Βαρκελώνη: 1.4 εκατ. διαδήλωσαν υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας

Λαοθάλασσα στη Βαρκελώνη, καθώς σχεδόν 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν σε μαζική διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας την Παρασκευή, με αφορμή την εθνική εορτή της περιφέρειας.


Κεντρικό σύνθημα της τεράστιας συγκέντρωσης ήταν «ανεξαρτησία», καθώς η Καταλονία το τελευταίο διάστημα, διεκδικεί την αυτονόμησή της από την Ισπανία.

Οι Καταλανοί γιόρτασαν χθες 11/9 την εθνική εορτή της Καταλονίας, τη «Ντιάδα», ενώ απομένουν δύο εβδομάδες πριν από μια εκλογική αναμέτρηση με επίκεντρο το θέμα της απόσχισης.

Δείτε επίσης:
Δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας

Στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων πριν από τις κάλπες στις περιφερειακές εκλογές που έχουν μετατραπεί σε δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της ανεξαρτησίας, οι δύο παρατάξεις υπέρ της ανεξαρτησίας, Junts pel si (Μαζί για το Ναι) και Cup (άκρα αριστερά), συγκεντρώνουν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο της Καταλονίας (68 από τις 74). Το αποτέλεσμα κρίνει ως επαρκές ο πρόεδρος της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, προκειμένου να εκκινήσει τη διαδικασία ανεξαρτητοποίησης, η οποία εκτιμάται ότι θα αποδώσει καρπούς μετά το 2017.

Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'