Καταπληκτικές φωτογραφίες δείχνουν τους Παγετώνες στον Άρη (ΦΩΤΟ)

Το Mars Express αφιερώνει συνήθως τον χρόνο του δημοσιεύοντας τις ένδοξες, πάνω-κάτω φωτογραφίες από την επιφάνεια του Άρη. Ωστόσο, αποφάσισε να κάνει τα πράγματα λίγο πιο πικάντικα με ένα σαρωτικό πανόραμα πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη, που περιλαμβάνει το κάλυμμα παγετώνων στο νότιο πόλο. Αυτή η λευκή κηλίδα στην επιφάνεια σίγουρα μοιάζει εκτός τόπου πάνω στη σκονισμένη, κόκκινη επιφάνεια.


Αυτή η φωτογραφία λήφθηκε στις 25 Φεβρουαρίου από το Mars Express του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Συνήθως, ο δορυφόρος βρίσκεται 300 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Ωστόσο, για αυτή τη φωτογραφία η κάμερα βρισκόταν στα 9.900 χιλιόμετρα μέχρι, που μπορούσε να δει τον πλανήτη ολόκληρο, από τη μία πλευρά στην άλλη.

Υπάρχει μια σειρά από οπτικές απολαύσεις που πρέπει να επισημανθεί σε αυτή τη φωτογραφία, όπως το λευκό κάλυμμα πάγου από παγωμένο νερό και πάγο διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό το κάλυμμα πάγου αλλάζει σχήμα ανάλογα με την εποχή, μοιάζει πολύ με τους δικούς μας πάγους.

Το μεσαίο τμήμα της εικόνας περιέχει τις «ορεινές περιοχές», τις οροσειρές του πλανήτη. Οι κρατήρες πρόσκρουσης διακοσμούν την επιφάνεια, ορισμένοι από τους οποίους αλληλεπικαλύπτονται.

Μέσα σε μερικούς από αυτούς τους κρατήρες βρίσκονται σκοτεινές, σκονισμένες αποθέσεις. Αυτά είναι απομεινάρια από συντρίμμια και σκόνη που έχουν κυλήσει από την επιφάνεια και έχουν εγκατασταθεί στους κρατήρες.

Πάνω κι αριστερά είναι ένα μικρό τμήμα της λεκάνης της Hellas. Η Ελλάδα του Άρη. Αυτή η λεκάνη είναι ένα επιβλητικό βαθύπεδο 2200 χιλιομέτρων και κατεβαίνει σε βάθος 8 χιλιομέτρων.

Η Hellas του πλανήτη Άρη! (ΦΩΤΟ)

Δείτε επίσης:
Μπορούμε να Ζήσουμε στον Άρη; Και πότε;

Ο Ιδρυτής της Tesla Motors προτείνει να ρίξουμε πυρηνικά στον Άρη -Δείτε γιατί (BINTEO)

"Η Ζωή στον Άρη καταστράφηκε από μια πυρηνική επίθεση", λέει φυσικός και μπορεί να είμαστε οι επόμενοι

Ορισμένες από τις θολές περιοχές στο άνω μέρος της φωτογραφίας αποδίδονται σε σύννεφα.
Σε αντίθεση με τη Γη, η οποία έχει ατμόσφαιρα αζώτου και οξυγόνου, η ατμόσφαιρα του Άρη αποτελείται κυρίως από διοξείδιο του άνθρακα και ένα μέρος υδρατμών.

Πρόκειται για ένα όμορφο πλάνο της επιφάνειας του Άρη, αν και τα ζεστά χρώματα καθιστούν εύκολο να ξεχνάμε ότι η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας είναι στην πραγματικότητα πολύ ψυχρή -63 ° C.

Σύνταξη-Επιμέλεια Μαρία Γεωργακοπούλου για τα Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'