ή καρδιακών παθήσεων, ακόμα θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη και σε ασθένειες των πνευμόνων.


Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό British Medical Journal δείχνει ότι η κατανάλωση πικάντικων τροφίμων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, από αδυναμία της καρδιάς και από αναπνευστικές παθήσεις, με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στην μακροζωία. Οι φρέσκες και αποξηραμένες πιπεριές τσίλι είναι οι πιο διαδεδομένη πικάντικη τροφή ή αν προτιμάτε ένα από τα πιο γνωστά καυτερά μπαχαρικά.

Πιπέρι Cayenne, η Καυτερή Πιπεριά, κατά των πάντων
Πιπέρι Καγιέν-Χρήσεις επειγούσης ανάγκης

Μια διεθνής ομάδα με επικεφαλής ερευνητές από την Κίνα και συγκεκριμένα από το κέντρο Κινεζικών Ιατρικών Επιστημών, ερεύνησαν σε βάθος τη σχέση μεταξύ της θνησιμότητας και της μακροζωίας σε συνδυασμό με την κατανάλωση πικάντικων τροφίμων. Στην έρευνα συμμετείχαν 487.375 εθελοντές, ηλικίας από 30 έως 79 ετών. Σε κάθε συμμετέχοντα δόθηκε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις γενικότερες διατροφικές του συνήθειες, τη φυσική του κατάσταση και το κατά πόσο χρησιμοποιούσε στη διατροφή του πικάντικες τροφές, κόκκινο κρέας, λαχανικά και αν κατανάλωνε αλκοόλ. Η έρευνα έδειξε ότι: Πρώτον όσοι κατανάλωναν πικάντικα φαγητά μία ή δυο φορές την εβδομάδα, είχαν μειωμένο κίνδυνο θανάτου κατά 10% από τους συμμετέχοντες που έτρωγαν πικάντικα φαγητά λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα. Δεύτερον, οι συμμετέχοντες που είχαν συμπεριλάβει στη διατροφή τους πικάντικα τρόφιμα και μπαχαρικά από 2 έως 7 ημέρες την εβδομάδα, είχαν μειωμένο κίνδυνο θανάτου κατά 14%, άρα αυξημένη μακροζωία, σε σχέση με του υπόλοιπους. Τέλος οι επιστήμονες πιστεύουν ότι, ο λόγος που τα καυτερά μπαχαρικά χαρίζουν μακροζωία, είναι τα βιοενεργά συστατικά που περιέχονται σε αυτά, και ειδικά στην φρέσκια πιπεριά τσίλι.

Προηγούμενες έρευνες παλαιότερων ετών, έχουν δείξει επίσης ότι τα φαγητά που περιείχαν καυτερά μπαχαρικά και τα βιοενεργά συστατικά τους, όπως η καψαϊκίνη, έχουν αντιφλεγμονώδη ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'