Τα 21 γραμμάρια της ψυχής μύθος ή αλήθεια;

Ποιο είναι το βάρος της ψυχής;
Μπορεί να αποδειχθεί με επιστημονικούς τρόπους;
Αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε παρακάτω...


Ο εκπληκτικός Μεξικάνος σκηνοθέτης, ο Alejandro Gonzalez Inarritu, είχε γυρίσει την βραβευμένη ταινία «21 γραμμάρια». Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη τα 21 γραμμάρια είναι το βάρος που χάνει το ανθρώπινο σώμα τη στιγμή που πεθαίνει, τη στιγμή που η ψυχή του φεύγει από το αυτό. Ουσιαστικά λοιπόν είναι το υποτιθέμενο βάρος που έχει η ψυχή και είναι ίδιο για όλες τις ψυχές, όλους τους ανθρώπους.



Αυτά βέβαια έγιναν στην ταινία. Στην πραγματικότητα από παλιά οι γιατροί έχουν προσπαθήσει να εντοπίσουν εάν υπάρχει ψυχή και εάν υπάρχει πόσο αυτή ζυγίζει. Το 1907 μάλιστα ο δρ Duncan MacDougall, ένας γιατρός από τη Μασαχουσέτη, θέλησε εμπράκτως να αποδείξει όχι μόνο ότι υπάρχει ψυχή, αλλά ότι εκείνη έχει και μάζα. Πήρε λοιπόν μια ειδικά κατασκευασμένη για αυτό τον σκοπό ζυγαριά από τον οίκο Fairbanks και μέτρησε το βάρος από 5 ετοιμοθάνατους άνδρες και μια ετοιμοθάνατη γυναίκα στο νοσοκομείο της πόλης Dorchester.



Με μαθηματικούς υπολογισμούς αφού έλαβε υπόψην τα υγρά του σώματος αλλά και τον αέρα μέσα στους πνεύμονες ο MacDougall, διαπίστωση ότι όσοι πέθαναν, έχαναν αρχικά ένα βάρος που ισοδυναμεί με το 3/4 της ουγγιάς. Η κάθε ουγγιά ισοδυναμεί με 28,35 γραμμάρια, και τα 3/4 αυτής ισούνται με 21,26 γραμμάρια. Ο MacDougall σε άρθρο του στους New York Times της εποχής είχε γράψει: «Αμέσως μετά τον θάνατο χάθηκαν, εξαφανίσθηκαν τα 3/4 μιας ουγγιάς από το σώμα των νεκρών.» (Δείτε το άρθρο εδώ)



Μέχρι τον θάνατο του, ο δρ MacDougall, προσπαθούσε να αποδείξει την ύπαρξη της ψυχής, ενώ στόχος του ήταν να την φωτογραφίσει με ειδικές φωτογραφικές μηχανές της εποχής.

Ο Δρ. McDougall ως γνήσιος καθολικός χριστιανός προσπάθησε να αποδείξει την ύπαρξη της ψυχής όσο πιο επιστημονικά μπορούσε εν έτη 1907, δηλαδή σε μια περίοδο που η τεχνολογία ήταν σχεδόν πρωτόγονη.

Ωστόσο δεν έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι ο θνήσκων οργανισμός εκκρίνει αυξημένες ποσότητες ενδορφινών, ορμονών δηλαδή οι οποίες ενεργούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα καταστέλοντας τον πόνο και δημιουργώντας ένα τεχνητό αίσθημα ευφορίας. Δηλαδή ο οργανισμός αποβάλλει μάζα με τη μορφή ορμονών. Επιπλέον αυτό που πιθανότατα δεν υπολόγισε είναι το διοξείδιο του άνθρακα που είναι εγκλωβισμένο στον οργανισμό που πεθαίνει και επίσης έχει μια συγκεκριμένη μάζα.

Μέχρι να ασχοληθεί περισσότερο η σύγχρονη επιστήμη με το φαινόμενο του θανάτου, ο θάνατος θα παραμένει ένα μυστήριο και η ψυχή ένας μύθος.

*Όσα δημοσιεύματα κυκλοφορούν στον ελληνικό ιστοχώρο για κάποιον υποτιθέμενο Ρώσο επιστήμονα που φωτογράφισε την ψυχή να βγαίνει από το σώμα, είναι παντελώς αναληθή.
Δείτε το Καταρρίπτεται – Ρώσος επιστήμονας φωτογραφίζει την ψυχή τη στιγμή του θανάτου! Πώς εγκαταλείπει σταδιακά το σώμα!!! Δείτε τη μαγική φωτογραφία!.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'