Γιγαντιαίο καλαμάρι 12 μέτρων προσπαθεί να αρπάξει ψάρι από ρωσικό αλιευτικό (ΒΙΝΤΕΟ)


Πρόκειται για τέταρτη εμφάνιση του γιγαντιαίου θαλασσίου αρπακτικού όπως τις καταμετρά η σελίδα μας. Το εντυπωσιακός γιγαντιαίο καλαμάρι, βιντεοσκόπησαν Ρώσοι ναύτες, την ώρα που προσπαθούσε να «κλέψει» την ψαριά τους. Στο βίντεο το τεράστιο καλαμάρι αναδύεται και προσπαθεί να αποσπάσει το ψάρι την ώρα που τα αλιευτικά εργαλεία το ανασύρουν στο σκάφος!


Οι ναύτες αρχικά αιφνιδιάζονται και αμέσως μετά επιχειρούν να το απομακρύνουν με ένα λοστό!Το θαλάσσιο πλάσμα είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από το ψάρι που αγωνιωδώς προσπαθεί να φάει.
Δεν θα τα καταφέρει όμως, καθώς το πλήρωμα μπόρεσε να το απομακρύνει.
Παραμένει ασαφές το είδος του καλαμαριού. Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι σαφές αν πρόκειται για ένα γιγάντιο καλαμάρι- που είναι μακρύτερο- ή για ένα κολοσσιαίο καλαμάρι – που είναι πιο πλατύ και πιο βαρύ.

Δείτε επίσης:


Οι ναυτικοί που ήταν παρόντες το κατατάσσουν στην κατηγορία του γιγαντιαίου που είναι όντως μεγάλα σε όγκο ή κολοσσιαίο που είναι σαφώς μεγαλύτερο από το συγγενικό του γιγαντιαίο και είναι πιθανότερο να ανήκει εκεί.
Ο Leslie Schwerin, ειδικός σε θέματα αλιείας δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τα είδη και τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων ειδών. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Discovery Channel τόνισε:
"Τα μάτια του κολοσσιαίου καλαμαριού είναι μεγαλύτερα και από μια μπάλα του μπάσκετ και θεωρούνται τα μεγαλύτερα του ζωικού βασιλείου. Κάποια είναι ίσως μεγαλύτερα και από το κεφάλι μου. Θέαμα καθηλωτικό αν το σκεφτείς. Έχουν το χάρισμα να βλέπουν ακόμα και μέσα στο σκοτάδι".

Μέλος του πληρώματος με λεία τον επίδοξο «κλέφτη»
Το συγκεκριμένο είδος έχει απαθανατιστεί ελάχιστες φορές σε βίντεο ή φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, γεγονός που δεν βοηθάει ιδιαίτερα στην μελέτη των χαρακτηριστικών του. Αυτό που είναι γνωστό είναι πως το κολοσσιαίο καλαμάρι αγγίζει τα 12 μέτρα σε μήκος.

Αόρατα Γεγονότα
Από το rt.com

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις