Επανάσταση των Ρομπότ: Ρομπότ σκότωσε εργάτη, αρπάζοντας τον και χτυπώντας τον, σε εργοστάσιο της Volkswagen στη Γερμανία

Στις 2 Ιουλίου συνέβη ένα τραγικό ατύχημα, που πιθανότατα λίγοι πρόσεξαν.
Ένας εργάτης σκοτώθηκε σε εργοστάσιο αυτοκινητοβιομηχανίας της Volkswagen στη Γερμανία, όταν ένα ρομπότ τον άρπαξε και τον χτύπησε με δύναμη πάνω σε μια μεταλλική επιφάνεια τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BCC.


Ο 22χρονος εργάτης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, λίγο αφότου συνέβη το δυστύχημα στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή Μπάουνατάλ, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Φρανκφούρτης. Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν στην ομάδα η οποία είχε αναλάβει την εγκατάσταση του ρομπότ, όταν εξαιτίας δυσλειτουργίας ο ένας βραχίονας του μηχανήματος τον άρπαξε και τον κτύπησε σε σκληρή επιφάνεια τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων.

Ο Χέικο Χίλγουιγκ της Volkswagen επέρριψε τις ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα σε «ανθρώπινο λάθος».

«Το ρομπότ μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να εκτελεί διάφορες εργασίες κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης», δήλωσε ο ίδιος. «Κανονικά λειτουργεί μέσα σε έναν περιορισμένο χώρο εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, όπου μεταφέρει και διαχειρίζεται εξαρτήματα των αυτοκινήτων», πρόσθεσε ο Χίλγουιγκ.

Δείτε επίσης:
Ένας ακόμα εργάτης ο οποίος βρισκόταν επίσης στο σημείο όπου συνέβη το δυστύχημα, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί, αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το θανατηφόρο περιστατικό επικαλούμενος την «εν εξελίξει έρευνα» της αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, οι εισαγγελείς ερευνούν την υπόθεση προσπαθώντας να αποφασίσουν σε ποιον θα ασκήσουν διώξεις για το δυστύχημα.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'