Τουρκία: Αστάθεια και ταραχές -Πιθανές εκλογές την 1η Νοεμβρίου

Μεγάλη επιχείρηση σε συνοικίες της  Κωνσταντινούπολης διεξήγαγε νωρίς  το πρωί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας εναντίον ακροαριστερών κύκλων. Η επιχείρηση έγινε  την επομένη των πυροβολισμών έξω από τα γραφεία του πρωθυπουργού.


Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε  ότι έχουν  προσαχθεί ύποπτοι  κατά τις εφόδους της αστυνομίας στις συνοικίες Σαριγιέρ και Μπαλταλιμανί, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης.

Η επιχείρηση είχε στόχο το DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), μια παράνομη ριζοσπαστική οργάνωση που ανέλαβε χθες βράδυ την ευθύνη για την επίθεση αυτή εναντίον αστυνομικών έξω από το οθωμανικό ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί στεγάζονται τα γραφεία του ισλαμο-συντηρητικού πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

H  εκλογική επιτροπή στην Τουρκία πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών την 1η Νοεμβρίου προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο μετά και την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Δείτε επίσης:

Η πολιτική αβεβαιότητα, σε συνδυασμό με μια αύξηση της δράσης ένοπλων οργανώσεων, έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και νωρίς σήμερα βύθισε την τουρκική λίρα σε ιστορικό χαμηλό 3 προς 1 έναντι του δολαρίου – μια βουτιά περίπου 22% μέχρι στιγμής φέτος.

Οι εκλογές  συνοδεύονται με έντονο κλίμα πόλωσης άπ΄ όλες τις πλευρές.

«Θα σπάσουμε τα χέρια που θα σηκωθούν εναντίον των δύο μαχητών του λαού που πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον του Ανακτόρου Ντολμά Μπαχτσέ για να ζητήσουν δικαιοσύνη» υπογράμμισε η οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο  στην ιστοσελίδα της.

Δύο ένοπλοι άνδρες συνελήφθησαν μετά τους πυροβολισμούς λίγες εκατοντάδες μέτρα από το Ανάκτορο, στις όχθες του Βοσπόρου. Η επίθεση δεν προκάλεσε τραυματισμούς. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης. Τα πρόσωπα αυτά ενδέχεται να εμπλέκονται σε επίθεση που σημειώθηκε στις 8 Αυγούστου εναντίον των γραφείων στην Κωνσταντινούπολη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το οποίο είναι στην εξουσία τα τελευταία 13 χρόνια.

Το DHKP-C είχε επίσης αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη στις 9 Αυγούστου.

Οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί στην Τουρκία μετά την έναρξη τον περασμένο μήνα της μεγάλης επιχείρησης του τουρκικού στρατού εναντίον των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'