Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Ελλάδα και Ρωσία στο «μενού» των μυστικών συζητήσεων -Δείτε ποιοι συμμετείχαν

Η Ελλάδα, η Ρωσία και το Ιράν κυρίως περιλαμβάνονταν στα θέματα που συζητήθηκαν στις 12 έως 14 Ιουνίου στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η οποία συνεδρίασε φέτος στην περιοχή Τελφς, στο Τιρόλο της δυτικής Αυστρίας.


Περίπου 140 πολιτικοί ηγέτες, πρόεδροι μεγάλων εταιριών και πρόσωπα που ασκούν επιρροή στους τομείς τους, προσήλθαν σε απομονωμένο πολυτελές ξενοδοχείο ορεινής περιοχής κοντά στην περιοχή Τελφς, στο Τιρόλο της δυτικής Αυστρίας, για την προστασία των οποίων ελήφθησαν αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας.

Τουλάχιστον 2.100 αυστριακοί αστυνομικοί και 300 Γερμανοί συνάδελφοί τους αναπτύχθηκαν περιμετρικά της περιοχής γύρω από το ξενοδοχείο. Η Αυστρία απέκλεισε μέχρι την Κυριακή την εθνική οδό μήκους 25 χλμ. που οδηγεί στο ξενοδοχείο και απαγόρευσε οποιαδήποτε πτήση σε ακτίνα 50 χλμ.

Οι σύνεδροι αναμενόταν να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ασφάλεια, την τρομοκρατία, τις τεχνολογίες της πληροφόρησης και τα μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα που είναι σε εξέλιξη. Άλλα θέματα της συνεδρίασης ήταν η Μέση Ανατολή, το ΝΑΤΟ, η "ευρωπαϊκή στρατηγική", οι ΗΠΑ, η Βρετανία, αναφέρει η ιστοσελίδα bilderbergmeetings.org, η μοναδική επίσημη πηγή μέσω της οποίας επικοινωνεί η Λέσχη.

Το κλίμα, ένα από τα βασικότερα θέματα της συνόδου κορυφής της Ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G7) που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα στη γειτονική Βαυαρία, δεν περιλαμβανόταν στις συνομιλίες.

Η Λέσχη συνεδριάζει κάθε χρόνο με άκρα μυστικότητα. Στις κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες δεν τηρούνται πρακτικά, κάτι που τροφοδοτεί εδώ και καιρό τις θεωρίες συνωμοσίας.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και ο Ολλανδός ομόλογός του Μαρκ Ρούτε, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, συνομίλησαν με τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους Ερικ Σμιτ (Google), Τόμας Εντερς (Airbus), Τζον Ελκαν (Fiat Chrysler) και Μάικ Ο' Λίρι (Ryanair).

Μεταξύ των Γάλλων προσκεκλημένων ήταν η Λοράνς Μπουν, η οικονομική σύμβουλος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Michelin Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ, o Αλέν Ζιπέ, δήμαρχος του Μπορντό και μελλοντικός υποψήφιος των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές του 2017, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Montaigne που εξετάζει θέματα ανταγωνιστικότητας και κοινωνικής συνοχής Λοράν Μπιγκόρν, ο πανεπιστημιακός και ειδικός σε θέματα αραβικού κόσμου Ζιλ Κεπέλ.

Αρκετοί πρώην αξιωματούχοι βρίσκονταν επίσης στο τραπέζι των συνομιλιών, όπως ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο βετεράνος της αμερικανικής διπλωματίας Χένρι Κίσινγκερ ο πρώην επικεφαλής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους, ο πρώην διοικητής της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.

'Οσον αφορά τους πολέμιους της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, συγκέντρωσαν 2.000 με 3.000 διαδηλωτές το Σάββατο 13 Ιουνίου στο Τιρόλο.

Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'