Επίσημα πλέον: Η NSA κρύβει προγράμματα κατασκοπείας μέσα στους σκληρούς δίσκους μας

Κατασκοπευτικό λογισμικό ανακάλυψε η γνωστή ρωσική εταιρεία ασφαλείας Kaspersky Lab, σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε τουλάχιστον 30 χώρες!


Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters η γνωστή εταιρεία με έδρα την Μόσχα ανακάλυψε αυτό το λογισμικό αλλά δεν δήλωσε επίσημα αν σχετίζεται με αντίστοιχο πρόγραμμα της Αμερικανικής NSA.

Η υπηρεσία ασφαλείας των ΗΠΑ είχε βρει τρόπο να κρύβει αυτό το spyware σε σκληρούς δίσκους υπολογιστών της Western Digital, της Toshiba, της Seagate και άλλων γνωστών εταιρειών, παρακολουθώντας με αυτό τον τρόπο την πλειοψηφία των υπολογιστών του κόσμου!

Δείτε επίσης:

Οι περισσότερες περιπτώσεις ανακάλυψης αυτού του υλικού εντοπίζονται σε χώρες όπως Ιράν, Ρωσία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Κίνα, Μάλι, Συρία, Υεμένη και Αλγερία.

Σύμφωνα με την ρωσική εταιρεία στόχοι παρακολούθησης ήταν κυβερνητικοί και στρατιωτικοί φορείς, ΜΜΕ, εταιρείες τηλεπικοινωνίας, τράπεζες, εταιρείες ενέργειας, πυρηνικής έρευνας και ισλαμιστές.

Οι αποκαλύψεις Σνόουντεν πάντως έχουν ήδη επηρεάσει τις δυνατότητες της NSA να παρακολουθεί, ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα αυξηθούν οι αντιρρήσεις χρήσης Δυτικής τεχνολογίας σε διάφορες χώρες όπως η Κίνα.

Αόρατα Γεγονότα


Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'