Κίνδυνος επίθεσης στην Ελλάδα λόγω της αστάθειας της Τουρκίας -Υπό σύσταση το Κουρδικό κράτος

Σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδας της τουρκικής τηλεόρασης (TRT), φαίνεται πως δεν έδωσαν καρπό οι έντονες συνομιλίες μεταξύ του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και του αρχηγού του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης -MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί.


Συγκεκριμένα ο κ Νταβούτογλου σε δήλωσή του ανέφερε ότι: «Είμαι της άποψης ότι έχω δοκιμάσει όλες τις μεθόδους από τον
Ιούλιο. Μοιράστηκα με τους ομολόγους μου όλες τις πιθανές εκδοχές συνεργασίας . Τελευταίος ο Μπαχτσελί  μου είπε πως δεν θεωρεί δυνατή μια κυβέρνηση συνασπισμού με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP».

Λαμβάνοντας υπ όψιν το αποτέλεσμα της συνάντησης πλέον δεν υπάρχουν παρά δύο δρόμοι. Να οδηγηθεί η  χώρα σε πρόωρες εκλογές είτε με με αίτημα του προέδρου του AKP είτε από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Ερντογάν με το πέρας της 45ήμερης διορίας που έχει για τον σχηματισμό κυβέρνησης σύμφωνα με το Τουρκικό σύνταγμα.

Κουρδικό Κράτος
Με το μέλλον της Τουρκίας να παραμένει άγνωστο, οι Κούρδοι αρπάζουν την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός Κουρδικού κράτους, με πρώτο στόχο την ανακήρυξη της αυτονομίας τους.

Με βάση τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ύστερα από την ανακήρυξη αυτονομίας στις επαρχίες Σιλόπη, Τζίζρε, Νουσάιμπιν-Νίσιβι και Σίρνακ, φαίνεται πως παίρνουν σειρά οι επαρχίες Γιουκσέκοβα, Μπουλανίκ και Βάρτο.

Με βάση την πρόσφατη έκθεση της ΜΙΤ, αναμένεται πως ο πόλεμος του ΡΚΚ στο εσωτερικό της Τουρκίας θα πάρει διαστάσεις μαζικού αστικού πολέμου, αφού έχει στη διάθεσή του ένοπλη ισχύ που ανέρχεται σε χιλιάδες στρατιώτες τοποθετημένους σε μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας όπως Άγκυρα, η Κωνσταντινούπολη, η Προύσα και η Σμύρνη.

Σύμφωνα με αναλύσεις οι τουρκικές αρχές δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο ενός εσωτερικού αστικού πολέμου εναντίων του PKK, με αποτέλεσμα την αύξηση του επιπέδου αστάθειας της χώρας.

Δείτε επίσης:
Η επόμενη μέρα των εκλογών στην Τουρκία

Εξωτερίκευση της Κρίσης -Επίθεση στην Ελλάδα
Η μεγάλη αύξηση της αστάθειας στην Τουρκία φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα πέραν του εσωτερικού της χώρας, μιας και δημιουργείται η πιθανότητα η Άγκυρα να ταχθεί εναντίων της Ελλάδας με σκοπό να συσπειρώσει το ανομοιογενές πληθυσμιακό της σύνολο εναντίων ενός παλιού κοινού εχθρού.

Σε αυτή την περίπτωση η Τουρκία κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσει ως αφορμή το παλιό κόλπο με την ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο Πέλαγος , επικαλύπτοντας την κυριαρχία κάποιας ελληνικής νήσου, πιθανόν του Καστελόριζου. Τη συγκεκριμένη κίνηση θα συνοδεύει ή το στήσιμο μιας ανάλογης πολεμικής ατμόσφαιρας, το οποίο ήδη λαμβάνει χώρα με τα καθημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες, παρουσιάζοντας στο τουρκικό κοινό την Ελλάδα ως μια αδύναμη χώρα.

Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις