Το Μυστήριο του Ανθρώπου του Marree στην Αυστραλία -Θυμίζει αρχαίο Έλληνα Θεό; (ΒΙΝΤΕΟ)


Για μελετήστε το λίγο προσεκτικά, σας θυμίζει μήπως κάτι άλλο; κάποιον άλλο που κρατούσε κεραυνό, τρίαινα ή άλλο εξώκοσμο όπλο;


Χαραγμένο στη ξηρή άμμο της άγονης ερήμου της Αυστραλίας, βρίσκεται το μεγαλύτερο γεωγλυφικό στον πλανήτη, γνωστό ως "ο άνθρωπος του Marree", μια τεράστια φιγούρα ενός άνδρα Αβορίγινα που κυνηγά πουλιά ή μικρά καγκουρό με ένα ραβδί ρίψης. Σε αντίθεση με άλλα ανθρωπόμορφα γεωγλυφικά που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, τα οποία κατασκευάστηκαν από αρχαίους πολιτισμούς, ο άνθρωπος του Marree  σκαλίστηκε στο τοπίο μόλις πριν από 16 χρόνια. Ωστόσο, η ίδια η ύπαρξή του αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Αυστραλίας, το γεωγλυφικό είναι τόσο μεγάλο, ώστε είναι ορατό από το διάστημα, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία μαρτυρία μπορεί να εγγυηθεί για δημιουργία του, ο δημιουργός του και ο λόγος για την κατασκευή του παραμένουν άγνωστοι.

Το γεωγλυφικό του ανθρώπου του Marree βρίσκεται σε ένα οροπέδιο άγονης γης, περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά του μικροσκοπικού δήμου της Marree (με πληθυσμό 60 άτομα) στη Νότια Αυστραλία. Ο Trevor Wright, πιλότος χαρτογράφησης, πετούσε μεταξύ των δήμων του Marree και του Coober Pedy στις 26 Ιουνίου του 1998, όταν εντόπισε την πανύψηλη εικόνα στο παρακάτω τοπίο.
Ο έρημος δρόμος για το Marree, κοντά στο σημείο που ανακαλύφτηκε
το διάσημο γεωγλυφικό γνωστό ως "ο άνθρωπος του Marree"
Η ανθρώπινη φιγούρα έχει ύψος 4,2 χιλιόμετρα με περίμετρο 15 με 28 χιλιομέτρων. Κατά τη στιγμή της ανακάλυψης, το περίγραμμα είχε 30 εκατοστά βάθος και έως 35 μέτρα πλάτος. Οι ερευνητές εικάζουν ότι το σχέδιο αυτό έγινε με μπουλντόζα και θα μπορούσε να χρειάστηκε εβδομάδες για να ολοκληρωθεί, όμως κανείς δεν υπάρχει που να είδε ή άκουσε κάτι. Μόνο ένα ίχνος οδηγεί μέσα και έξω από την περιοχή, αλλά δεν υπάρχουν πατημασιές ή αισθητά ίχνη ελαστικών, και η εξονυχιστική έρευνα της αστυνομίας που διεξήχθη τότε, δεν βρήκε κάτι.

Ο άνθρωπος του Marree άνθρωπος, στη Νότια Αυστραλία, 28 Ιουνίου 1998
Δείτε επίσης:
Η ΤΡΙΑΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΣ


Αινιγματικός ενδείξεις

Όχι πολύ καιρό μετά την ανακάλυψή του, αρκετά δελτία τύπου στάλθηκαν σε μέσα ενημέρωσης από ανώνυμη πηγή. Ορισμένα χαρακτηριστικά της γραφής φάνηκαν να οδηγούν σε ξένο συγγραφέα. Για αρχή, η επιστολή ανέφερε μετρήσεις σε μίλια, γιάρδες, και ίντσες, αντί στο μετρικό σύστημα, το οποίο χρησιμοποιείται στην Αυστραλία. Επιπλέον, μια σειρά από φράσεις και ονόματα, όπως «Queensland Barrier Reef" και "τα τοπικά Αυτόχθονα Εδάφη", δεν είναι όροι που χρησιμοποιούνται από τους Αυστραλούς.

Μεγαλώνοντας το μυστήριο, μια χούφτα ιδιόμορφα αντικείμενα βρέθηκαν σε ένα μικρό λάκκο στην περιοχή, μαζί με την δορυφορική φωτογραφία του σχήματος, ένα βάζο που περιέχει μια μικρή σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών, και ένα σημείωμα που αναφέρεται σε κλάδο των Davidians, μια ομάδα λατρεία που έχει βάση σε ένα ακίνητο κοντά στο Γουάκο του Τέξας, η οποία δέχτηκε επίθεση το 1993, οδηγώντας στον θάνατο τον ηγέτη της λατρείας David Koresh, καθώς και τους 82 άλλους οπαδούς της αίρεσης.

Τον Ιανουάριο του 1999, οι υπάλληλοι βρήκαν μια μικρή πλάκα θαμμένη κοντά στην μύτη του σχήματος. Ήταν μια αμερικανική σημαία με ένα αποτύπωμα των Ολυμπιακών δακτυλίων και ένα απόσπασμα από το "The Red Centre" του H.H.Finlayson, το οποίο αναφέρει τα εξής: "Προς τιμήν της γης που κάποτε ήξεραν. Τα επιτεύγματα του σε αυτές τις αναζητήσεις είναι εξαιρετικά, μια σταθερή πηγή δέους και θαυμασμού".

Το απόσπασμα προέρχεται από μια σελίδα που περιγράφει το κυνήγι των καγκουρό με τη ρίψη ραβδιών και περιέχει φωτογραφίες των κυνηγών που έμοιαζαν παρόμοιοι με τον άνθρωπο του Marree.

Οι ερευνητές προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να συναρμολογήσουν αυτή περίεργη συλλογή ενδείξεων.
Επρόκειτο για γρίφους που αποτελούσαν όλοι το μέρος ενός μεγάλου παζλ.
Ωστόσο, ορισμένοι πρότειναν ότι όλα τα στοιχεία μπορεί να είχαν φυτευτεί κατόπιν εορτής, για να αποσπάσουν την προσοχή από το πραγματικό δημιουργό.

Μια εικόνα που δείχνει το περίγραμμα του ανθρώπου του Marree από τη Lisa Thurston, το 2005
Οι Θεωρίες για τον άνθρωπο του Marree 

Οι φήμες διαδόθηκαν γρήγορα γύρω από την μικρή πόλη του Marree. Κάποιοι πρότειναν ότι η δημιουργία του γεωγλυφικού ήταν κόλπο από έναν ντόπιο γραφικό πιλότο πτήσεων, ο οποίος είχε κέρδος από τον τουρισμό που προκλήθηκε μετά την ανακάλυψή. Πράγματι, τα τοπικά αεροπλάνα τσάρτερ βρέθηκαν να εργάζονται υπερωρίες για να καλύψουν τη ζήτηση για βόλτες διασκέδασης και να δείχνουν την εντυπωσιακή φιγούρα στο έδαφος.

Άλλες θεωρίες άρχισαν να κυκλοφορούν ότι ο άνθρωπος του Marree ήταν έργο εξωγήινων ή μια προειδοποίηση προς την πολιτικό Pauline Hanson σχετικά με τα ρατσιστικά σχόλια που έγιναν για τους ιθαγενείς Αβορίγινες.

Μια πιο πιθανή θεωρία είναι ότι φιλοτεχνήθηκε από τον Bardius Goldberg, έναν Αυστραλό καλλιτέχνη, ο οποίος είχε εκφράσει ενδιαφέρον για να δημιουργήσει ένα έργο ορατό από το διάστημα. Όταν ρωτήθηκε για αυτό, δεν το επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε ότι είχε δημιουργήσει τον άνθρωπο του Marree. Ο Goldberg απεβίωσε πριν η θεωρία αυτή μπορέσει να διερευνηθεί πλήρως.

Το γιγάντιο γεωγλυφικό του ανθρώπου του Marree έσπευσε να αναδειχθεί σε σύμβολο του μικρού δήμου της Νότιας Αυστραλίας και έγινε δημοφιλής τουριστικός προορισμός, αλλά το περίφημο σκάλισμα πλέον κάποιος μπορεί τώρα μόλις και μετά βίας να το δει. Ενώ η τοποθεσία δεν ήταν ποτέ προσβάσιμη στο ευρύ κοινό, καθώς πέφτει στους τίτλους ιδιοκτησίας των ιθαγενών, το γεωγλιφικό σιγά σιγά ξεθωριάζει, μέσω της φυσικής διάβρωσης. Είναι μόνο θέμα χρόνου πριν η περίφημη εικόνα εξαφανιστεί για πάντα, παίρνοντας τα μυστικά της δημιουργίας της μαζί της.


Ρεπορτάζ-Σύνταξη-Επιμέλεια Μαρία Γεωργακοπούλου για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'