Αμερικανική πρεσβεία προς Ελλάδα: Κλείστε το FIR σας για τους Ρώσους


Εάν ισχύουν όσα γράφει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, RIA Novosti, σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, πιέζει την ελληνική υπηρεσιακή κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, να κλείσει το FIR Αθηνών για τα ρωσικά αεροσκάφη, που στη διάρκεια αυτού του μηνός, θα εκτελούν πτήσεις “ανθρωπιστικής βοήθειας” προς τη Συρία, σύμφωνα με τη Μόσχα, τα πράγματα είναι ανησυχητικά. Πολύ περισσότερο, εάν, όπως γράφει το πρακτορείο, η Αθήνα αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο, για να μην χαλάσει τις σχέσεις της με τη Μόσχα, πρόκειται για την εκδήλωση μιας “κόντρας” -μικρής ή μεγάλης, θα αποδειχθεί- μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας.


Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, αναφερόμενο στο θέμα, παραπέμπει σε διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, κάτι που μάλλον φωτογραφίζει “διαρροή” εκ μέρους της ρωσικής πρεσβείας στην ελληνική πρωτεύουσα ή και στο ίδιο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αναφέρει επίσης, ότι η Μόσχα υπέβαλε αίτημα στην Αθήνα για να πετάνε τα αεροσκάφη της προς την Συρία από 1ης έως 24 Σεπτεμβρίου. Το ερώτημα είναι γιατί οι Αμερικανοί επιμένουν τόσο πολύ, και “απαιτούν”, όπως γράφει το RIA, να μην πετούν τα ρωσικά αεροπλάνα προς Συρία.

Κατ' επανάληψη, όπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ έχουν καταγγείλει τη Μόσχα ότι εξοπλίζει τον Άσσαντ. Η Μόσχα αντίθετα υποστηρίζει ότι πρόκειται για ανθρωπιστική βοήθεια. Να σημειωθεί ότι οι συγκρούσεις στη Συρία, το τελευταίο διάστημα γέρνουν σαφώς υπέρ των δυνάμεων του Άσσαντ, ο οποίος, πάντως, δεν διαθέτει εκείνη τη δύναμη που θα του επιτρέψει να επανακαταλάβει ολόκληρη τη Συρία. Μια χώρα, που πλέον είναι τριχοτομημένη (περιοχές υπό τον έλεγχο του Ασαντ, των τζιχαντιστών και της αντιπολίτευσης). Η Ουάσιγκτον τις τελευταίες ημέρες καταγγέλλει επίσης της Ρωσία ότι στέλνει και στρατό στη Συρία. Η Ρωσία, από τη μεριά της, απλά απαντάει ότι στέλνει δυνάμεις στη ναυτική βάση της στην Ταρτούς.

Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'