Στίβεν Χόκινγκ: Η σωτηρία της ανθρωπότητας βρίσκεται στο διάστημα

Επιμένει ο Στίβεν Χόκινγκ για μετοίκηση του ανθρώπινου είδους στο διάστημα σε κάθε του ομιλία ενώ στην πιο πρόσφατη που έδωσε στην Όπερα του Σίδνεϊ στην Αυστραλία διεμήνυσε πως τα περιθώρια στενεύουν.


Ο πιο σοφός επιστήμονας της εποχής μας δήλωσε ότι ο άνθρωπος θα πρέπει σύντομα να πάει στο διάστημα, ίσως και μέσα στα επόμενα χίλια χρόνια, αν δεν θέλει να δει το είδος του να εκλείπει από τον πλανήτη.
«Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να εγκατασταθούμε σε άλλον πλανήτη» προειδοποίησε ο Χόκινγκ. «Δεν νομίζω ότι θα κατορθώσουμε να επιβιώσουμε για άλλα 1.000 χρόνια από τον εξαιρετικά ευάλωτο πλανήτη μας».
Ο Χόκινγκ έδωσε δύο διαλέξεις με αυτό το περιεχόμενο στην Όπερα του Σίδνεϊ, στις οποίες τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί μέσα σε λίγες ημέρες, μέσω της ολογραφικής τεχνολογίας, όπως έκανε και από το γραφείο του στο Cambridge.
Δείτε επίσης:
Κοιτάτε ψηλά
Στο τέλος της διάλεξης ενθάρρυνε το κοινό να «κοιτάζει προς τα άστρα και όχι προς τα κάτω, τα πόδια του…».
Ο διάσημος φυσικός επιστήμονας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επανέλαβε πολλές φορές ότι η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης ναι μεν θα συμβάλει στην εξέλιξη, αλλά θα προκαλέσει επιθετικότητα και αγριότητα στον άνθρωπο.
Για τον ανθρώπινο εγκέφαλο ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος είχε πει χαρακτηριστικά: «Ο εγκέφαλος είναι όπως ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή. Θεωρητικά είναι εφικτό να “αντιγράψουμε”, όπως ένα λογισμικό, τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε ένα κομπιούτερ και να παρέχουμε με τον τρόπο αυτόν ένα είδος μεταθανάτιας ζωής. Ωστόσο, σήμερα κάτι τέτοιο με τις επικρατούσες συνθήκες δεν είναι εφικτό. Θεωρώ πως η έννοια της συμβατικής ζωής μετά θάνατον είναι ένα παραμυθάκι για τους ανθρώπους που φοβούνται το σκοτάδι».
Το απώτερο μέλλον για το ανθρώπινο γένος είναι το διάστημα επειδή αποτελεί ένα είδος “ασφάλειας ζωής” για την επιβίωσή μας. Ο εποικισμός άλλων πλανητών θα εμποδίσει την εξαφάνισή μας» διαβεβαίωσε ο καθηγητής.
Ο διάσημος αστροφυσικός, ο οποίος, αν και παράλυτος, μπορεί να μιλά μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, σε διάλεξή του τον περασμένο Νοέμβριο είχε αναφέρει με σιγουριά ότι σε 50 χρόνια θα έχουν δημιουργηθεί βάσεις και κατοικίες στη Σελήνη για να ζουν άνθρωποι. Το ίδιο θα γίνει και στον Άρη έως το τέλος του αιώνα».

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'