Τελικά, όλη η κυβέρνηση ήταν ο Βαρουφάκης

Του Πιτσιρίκου
Τελικά, όλη η κυβέρνηση ήταν ο Βαρουφάκης.

Είτε συμπαθείς, είτε αντιπαθείς τον Γιάνη Βαρουφάκη, δεν μπορείς να μην παραδεχτείς πως έχει λάμψη. Και γνώση. Η λάμψη του έρχεται από τις γνώσεις του.

Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς μαζί του, ο Βαρουφάκης είναι αστέρι.


Παραδέχομαι πως, μόλις έμαθα την επόμενη του δημοψηφίσματος ότι ο Βαρουφάκης παραιτήθηκε, σκέφτηκα πως ήταν ένα τρικ που αποφάσισαν μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τι να σκεφτώ, όταν την επόμενη του δημοψηφίσματος που το ΟΧΙ παίρνει 61,3%, ο πρωθυπουργός ζητάει την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών;

Πού να πάει το μυαλό μου πως ο Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα για να βγει το ΝΑΙ και την πάτησε πολύ άγρια;

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκρυβε με το άστρο του την υπόλοιπη κυβέρνηση.

Τώρα την βλέπουμε ξεκάθαρα. Αμακιγιάριστη. Και ανύπαρκτη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να μειώσει τον Βαρουφάκη στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ -μετά τη συμφωνία για το νέο Μνημόνιο- πως όποιος είναι καλός οικονομολόγος δεν είναι απαραίτητα και καλός πολιτικός.

Δηλαδή, ο Τσίπρας που θα έσκιζε και θα καταργούσε το Μνημόνιο και έκανε δημοψήφισμα όπου οι πολίτες έδωσαν στην πρόταση για το ΟΧΙ 61,3%, και αυτός πήγε μετά και υπέγραψε συμφωνία για το πιο άγριο Μνημόνιο, είναι καλός πολιτικός.

Προσκυνημένος πολιτικός είναι, όχι καλός πολιτικός.

Βέβαια, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε, άθελά του, και ένα κακό:

Κρύβοντας με την παρουσία του αυτούς τους απίθανους και κακομούτσουνους τύπους, δημιούργησε στους πολίτες την ψευδαίσθηση πως αυτή η κυβέρνηση ήταν κάτι άλλο -πολύ καλύτερο- από αυτό που έβλεπαν.

Τώρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχεται μια απίστευτης σφοδρότητας επίθεση από τα ΜΜΕ των ολιγαρχών που έχουν πάρει πια όμηρο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Βαρουφάκης παρουσιάζεται ως δραχμολάγνος και προδότης, αν και όλοι ξέρουν πως η θέση του Βαρουφάκη ήταν παραμονή στο ευρώ.

Παράλληλα, ο Βαρουφάκης απειλείται με δικαστήρια για εσχάτη προδοσία, επειδή εξέταζε, ως υπουργός Οικονομικών, το ενδεχόμενο εναλλακτικού σχεδίου.

Αυτά συμβαίνουν στη χώρα που χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια και κανένας πολιτικός δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη.

Φυσικά, οι κατηγορίες εναντίον του Βαρουφάκη δεν στέκουν.

Προσπαθούν να τον ενοχοποιήσουν αφενός για να συμψηφίσουν τις ευθύνες με τους πολιτικούς που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία -οπότε να τους αθωώσουν- και αφετέρου, για να εκφοβίσουν τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ξέρει καλύτερα από όλους πως ο Βαρουφάκης δεν δρούσε μόνος του αλλά σε απόλυτη συνεργασία μαζί του.

Βέβαια, υπάρχει κι ένας τρίτος λόγος για την κατασυκοφάντηση του Βαρουφάκη:

Ο Βαρουφάκης μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Τα προσόντα τα έχει. Με το παραπάνω.

Οπότε, πρέπει να τον εξοντώσουν τώρα.

Από την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο Γιάνης Βαρουφάκης, καταλαβαίνουμε πως δεν ελέγχεται από τους ολιγάρχες.

Ανάλογη επίθεση δέχεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου και όσοι δεν ψήφισαν τα προαπαιτούμενα για το νέο Μνημόνιο, και μοιάζουν απειλητικοί για την κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι τώρα στα χέρια τους. Πρέπει να προστατεύσουν τον δικό τους πια Αλέξη Τσίπρα, για να δουλεύει με άνεση για αυτούς.

Στην Ελλάδα, μας είναι δύσκολο να παραδεχτούμε πως κάποιος είναι καλύτερος ή πιο έξυπνος από εμάς.

Εγώ ποτέ δεν είχα τέτοια θέματα.

Ο Βαρουφάκης είναι μερικά κλικ πιο πάνω από τους άλλους Έλληνες πολιτικούς και από τους περισσότερους Έλληνες.

Θα μπορέσουμε να του το συγχωρήσουμε;

(Και να φανταστείτε πως εγώ διαφωνώ με τις περισσότερες ιδέες του Γιάνη Βαρουφάκη.)

Αόρατα Γεγονότα
Από το pitsirikos.net/

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο σύνδεσμος μας.

3 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ γλύψιμο και ηρωοποίηση για έναν εγκάθετο της αμερικανο-σιωνιστικής και σία (Σόρος κλπ.) πτέρυγας της παγκοσμιοποίησης. Όχι επειδή τα έβαλε με τον "κακό Σόιμπλε" να πάμε και με τον άλλο διάβολο (που ίδια κεντρικά συμφέροντα έχουν στο κάτω κάτω).

    http://www.huffingtonpost.gr/p/huffpost-gr-contact-us.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και η huffingtonpost.gr του Κυριακού και του ΑΝΤ1 δεν ανήκει στη Νέα Τάξη Πραγμάτων; Αυτοί διαφημίζουν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ως σωτηρία κάθε μέρα, και συνεχώς μιλούν εναντίον Βαρουφάκη.

      Με συγχωρείς αλλά ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου.
      Και ο εχθρός μου είναι η ΤΡΟΙΚΑ,άσε το Σώρο να κάνει τη δουλειά του. Εμείς τι κάνουμε.
      Τρέχουμε στα ΑΤΜ να σηκώσουμε τα 60αρια, μη μας τα κάνει δραχμές ο κακός Βρουφάκης.

      Διαγραφή
  2. Όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει κάνα "ελευθεριακό"ή επαναστατικό μέσο για να πάρεις πληροφορίες σήμερα. Παίρνεις πληροφορίες (και μάλιστα επώνυμες) μέσα από αλληλοσυγκρούσεις πολιτικές ΜΕΣΑ στο σύστημα (και μάλιστα όσο πιο συστημικό είναι το μέσο συνήθως πιο έντιμες είναι οι πληροφορίες), που όταν είναι τεκμηριωμένες, φυσικά και είναι έγκυρες και σημαντικές. Και αυτό ανεξάρτητα από πού προέρχονται. Ο Σόρος είναι κατεξοχήν πρεσβευτής βέβαια της "Τρόικας" εξ "αριστερών", αφού η Τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ κλπ.) εκπροσωπεί τα συμφέροντα όλης της υπερεθνικής ολιγαρχίας και των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Απλά ο τύπος που βέβαια είναι κολλητάρι με την "καλή ΕΕ", (θέλει να φτιάξει μια δήθεν "καλή παγκοσμιοποίηση" και μια "καλή ΕΕ" δηλαδή εκ των έσω!), έχει καταφέρει να φτιάξει τη λεγόμενη (Για τους γνώστες) ελεγχόμενη "αριστερή αντιπολίτευση". Αυτού του τύπου ο ύπουλος μηχανισμός είναι γνωστός στους παροικούντες τη Ιερουσαλήμ, με χρηματοδότηση σε εκατοντάδες "εναλλακτικά ινστιτούτα", "Αριστερές" οργανώσεις και περσόνες τύπου Βαρουφάκη να τον στελεχώνουν, ώστε να περνά όλη η ατζέντα της παγκοσμιοποίησης και των ανοιχτών αγορών, των πολυεθνικών, της παγκόσμιας διακυβέρνησης και βέβαια ΚΑΙ της Τρόικας που άλλωστε την παγκοσμιοποίηση εκπροσωπεί! Ποιον εκπροσωπούν οι θεσμοί της Τρόικας...Τον κακό Σόιμπλε και τη Μέρκελ, λες και είναι...προσωπικό το θέμα;?. Όποιος δεν τα βλέπει αυτά αλλά βλέπει ηρωισμούς από λακέδες εξ "αριστερών" (όπως π.χ. αυτοί που διοργάνωσαν το σημερινό "συνέδριο" "Democracy Rising" παρε,πιπτόντως, εθελοτυφλεί, όσο καλοπροαίρετος και να είναι. Μην παίζουμε λοιπόν κατά τη γνώμη μου το παιχνίδι της ελεγχόμενης "Αριστερής αντιπολίτευσης". Ο Βαρουφάκης πάει φουλ για πρωθυπουργός με Back up έναν από τους μεγαλύτερους αλήτες και μαζικούς εγκληματίες της παγκοσμιοποίησης και φιλαράκι των Πολυεθνικών και της Τρόικας βέβαια (αμερικανοσιωνιστικό λόμπι κλπ.). Γι'αυτό δεν σε προβληματίζει που προβάλλεται άγρια από όλα τα δήθεν "εναλλακτικά ΜΜΕ" της παγκοσμιοποίησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (New York Times, ναυαρχίδα του συστήματος κλπ., Guardian...) Δεν υπάρχει λοιπόν διαχωρισμός συμφερόντων στα ΒΑΣΙΚΑ που οδηγούν σε καταστροφή τους λαούς και τον ελληνικό λαό και αυτά πρέπει αυτό το πράγμα να το πάρουμε χαμπάρι πριν είναι πολύ αργά. Όχι άλλο "αριστερά" της "αριστεράς" στον αιώνα τον άπαντα αλλά χτίσιμο κοινωνικού και εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου από τα κάτω, για ΄έξοδο από ΕΕ, ρήξη με παγκοσμιοποίηση και αυτοδύναμη οικονομία για ανασγυκρότηση της παραγωγικής δομής (που είναι και η αιτία του Χρέους κλπ. βέβαια) σε συνεργασία με λαούς που μάχονται εναντίον της. Φιλικά και σόρι για το κατεβατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'