Στίβεν Χόκινγκ: Πρέπει να αποικήσουμε άλλους πλανήτες, αλλιώς είμαστε τελειωμένοι


Ο διάσημος επιστήμονας, καθηγητής Στήβεν Χόκινγκ, ισχυρίζεται ότι η επιβίωση του ανθρώπινου είδους εξαρτάται από τον αποικισμό άλλων πλανητών. Δήλωσε, επίσης, ότι η επιθετικότητα του ανθρώπου είναι το χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξαφάνιση της ανθρωπότητας.
Πρόσθεσε επίσης ότι, το διάστημα αντιπροσωπεύει το μακροπρόθεσμο μέλλον της ανθρώπινης φυλής και μπορεί να λειτουργήσει ως «ασφάλεια ζωής» για τα είδη.

"Το διάστημα θα μπορούσε να εμποδίσει την εξαφάνιση της ανθρωπότητας με τον αποικισμό άλλων πλανητών".

Ο καθηγητής Χόκινγκ έκανε τα σχόλια συνοδεύοντας μια Αμερικανή επισκέπτρια στο μουσείο ως μέρος ενός βραβείου από διαγωνισμό.

Η Adaeze Uyanwah, 24 ετών, από το Palmdale της Καλιφόρνια, κέρδισε την περιοδεία μετά την παραγωγή ενός blog και βίντεο που περιγράφουν μια «τέλεια μέρα» στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ρώτησε τον καθηγητή Χόκινγκ ποιες ανθρώπινες ελλείψεις θα άλλαζε ο ίδιος και ποιες αρετές θα ενίσχυε, αν αυτό ήταν δυνατό.


Εκείνος απάντησε: «Η ανθρώπινη ατέλεια που θα ήθελα να διορθώσω είναι η επιθετικότητα". "Μπορεί να ήταν πλεονέκτημα επιβίωσης τον καιρό των ανθρώπων των σπηλαίων, για να πάρουν περισσότερα τρόφιμα, έδαφος, ή σύντροφο για να αναπαραχθούν, αλλά τώρα απειλεί να μας καταστρέψει όλους».

Δείτε επίσης:

«Ένα σημαντικός πυρηνικός πόλεμος θα είναι το τέλος του πολιτισμού και ίσως το τέλος της ανθρώπινης φυλής. Η αρετή που θα ήθελα να μεγεθύνω είναι η ενσυναίσθηση. Αυτή μας φέρνει μαζί σε μια ειρηνική, κατάσταση αγάπης. Έτσι, τα διαστημικά ταξίδια είναι το καλύτερο στοίχημά μας για την επιβίωση μας».

«Η αποστολή του ανθρώπου στο φεγγάρι αλλάζει το μέλλον της ανθρώπινης φυλής με τρόπους που δεν έχουμε ακόμη καταλάβει. Δεν έχει λυθεί κανένα από τα άμεσα προβλήματα μας στον πλανήτη Γη, αλλά μας έχει δώσει νέες προοπτικές για αυτά τα προβλήματα και μας έκανε να δούμε τόσο προς τα έξω και προς τα μέσα».

Εκφράζοντας τα αισθήματα της για τη συνάντηση με τον Χόκινγκ, η Uyanwah είπε:
 «Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ...» και πρόσθεσε ότι δεκαετίες από τώρα, όταν τα εγγόνια της θα μαθαίνουν τις θεωρίες του Χόκινγκ στην τάξη, τότε «Θα μπορώ να τους πω ότι είχα προσωπική συνάντηση μαζί του και άκουσα τις απόψεις του από πρώτο χέρι».

Αόρατα Γεγονότα

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Στήβεν Χόκινγκ: Πρέπει να αποικήσουμε άλλους πλανήτες, αλλιώς είμαστε τελειωμένοι από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'