Βρέθηκε Κοράνι αρχαιότερο από τον Προφήτη Μωάμεθ -Αλλάζει όλη η ιστορία του Ισλαμισμού

Πρόσφατα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στις σελίδες του αρχαιότερου γνωστού Κορανίου χρονολογήθηκαν ότι γράφτηκαν σχεδόν πριν 1.400 χρόνια, μεταξύ 568 και 645 μ.Χ.. Αναφορές εγείρουν την πιθανότητα ότι τα ευρήματα δεν είναι απλώς σύγχρονα του Προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ, αλλά και ότι μπορεί να είναι προγενέστερα του.


Αυτά τα θρησκευτικά κείμενα, οι αρχαιότερες σωζόμενες χειρόγραφες σελίδες του Κορανίου που βρέθηκαν ποτέ, ήταν σε μια συλλογή στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ για πάνω από έναν αιώνα. Νέα ραδιοχρονολόγηση από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχουν κατατάξει τα χειρόγραφα μεταξύ 568 και 645 μ.Χ. με ακρίβεια 95,4%, σύμφωνα με δελτίο Τύπου [1].

Την ανακάλυψη που αλλάζει όλη την ιστορία του Ισλαμισμού, έφερε στο φως πανεπιστήμιο της Βρετανίας. Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα, στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, βρέθηκαν στο εσωτερικό ενός άλλου Κορανιού του 7ου αιώνα μ.Χ.,  αποσπάσματα από ένα αρχαιότερο Κοράνι!

Το ειδησεογραφικό Digital Journal [2] αναφέρει, "Οι μελετητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αφού ερεύνησαν τον άνθρακα από ένα μικρό κομμάτι της περγαμηνής από το ιερό βιβλίο του Ισλάμ. Η χρονολόγηση άνθρακα, η οποία θεωρείται ότι είναι εξαιρετικά ακριβής, δείχνει ότι το Κοράνιο μπορεί πραγματικά να είχε γραφτεί πριν ο Μωάμεθ γεννηθεί, ή κατά τα πρώτα χρόνια της παιδικής του ηλικίας".

Οι σελίδες που ανακαλύφθηκαν είναι γραμμένες με ένα μελάνι πρώιμης μορφής πάνω σε περγαμηνές που δημιουργήθηκαν από δέρμα ζώων. Τα αποσπάσματα, τα οποία βρέθηκαν εμπεριέχουν τα κεφάλαια 18 έως 20 από το Κοράνι, ενώ φαίνεται ότι γράφτηκαν από κάποιον που γνώριζε τον Προφήτη Μωάμεθ  (ιδρυτή της Ισλαμικής θρησκείας).

Αρκετοί ιστορικοί πιστεύουν πως το εν λόγω κείμενο ενδέχεται να προηγείται χρονικά του ίδιου του προφήτη Μωάμεθ, αφού εικάζεται πως το εν λόγω Κοράνι γράφτηκε μεταξύ του 568-645 μ.Χ., ενώ ο προφήτης έζησε από το 570 έως το 632 μ.Χ.

Τα αποτελέσματα αυτά έχουν προκαλέσει διαμάχη μεταξύ των μελετητών καθώς ο προφήτης του Ισλάμ Μωάμεθ, που πιστεύεται ότι είναι ο ιστορικός ιδρυτής του Ισλάμ και «αγγελιοφόρος του θεού» για τους μουσουλμάνους- θεωρείται ότι έχει γεννηθεί το 570 μ.Χ. και πέθανε το 632 μ.Χ. Μερικές μελέτες δείχνουν, στη συνέχεια, ότι αυτές οι περγαμηνές μπορεί να χρονολογούνται πριν από τον Μωάμεθ [3], και αναμένεται να ξαναγράψουν την πρώιμη ιστορία του Ισλάμ.

Ο Keith Small από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε πως: «Αυτό στηρίζει περισσότερο τις περιφερειακές απόψεις για τη γένεση του Κορανιού, που θέλουν τον Μωάμεθ και τους οπαδούς του να έχουν χρησιμοποιήσει ένα κείμενο, που ήδη υπήρχε, διαμορφώνοντάς το έτσι, ώστε να εκφράζει τις πολιτικές και θεολογικές τους πεποιθήσεις. Κάτι τέτοιο φαίνεται πιο πιθανό, από το να έλαβε ο Μωάμεθ μια θεία επιφοίτηση».

Ο προφήτης Μωάμεθ, πιστεύεται πως ίδρυσε τον Ισλαμισμό μετά το 610 μ.Χ., ενώ το πρώτο Κοράνι, με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα, γράφτηκε μετά τον θάνατο του προφήτη.

"Το Κοράνι απομνημονευόταν και απαγγελόταν προφορικά, αλλά ο χαλίφης Αμπού Μπακρ, ο πρώτος ηγέτης της μουσουλμανικής κοινότητας μετά τον θάνατο του Μωάμεθ, διέταξε το υλικό που απαρτίζει το Κοράνι, να συλλεχθεί και να καταγραφεί σε βιβλίο", αναφέρει η MailOnline [4]. "Η τελική έγκυρη γραπτή μορφή, δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι 650 μ.Χ στο πλαίσιο του τρίτου ηγέτη χαλίφη Uthman".

Το Κοράνι είναι το πιο ιερό βιβλίο του Ισλάμ, και οι Μουσουλμάνοι το θεωρούν ως τον άμεσο λόγος του θεού. Οι μελετητές που έχουν εξετάσει το χειρόγραφο του Μπέρμιγχαμ λένε ότι είναι σε μια μορφή που είναι πολύ κοντά στη σημερινή μορφή [5]του βιβλίου, με πολύ μικρή μεταβολή. Οι οπαδοί πιστεύουν ότι τα λόγια του Κορανίου αποκαλύφθηκαν από τον αρχάγγελο Γαβριήλ στον προφήτη Μωάμεθ που ήταν μεγαλύτερος από 22 ετών, το 610 μ.Χ..

Αντίθετοι με τέτοιου είδους απόψεις φαίνεται να είναι μουσουλμάνοι λόγιοι, με τον Mustafa Shah από τη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών να υποστηρίζει πως: «Αν μη τι άλλο, το εν λόγω χειρόγραφο, επιβεβαιώνει τις παραδοσιακές απόψεις για την προέλευση του Κορανιού».

Ο ιστορικός Tom Holland έγραψε στους Times [3] ότι η πρόσφατη χρονολόγηση των σελίδων μπορεί να ανατρέψει εντελώς τις χρονολογίες, λέγοντας ότι "Αποσταθεροποιεί, να το θέσω πιο ήπια, την ιδέα ότι μπορούμε να γνωρίζουμε κάτι με βεβαιότητα σχετικά με το πώς προέκυψε το Κοράνι- και αυτό με τη σειρά του έχει επιπτώσεις για την ιστορία του Μωάμεθ και των Συντρόφων".

Τα χειρόγραφα του Μπέρμιγχαμ, "αποτελούνται από μέρη, τα Suras [κεφάλαια] 18-20 από το ιερό βιβλίο, γραμμένα σε μια πρώιμη μορφή αραβικής γραφής που είναι γνωστή ως Hijaz. Οι σελίδες αυτές διατηρούνταν κατά λάθος μαζί με τα φύλλα ενός παρόμοιου Κορανίου, το οποίο χρονολογείται μόλις τον έβδομο αιώνα",σημειώνουν οι IBTimes [6].

Δείτε επίσης:


Μια εξαιρετικά σπάνια ανακάλυψη: Δύο σελίδες του Κορανίου σε περγαμηνή ή δέρμα ζώου,
σύγχρονες με τον προφήτη Μωάμεθ
Ο Μωάμεθ ο ίδιος είπε ότι δεν είναι μελετητής ή γραφέας, αλλά είναι πιθανό να γνώριζε το πρόσωπο που έγραψε αυτό το τμήμα του Κορανίου.

Το άτομο που έγραψε τις γραφές σχετικά με αυτές τις σελίδες "κατά πάσα πιθανότητα θα είχε δει τον ίδιο [τον Μωάμεθ]. Θα τον είχε ίσως ακούσει να κηρύττει", δήλωσε ο David Thomas, καθηγητής Χριστιανισμού και Ισλάμ του Πανεπιστήμιο του Birmingham, στο BBC News [5].

Ο Thomas εξήγησε, ότι "Σύμφωνα με την μουσουλμανική παράδοση, ο Προφήτης Μωάμεθ έλαβε τις αποκαλύψεις που αποτελούν το Κοράνι, τα ιερά κείμενα του Ισλάμ, μεταξύ των ετών 610 και 632, το έτος του θανάτου του".

Ο Fozia Bora, λέκτορας Ιστορίας της Μέσης Ανατολής και ισλαμικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Leeds, γράφει σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο CNN [7] ότι η ανακάλυψη θα έχει επικριτές για διάφορους λόγους. Ο Bora επισημαίνει ότι η ανάλυση ραδιοχρονολόγησης στο χειρόγραφο από δέρμα προβάτου ή κατσίκας χρονολογεί τα θραύσματα της σελίδας, ή το θάνατο του ζώου του οποίου το δέρμα χρησιμοποιήθηκε, αλλά δεν είναι ο χρόνος για το πότε το κείμενο γράφηκε στο δέρμα.

Ωστόσο, άλλοι μπορεί να αμφισβητήσουν την ίδια τη χρονολόγηση του ραδιενεργού άνθρακα ως αποδεικτικό εργαλείο, δεδομένου ότι δημιουργεί μια σειρά από πιθανές ηλικίες, και όχι οριστικές ημερομηνίες.

Το νέο χρονολογημένο χειρόγραφο δεν είναι ο μόνος κρυμμένος θησαυρός που βρέθηκε στην ερευνητική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ. Επίσης ανάμεσα στις συλλογές τους βρίσκεται "η Συλλογή Mingana από χειρόγραφα της Μέσης Ανατολής, μια καταπληκτική συλλογή με περισσότερα από 3.000 χειρόγραφα γραμμένα σε πάνω από 20 γλώσσες σε ένα διάστημα περίπου 2.000 χρόνων", σημειώνει ένα δελτίο τύπου του Πανεπιστημίου [8].

Χειρόγραφο του Κορανίου στο Μουσείο του Μπρούκλιν, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Μερικά από αυτά τα χειρόγραφα έχουν ψηφιοποιηθεί και έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, προκειμένου να κάνουν προσιτές σε όλους τις διάφορες πεποιθήσεις και τα αντικείμενα του αρχαίου παρελθόντος.

Το χειρόγραφο του Μπέρμιγχαμ θα εκτεθεί στο κοινό για πρώτη φορά τον Οκτώβριο, 2-25 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους στο Ινστιντούτο Καλών Τεχνών Barber [9].

Σύνταξη-Μετάφραση-Επιμέλεια κειμένου Αριστοτέλης Φωκάς για τα Αόρατα Γεγονότα
Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.birmingham.ac.uk/news/latest/2015/07/quran-manuscript-22-07-15.aspx
  2. http://www.digitaljournal.com/news/religion/carbon-dating-suggests-early-quran-is-older-than-muhammad/article/442550
  3. http://www.thetimes.co.uk/tto/faith/article4542663.ece
  4. http://www.dailymail.co.uk/news/article-3216627/Koran-Birmingham-thought-oldest-world-predate-Prophet-Muhammad-scholars-say.html
  5. http://www.bbc.com/news/business-33436021
  6. http://www.ibtimes.co.uk/worlds-oldest-quran-prophet-muhammad-era-manuscript-found-birmingham-university-1511971
  7. http://www.cnn.com/2015/07/23/opinions/quran-manuscript-analysis/
  8. http://www.birmingham.ac.uk/news/thebirminghambrief/items/2015/07/mingana-collection-30-07-15.aspx

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

Το έργο με τίτλο Βρέθηκε Κοράνι αρχαιότερο από τον Προφήτη Μωάμεθ -Αλλάζει όλη η ιστορία του Ισλαμισμού από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'