Γιατί τα Windows 10 κοινοποιούν τον κωδικό του WiFi μου; (Ανανέωση Ελ)

Λοιπόν κοίτα Microsoft, επειδή είμαι στο φίλος Facebook με κάποιους, δεν σημαίνει ότι θέλω να τους δώσω τους κωδικούς του wifi μου.


Δυστυχώς, αυτό είναι ακριβώς ότι συμβαίνει από προεπιλογή στα Windows 10. Όποιο έχω στις επαφές του Outlook.com (πχ spammers), οι φίλοι του Skype (online strippers), ή οι φίλοι του Facebook (φιλαράκια από το γυμνάσιο που κατέληξαν σε online strippers) μπορεί να συνδεθεί με δίκτυο wifi για το οποίο έχω κωδικό πρόσβασης.

Είναι μέρος ενός συστήματος που ονομάζεται Wi-Fi Sense, το οποίο έχει παραμονεύει στα Windows Phone εδώ και λίγο καιρό. Στέλνει τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi (κρυπτογραφημένους, ποτέ δεν δείτε το καθαρό password) στις επαφές σας, που μπορούν κατά συνέπεια να συνδεθούν με οποιοδήποτε δίκτυο Wi-Fi για το οποίο έχετε τον κωδικό πρόσβασης. Είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή και έπρεπε να "σκάψω" μερικά επίπεδα ρυθμίσεων για να το απενεργοποιήσω.

Δείτε επίσης:
Οδηγίες της Microsoft: Πώς να πάρετε δωρεάν τα Windows 10

(Υπάρχει επίσης ένα πλαίσιο ελέγχου όταν συνδέεστε για πρώτη φορά σε ένα δίκτυο Wi-Fi, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να μην μοιράζεστε το δίκτυο. Αλλά επειδή τα Windows 10 διατηρούν πρόθυμα τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης σας, όταν κάνετε αναβάθμιση, όλα τα δίκτυα που έχετε ήδη συνδεθεί γίνονται κοινόχρηστα από προεπιλογή).

Δεν διαμαρτύρομαι πραγματικά για την ύπαρξη της δυνατότητας αυτής σε πρώτη φάση.
Μπορώ να δω ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο, εάν είστε κάποιος χωρίς κάποιον κωδικό για WiFi, θα μπορούσατε να βρείτε τον κωδικό υπογείως. Είναι γεγονός ότι το Wi-Fi Sense είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή και οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν θα μάθουν ότι είναι εκεί.

Είναι επίσης μια τεράστια τρύπα ασφαλείας που περιμένει να παραβιαστεί. Οι χρήστες δεν μπορούν να δουν κωδικό πρόσβασης, αλλά είναι αποθηκευμένο κάπου στο μηχάνημα και μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι ένας καλός χάκερ θα το πάρει.

Για να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi sense, πηγαίνετε:
Wi-Fi> Network settings ή Δίκτυο Ρυθμίσεις>Manage Wi-Fi settings ή Διαχείριση ρυθμίσεων Wi-Fi, και καταργήστε (κάντε uncheck) βασικά όλα τα κουτάκια που μπορείτε να δείτε.

Αν έχετε κάποια εμπειρία ή εντοπίσατε κάτι στα Windows 10 θα χαρούμε πολύ να μας το στείλετε.
Άλλωστε σε λιγότερο από 24 είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.



Περικλής Παπαδόπουλος για τα Αόρατα Γεγονότα

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο σύνδεσμος μας.

Το έργο με τίτλο Γιατί τα Windows 10 κοινοποιούν τον κωδικό του WiFi μου; από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'