Η Βουλγαρία έκλεισε το FIR της στα ρωσικά αεροσκάφη -Απέφυγε το αμερικανικό αίτημα η Αθήνα


Απαγόρευσε η Βουλγαρία τη χρήση του εναέριου χώρου της από ρωσικά αεροσκάφη με προορισμό την Συρία.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, η απόφαση ελήφθη λόγω σοβαρής ανησυχίας για το φορτίο που μεταφέρεται από τη Ρωσία στη Συρία.

«Το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επέτρεψε την χρήση του εθνικού εναέριου χώρου από Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη με προορισμό τη Συρία¨, ανέφερε ο εκπρόσωπος στο Reuters.

«Έχουμε αρκετές πληροφορίες που μας επιτρέπουν να διατηρούμε επιφυλάξεις για το φορτίο των αεροσκαφών, γι΄ αυτό και αρνηθήκαμε», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης:
Αμερικανική πρεσβεία προς Ελλάδα: Κλείστε το FIR σας για τους Ρώσους

Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσίας που ζητά εξηγήσεις από τη γειτονική χώρα των Βαλκανίων καθώς, επισήμως τουλάχιστον, τα αεροσκάφη της μεταφέρουν αποκλειστικά ανθρωπιστική βοήθεια προς την εμπόλεμη ζώνη.

Την Κυριακή στο επίκεντρο της τριβής μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών βρέθηκε η Ελλάδα, με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα να ζητά να μη γίνει δεκτό το ρωσικό αίτημα για χρήση του ελληνικού εναέριου χώρου από ρωσικά αεροσκάφη με προορισμό τη Συρία.

Νωρίτερα την Τρίτη κυβερνητική πηγή ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αεροδιάδρομο ανατολικά του ελληνικού εναέριου χώρου, επομένως πλέον δεν επαφίεται στην υπηρεσιακή κυβέρνηση να ισορροπήσει ανάμεσα στις επιδιώξεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας για την ανατολική Μεσόγειο.

Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'