Η μπαταρία της Tesla Energy που έρχεται να αλλάξει τον κόσμο -Για σπίτια και επιχειρήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk δεν σταματά να επενδύει στην καινοτομία και την τεχνολογία φιλοδοξώντας να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Ανθρωπότητας προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον. Η τελευταία δημιουργία των ερευνητικών κέντρων του είναι οι μπαταρίες Tesla Energy για σπίτια και επιχειρήσεις, με τις οποίες θέλει να αλλάξει τον τρόπο εκμετάλλευσης της ενέργειας.


Οι μπαταρίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Powerwall για σπίτια και Powerpack για επιχειρήσεις, αλλά για τη δεύτερη δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες. Αμφότερες, πάντως, είναι πλήρως αυτόνομες και απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Ουσιαστικά, μιλάμε για μπαταρίες ιόντων λιθίου που κρατούν αποθηκευμένη την ηλιακή ενέργεια που παράγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας σε φωτοβολταϊκά panels και δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να την εκμεταλλευτεί σε ώρες που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια (π.χ. βράδυ), ακόμη και για την εξυπηρέτηση άλλων αναγκών (π.χ. φωτισμός στο σπίτι).

Δείτε επίσης:
Ο επιχειρηματίας Elon Musk και ο συνιδρυτής της Apple Steve Wozniak, ο Στίβεν Χόκινγκ και 1000 Ειδικοί, Προειδοποιούν για τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Tesla Powerwall θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις 10kWh σε τιμή $3500 και 7kWh στα $3000 (δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα εγκατάστασης) και η μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί σε εσωτερικό ή εξωτερικό τοίχο. Το σύστημα είναι συνδεδεμένο στο Internet για να παρέχει συνεχώς πληροφορίες σχετικές με την κατανάλωση ενέργειας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική πηγή ενέργειας για ελάφρυνση του δικτύου ρεύματος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και να το αντικαταστήσει πλήρως (σε περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια).

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Elon Musk τόνισε ότι για να αποτραπεί η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη μας θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την παραγωγή και την κατανάλωση ενέργειας. Γι’ αυτό υπολογίζει ότι με 160 εκατ. Powerpacks μπορούν να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες των ΗΠΑ, ενώ με 2 δισ. Powerpacks ίσως καλύπτεται όλος ο κόσμος.

  •     Χωρητικότητα: 7kWh or 10kWh
  •     Συνεχόμενη Ισχύς: 2kW
  •     Μέγιστη Ισχύς: 3kW
  •     Λειτουργία σε θερμοκρασίες από: -20°C έως 43°C
  •     Διαστάσεις: 130 x 86 x 18 cm
  •     Βάρος 100kg


Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 38.000 παραγγελίες και η Tesla δηλώνει ότι έχει γίνει sold-out των αποθεμάτων μέχρι τα μέσα του 2016. Ακόμη, από την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει η πώληση των εκδόσεων Powerpack για επιχειρήσεις και θα γίνει επέκταση του προγράμματος σε Γερμανία και Αυστραλία.

Αξίζει να παρακολουθήσετε και την παρουσίαση του Elon Musk:Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις