Σχεδίαζε να ανατινάξει το Yellowstone, Καναδός ύποπτος για τρομοκρατία

Ένας άντρας δικάζεται στον Καναδά κατηγορούμενος για συνωμοσία, ότι σκόπευε να εκτροχιάσει μια επιβατική αμαξοστοιχία με σκοπό να προκαλέσει μια τεράστια φυσική καταστροφή, να κάνει το ηφαίστειο του Yellowstone να εκραγεί.


Ο Τυνήσιος φοιτητής Chiheb Esseghaier, 30 ετών, μίλησε, κατά την δίκη, για τον «θάνατο και την καταστροφή», μια έκρηξη του υπερυφαιστείου στο εθνικό πάρκο που θα μπορούσε να προκληθεί στις ΗΠΑ.

«Δεν θα ήταν σπουδαίο εάν μπορούσε να συμβεί η χειρότερη εθνική καταστροφή στους εχθρούς μου;» φέρεται να δήλωσε ο Essaghaier σύμφωνα με έναν μυστικό πράκτορα του FBI αναφέρει το The Canadian Press [1].

Ο ύποπτος: Chiheb Esseghaier, φέρεται να σχεδίαζε να προκαλέσει μια παγκόσμια καταστροφή πυροδοτώντας μια έκρηξη του υπερηφαιστείου Yellowstone

Ο Raed Jaser, δικάζεται επίσης για τη λεγόμενη συνωμοσία του εκτροχιασμού τρένου
Μια έκρηξη στο εθνικό πάρκο Yellowstone. Οι θερμοπίδακες του πάρκου θερμαίνονται από μια τεράστια δεξαμενή μάγματος την οποία ο Καναδός ύποπτος τρομοκράτης φέρεται ότι σχεδίαζε να ανατινάξει.
Το Πάρκο του Yellowstone, διασχίζει τις Πολιτείες του Γουαϊόμινγκ, Αϊντάχο και Μοντάνα, βρίσκεται στην κορυφή μιας δεξαμενής μάγματος με μήκος 88 χιλιόμετρα και 48 χιλιόμετρα πλάτος. Σε ορισμένες περιοχές το βάθος φτάνει τα 14 χιλιόμετρα.

Δείτε επίσης;

Αυτή είναι η υπόγεια λίμνη λιωμένου πετρώματος που θερμαίνει τους διάσημους θερμοπίδακες του πάρκου, αλλά υπήρξε επίσης και η αιτία εκρήξεων στο παρελθόν, που ήταν τόσο μαζικές με αποτέλεσμα να ονομαστεί ως υπερηφαίστειο.

Οι εμπειρογνώμονες διίστανται σχετικά με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει μια έκρηξη του υπερηφαιστείου, αλλά οι περισσότεροι λένε ότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για ολόκληρο τον κόσμο.

Στην τρίτη εβδομάδα καταθέσεων, μυστικός πράκτορας του FBI δήλωσε ότι Essaghaier ήταν «πολύ παθιασμένος» με την ιδέα της ενεργοποίησης του ηφαιστείου του Yellowstone.

Αλλά στο τέλος ο διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ φέρεται ότι αποφάσισε πως η ιδέα ήταν απελπισμένη και καταδικασμένη σε αποτυχία.

"Όχι. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να κάνουμε το ηφαίστειο εκραγεί. Είναι πολύ βαθιά. Δεν έχουμε καμία πρόσβαση", φέρεται να είπε οEssaghaier στον πράκτορα.

Ο Essaghaier και ο συγκατηγορούμενος του, Παλαιστίνιος, Raed Jaser, θεωρούνται ότι συνωμότησαν να δηλιτηριάσουν στρατιώτες και να σκοτώσουν ηγέτες του κόσμου με ένα τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι προηγούμενες εκρήξεις του Yellowstone, το οποίο έχει παραμείνει αδρανές για 70.000 χρόνια, ήταν χίλιες φορές πιο ισχυρές από εκείνη στο Όρος της Αγίας Ελένης το 1980.

Όταν το υπερηφαίστειο τελευταία ξέσπασε περίπου 640.000 χρόνια πριν, ένα σύννεφο τέφρας κάλυψε το σύνολο της Βόρειας Αμερικής και επηρέασε το παγκόσμιο κλίμα με αποτέλεσμα παρόμοιο με πυρηνικό χειμώνα.

Αν εκραγεί σήμερα, μερικοί λένε, το ηφαίστειο του Yellowstone θα κάλυπτε πόλεις ως και 1.600 χιλιόμετρα μακριά με στρώμα στάχτης μέχρι και 3 μέτρα ύψος, σκοτώνοντας όλη την άγρια ​​φύση και κάνοντας τα δύο τρίτα των ΗΠΑ ακατοίκητα.

Μια λίμνη ιαματικού νερού στο Yellowstone: Ένας μυστικός πράκτορας του FBI δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο Chiheb Essaghaier ήταν «πολύ παθιασμένος» με την ιδέα της ενεργοποίησης του ηφαιστείου του Yellowstone, αλλά τελικά συνειδητοποίησε ότι το σχέδιο ήταν μάταιο
Ωστόσο, πέρυσι μια μελέτη από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), απέρριψε το αποκαλυπτικό όραμα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορεί να συμβεί.

Το USGS είπε ότι μοντέλα στον υπολογιστή πρότειναν ότι οι πόλεις έως και 48 χιλιόμετρα από το πάρκο θα καλύπτονταν έως και με 1 μέτρο τέφρας και οι πιο μακρινές πόλεις στις μεσοδυτικές πολιτείες θα καλύπτονταν από μερικά εκατοστά.

Οι παράκτιες πόλεις όπως στη Νέα Υόρκη και τη Καλιφόρνια έχουν ακόμα λιγότερη ηφαιστιακή τέφρα, ισχυρίστηκε το USGS.

Ωστόσο, η μελέτη είπε ότι η έκρηξη θα διακόψει τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τα αεροπορικά ταξίδια σε όλη τη χώρα, καθώς και θα προκαλέσει χειμώνα διάρκειας ενός έτους.

Το 1815 έκρηξη του Όρους Tambora στον Ειρηνικό παρήγαγε ένα σύννεφο τέφρας δεκάδων χιλιομέτρων προκαλώντας «μια χρονιά χωρίς καλοκαίρι» σε όλη την υδρόγειο με χιονοπτώσεις στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμα και τον Ιούνιο.

Οι περιοχές που θα έχουν μέτρα από τέφρα θα δουν κτίρια να διατρέχουν κίνδυνο κατάρρευσης και βουλωμένες αποχετεύσεις και σωληνώσεις νερού και οι άνεμοι θα σχηματίσουν μεγάλους λόφους από τέφρα που θα καλύπτουν τους δρόμους και τα κτίρια.

Η γεωργία στις μεσοδυτικές πολιτείες θα καταστραφεί από το σύννεφο της στάχτης και οι αυτοκινητόδρομοι σε όλη τη χώρα θα γίνουν γλιστεροί και ύπουλοι.

Υπήρξαν ισχυρισμοί ότι μια υπερέκρηξη γίνεται κάθε 700.000 χρόνια στο Yellowstone, καθιστώντας την επόμενη επικείμενη.

Αλλά οι επικριτές λένε ότι αυτή η πρόβλεψη βασίζεται σε τρεις μόνο γνωστές εκρήξεις: 2.100.000 χρόνια πριν, 1,3 εκατομμύρια χρόνια πριν και 640.000 χρόνια πριν.

Η τελευταία ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Yellowstone ήταν μια ροή λάβας στο νότιο τμήμα του περίπου 70.000 χρόνια πριν.

Ο Jaser και ο Essaghaier αρνούνται τις κατηγορίες εναντίον τους. Η δίκη συνεχίζεται.

Συγγραφή-Μετάφραση-Απόδοση-Επιμέλεια κειμένων Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.thecanadianpress.com/default.aspx


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Σχεδίαζε να ανατινάξει το Yellowstone, Καναδός ύποπτος για τρομοκρατία από τον δημιουργόvΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'