Νέα φωτογραφία του καβουριού "Γκοτζίλα" στην Αγγλία (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Προέκυψε νέα εικόνα του καβουριού "Γκοτζίλα" του λεγόμενου Crabzilla που "στοιχειώνει" τις ακτές του Whitstable, δείχνοντας το γιγαντιαίο καβούρι να κρύβεται κάτω από δύο νεαρά αγόρια που ψαρεύουν.


Δείτε το βίντεο παρακάτω

Η φωτογραφία φαίνεται να δείχνει δύο αγόρια να ψαρεύουν χαρούμενα καβούρια, χωρίς να γνωρίζουν ότι ένα πολύ μεγαλύτερο θήραμα είναι κάτω από αυτά.

Το Crabzilla έχει θεωρηθεί ως φάρσα από εμπειρογνώμονες και ειδικούς, οι οποίοι λένε ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου καρκινοειδούς είναι αδύνατη και αυτό είναι ίσως το έργο κάποιο κόλπου με την κάμερα ή κάποια καλή θέση στις εναποθέσεις άμμου στην ακτή.

Αλλά οι εικόνες, η πρώτη εκ των οποίων προέκυψε πριν καιρό, ως εναέρια φωτογραφία, δεν έχουν ακόμη προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή.

Μια νέα φωτογραφία προέκυψε από το Crabzilla, προφανώς να κρύβεται κάτω από τη προβλήτα του Whitstable όπου δύο αγόρια ψαρεύουν

Οι εμπειρογνώμονες και οι σκεπτικιστές λένε ότι θα ήταν αδύνατο ένα καβούρι να μεγαλώσει σε τέτοιο μέγεθος.

Η φωτογραφία είναι η δεύτερη εικόνα που εμφανίζει το απίστευτα μεγάλο καρκινοειδές, έχει μέγεθος 15.5 μέτρα σε πλάτος και είναι 10 φορές μεγαλύτερο από τον μεγαλύτερο κάβουρα της Βρετανίας.

Εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα Weird Whitstable το οποίο έγραψε: «Αυτή η συγκλονιστική εικόνα ενός γιγάντιου καβουριού κάτω από ένα δημοφιλές σημείο για ψάρεμα καβουριών στο Whitstable λήφθηκε τον Ιούλιο».

«Τα αγόρια δεν είχαν επίγνωση του κινδύνου, αλλά καθώς αρκετοί περαστικοί τους φώναξαν, το καβούρι γλίστρησε αθόρυβα μακριά κάτω από το νερό μέσα στο σκοτάδι, πλαγίως».

Το Crabzilla έχει σχήμα κάβουρα, ένα είδος που απαντάται συνήθως στα βρετανικά νερά και φτάνει κατά μέσο όρο τα 12 εκατοστά.

Ο Quinton Winter, που μοιράστηκε για πρώτη φορά την εικόνα και επιμελείται το σάιτ Weird Whitstable, είπε ότι ήταν λίγο διασκεδαστικό και ο ίδιος δεν περίμενε κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει ένα τόσο μεγάλο καρκινοειδές στα βρετανικά ύδατα.

Δείτε επίσης:



Η αρχική αεροφωτογραφία φαίνεται να δείχνει το Crabzilla να παραμονεύει στα ανοικτά του λιμανιού του Whitstable, το τεράστιο μέγεθος του δείχνει τις βάρκες σαν νάνους
Η νέα εικόνα φαίνεται να δείχνει το καβούρι να αναδύεται από τα νερά, αλλά έχει απορριφθεί ως φάρσα
Η επιστήμονας Θαλάσσιας Ζωής Δρ. Verity Nye, η οποία έχει εργαστεί για την καταγραφή νέων ειδών καβουριών, έχει προηγουμένως πει ότι το Crabzilla είναι αδύνατον να υπάρχει.

Είπε ότι ενώ υπήρχαν είδη γιγάντιων καρκινοειδών στη Βρετανία, αυτά τείνουν να παραμονεύουν σε βαθύτερα νερά.

Το μεγαλύτερο καβούρι στη Βρετανία είναι το καβούρι αράχνη, το οποίο φτάνει το 1,5 μέτρο και τείνει να βρίσκεται στο νερό περίπου στα 1000 μέτρα βάθος.

Το Crabzilla φαίνεται να είναι περίπου δέκα φορές αυτό το μέγεθος.

Είναι ακόμη μεγαλύτερη από ότι το μεγαλύτερο καβούρι στον κόσμο - το ιαπωνικό καβούρι αράχνη, το οποίο φτάνει περίπου τα 3,7 μέτρα.

Η Δρ Nye, ερευνήτρια της επιστήμης Ωκεανού και Γης, στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, δήλωσε: «Τα καβούρια είναι καταπληκτικά, επειδή είναι τόσο διαφορετικά, έχουμε περίπου 60 είδη σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν είναι αδιανόητο ότι θα μπορούσε να βρεθούν νέα είδη, αλλά γέλασα όταν είδα αυτή την εικόνα».

Κάποιοι έχουν κατηγορήσει τις τελευταίες εικόνες του Crabzilla ότι είναι κατασκευασμένες με Photoshop.
Η εικόνα φαίνεται να δείχνει το Crabzilla ως 10 φορές μεγαλύτερο από το μεγαλύτερο καβούρι της Βρετανίας
Η Δρ. Verity Nye δήλωσε ότι η ύπαρξη γιγάντιων καρκινοειδών είναι αδύνατη και η φωτογραφία είναι,
περισσότερο από πιθανό, φάρσα
Το ιαπωνικό Καβούρι Αράχνη είναι το μεγαλύτερο καβούρι στον κόσμο και φτάνει περίπου τα 3,7 μέτρα
-το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου
Ωστόσο, ορισμένοι εμφανίζονται να το πιστεύουν ή να το βλέπουν πιθανό, όπως η σειρά των φωτογραφιών κόμικ, με ανθρώπους να στέλνουν μηνύματα στο Twitter.

Ο κωμικός Frank Skinner, 57 ετών, αποκάλυψε επίσης ότι εγκατέλειψε τα σχέδια του για να μετακομίσει εκεί, το «ανέβαλε» εξαιτίας του γιγαντιαίου καβουριού, σύμφωνα με την Daily Star.

Ο κ.Winter, καλλιτέχνης και επιμελητής του σάιτ Weird Whitstable, δήλωσε ότι κατανοεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι η εικόνα είναι πραγματική.

Είπε επίσης στον Kent Messenger: «Δεν νομίζω ότι κανείς πιστεύει σοβαρά ότι πραγματικά υπάρχει ένα καβούρι 15.5 μέτρων στο Whitstable. Τι θα έτρωγε; Λιπαρούς, ζουμερούς Λονδρέζους;»

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένου στα ελληνικά Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://weirdwhitstable.blogspot.co.uk/2013/07/giant-crab.html
  2. http://www.dailystar.co.uk/showbiz/405694/Comic-Frank-Skinner-petrified-of-giant-crab
  3. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2802890/dramatic-image-appears-giant-50ft-whitstable-crabzilla-lurking-shallow-water-pier-two-young-boys-fishing.html?ito=social-facebook


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Νέα φωτογραφία του καβουριού "Γκοτζίλα" στην Αγγλία (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'